Write 'N Cite wordt binnenkort vervangen door de geüpdatet versie: Refworks Citation Manager (RCM). Klik hier voor meer info.

Nieuwe versie RefWorks 

Behalve de oude (legacy) versie van RefWorks is er ook toegang tot nieuwe versie, deze wordt het langst ondersteund. 

LET OP: gebruik voor het maken van een nieuw account NIET hetzelfde password als voor een eerder RefWorks account. Doe je dit wel dan wordt je database automatisch geconverteerd naar de nieuwe RefWorks. Dat is onwenselijk als je nog aan documenten werkt die gekoppeld zijn aan die database.

Zie de handleiding voor het overzetten van je referenties van de oude naar de nieuwe versie van Refworks. 

Links en meer informatie

Het opnemen van een literatuurlijst met gebruikte boeken en artikelen in een verslag is verplicht. Als je dat niet doet, dan pleeg je plagiaat. Het verwijzen naar gebruikte literatuur moet volgens bepaalde regels gebeuren. 
Met RefWorks kun je in een paar klikken vanuit onze databanken een literatuurlijst aanmaken en ook in de tekst citeren. Zonder RefWorks zou je alles handmatig moeten invullen ook met de APA verwijzing in MS Word. Dat kost veel tijd en moeite. Wanneer je Refworks gebruikt, houd je dus meer tijd over voor de inhoud van de opdracht of scriptie. De bibliotheek heeft een licentie op RefWorks en de bibliotheek biedt workshops en ondersteuning aan.

Met RefWorks kun je:

  • literatuurverwijzingen verzamelen en opslaan; vanuit databanken is het mogelijk om referenties te exporteren. Voor databanken zonder directe export naar RefWorks kun je gebruik maken van Google Scholar of Worldcat. Ook kun je referenties handmatig invoeren.
  • literatuurverwijzingen beheren door deze te ordenen in mappen, te voorzien van trefwoorden, te ontdubbelen en te doorzoeken.
  • literatuurverwijzingen met anderen delen door gebruik te maken van gedeelde mappen of gedeelde RefWorks accounts.
  • een literatuurlijst genereren, waarbij je verschillende stijlen kunt kiezen (APA, MLA, Vancouver, Harvard, etc.).
  • gebruik maken van de add-on Write-N-Cite om in de tekst te citeren.

APA bronvermelding

Binnen de hogeschool wordt de APA stijl het meest gehanteerd. In de APA handleiding vind je veel voorbeelden en uitleg over hoe je volgens de APA standaarden in de tekst citeert en een literatuurlijst maakt.

Meer weten?

Contactpersoon voor RefWorks: Niloufar Soekhai, n.soekhai@hhs.nl