Breng je stem uit voor de Europese verkiezingen op De Haagse Hogeschool!

Op 6 juni is de Innovation Playground the place to be: studenten en medewerkers van De Haagse runnen samen een stembureau. Door het runnen van het stembureau op De Haagse Hogeschool willen we jongeren uitnodigen om te komen stemmen.

Actief betrekken van jongeren

In het project ‘Own Your Stembureau’ worden jongeren getraind in het leiden van een stembureau. Own Your Stembureau is een samenwerkingsproject tussen Bureau Verkiezingen, Stagehuis Schilderswijk, Wijkz, InHolland en ROC Mondriaan. Het project heeft als doel jongeren actief te betrekken bij het democratische proces door hen te laten deelnemen aan het runnen van een stembureau. Dit wordt gedaan door studenten bestuurskunde. Voorafgaand aan de verkiezingsdag omvat het traject verschillende bijeenkomsten, waaronder een debat met andere jongeren in de raadszaal en een simulatieavond waarbij de jongeren kunnen oefenen. 

Jij stemt toch ook?

Met dit project hopen we ook meer jongeren aan het stemmen te krijgen. In aanloop naar de verkiezingen ga je deze jongeren horen via sociale media en wellicht kom je ze zelfs tegen op de campus om jou uit te nodigen te komen stemmen. 

Je medestudenten of collega’s zien je dus graag verschijnen op het stembureau op De Haagse!

N.b. Wil je stemmen in een andere gemeente?
Vergeet dan niet een kiezerspas aan te vragen bij de gemeente. Dit kan schriftelijk tot en met maandag 3 juni 2024 of aan het loket tot woensdag 5 juni 2024, 12:00 uur.

Bekijk de poster van dit event. De illustratie is ontworpen door Maartje Schuurmans.