“Tijdens de opleiding Internal Auditing kon ik binnen een kort tijdsbestek de methodologie eigen maken. Dat was heel waardevol.” 

Kyra Seghrouchni-Spapens werkt als auditor bij de Rabobank en is alumna van de opleiding Internal Auditing. In 2019 koos ze voor de opleiding omdat ze de theorie achter haar dagelijkse werkzaamheden miste. “Als Junior Auditor leerde ik natuurlijk veel van mijn collega’s maar ik miste de achterliggende theorie: dat alles van A tot Z even goed werd uitgelegd. Tijdens de opleiding kon ik binnen een kort tijdsbestek de methodologie eigen maken. Dat was heel waardevol.” 

Onderzoek  

Met een achtergrond in Rechten en Internationaal Publiekrecht lag de functie van Auditor niet per se voor de hand. Maar het was het onderzoek dat Kyra zo aansprak: “Je moet onderzoekend zijn ingesteld. Ik heb geleerd een onderwerp helemaal beet te pakken en mij hier een kwartaal in te verdiepen door interviews af te nemen en verschillende bronnen te gebruiken. Als auditor kijk ik met een kritische blik of het doel, dat bij ieder proces bovenaan staat, wordt behaald.” 

Leren van elkaar 

Om zich meer te verdiepen in het vakgebied besloot Kyra, toen nog Junior Auditor bij Aegon, om door te studeren. Tijdens de opleiding Internal Auditing raakte ze geïnspireerd door haar medestudenten. “Samen begonnen we aan een praktijkopdracht, waarbij ik allerlei mensen van verschillende achtergronden leerde kennen. Ik vond het erg leuk om te horen hoe mensen in andere organisaties te werk gingen en waar zij tegenaan liepen. Ook deelden we tips met elkaar.”  

Een duik in de boeken 

De combinatie van studeren en werken beviel Kyra goed. “Tijdens de opleiding werd kritisch naar mijn studiewerk gekeken, waardoor ik ook kritisch ging kijken naar hoe ik bepaalde dingen op werk aanpakte. Alles wat ik leerde tijdens de studie nam ik dus gelijk mee naar mijn werk. Ik kon de lessen meteen goed gebruiken, dat was heel prettig en daar ben ik echt dankbaar voor.” 

Wel kan ze zich voorstellen dat het voor andere studenten zwaar kan zijn: “Vanuit Aegon werd het echt gestimuleerd om opleidingen te volgen en ik kreeg ook volledig de vrijheid om daarop te focussen, dus voor mij was de deeltijdopleiding goed te doen. Wel kan ik mij voorstellen dat het voor mensen met kinderen zwaarder is om de studie te volgen. Je moet namelijk vaak in de avonden of weekenden studeren. Dat is een overweging die je moet maken. Ik vond het persoonlijk heel leuk om weer in de studieboeken te duiken!” 

Ben jij ook op zoek naar een studie naast je werk? Dan verwelkomen wij je graag op onze online voorlichtingssessies voor professionals op donderdag 22 juni.