Al sinds mijn afstuderen ben ik bezig met duurzaamheid. Dat thema is de rode draad in mijn loopbaan.

Hoe vond je je eerste baan? 

“Ik rondde in 2014 mijn opleiding Facility Management af aan De Haagse Hogeschool. Ik had toen al een bijbaan bij Facilicom en wilde maar wat graag blijven werken bij de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland. Dat kon in de rol van Medewerker Business Support.” 

Wat was je next step? 

“Niet veel later werd ik projectmanager en werkte ik aan verschillende huisvestingsopdrachten. Ik bedacht bijvoorbeeld hoeveel opslagruimte een nieuw te bouwen pand nodig heeft, hoe bezoekers en werknemers zich door dat gebouw verplaatsen en hoe facilitaire diensten en processen hier naadloos op aan kunnen sluiten. Dat deed ik onder meer bij de nieuwe Rechtbank in Amsterdam en het Gerechtsgebouw in Breda.” 

Wat doe je nu? 

“Na een stap richting de welzijnstak van Facilicom om meer sociale impact te kunnen maken ben ik gevraagd voor de positie van Manager Duurzaamheid en Development. Ik geef leiding aan de continue ontwikkeling om bedrijfsvoering onder meer duurzamer te maken. Dat gaat over CO2-uitstoot, maar ook over circulair, biodiversiteit en sociale impact. Facilicom vond mij de juiste persoon voor die baan, omdat ik al sinds mijn afstuderen met duurzaamheid bezig ben. Dat thema is de rode draad in mijn loopbaan.” 

En al die inzet leverde je een prijs op! 

“Ja. De beroepsvereniging Facility Management Nederland nomineerde me in 2021 voor de ABN AMRO Duurzame 50. Ik won, geheel onverwacht, de Young Professional Award.”