Alle eerstejaars studenten hebben dit schooljaar deelgenomen aan het 4 weeks to Greatness programma. Met aandacht voor de individuele student investeert De Haagse Hogeschool hiermee in de mentale weerbaarheid en persoonlijke groei van hun studenten.

Femke Leemijer, teamleider Commerciële Economie aan de Haagse Hogeschool, reageert: ‘’Ik denk dat studenten zich door de training bewuster zijn geworden van het feit dat ze zelf heel veel kunnen doen om hun studieresultaten positief te beïnvloeden. Studenten leren zelf verantwoordelijkheid te nemen, doelen te stellen en te plannen, op een toegankelijke manier.’’

Training of Greatness is gespecialiseerd in effectieve trainingen voor studenten. Door een nauwe samenwerking met de tutors wordt in korte tijd een boost gegeven aan de focus en zelfvertrouwen van de studenten.  

‘’Ik ben tot nieuwe inzichten gekomen hoe ik het beste mijn jeugdjaren zo productief mogelijk door kan brengen. Plannen, doelen stellen en nog veel meer andere lessen om vooruit te komen. Lange termijn doelen had ik al, maar ik had ze nog niet helemaal helder. Ik heb geleerd om deze op papier te krijgen en zo voor mezelf duidelijk te maken wat ik later echt wil bereiken.’’ Zegt Stijn, eerstejaars Commerciële Economie student. 

Na deze ervaring is besloten om volgend schooljaar opnieuw samen te werken met Training of Greatness. Leemeijer zegt: ‘’CE gaat niet alleen over marketing en aanverwante vakken, een belangrijk onderdeel van de opleiding is ook dat je jezelf leert ontwikkelen tot een goede professional die zichzelf kan managen. Daarbij waren de studenten die de training hebben gevolgd erg positief, en gaven ze aan er veel aan te hebben. Dat vindt de opleiding heel belangrijk.’’

4 weeks to Greatness

In het programma 4 Weeks to Greatness zijn de eerstejaars studenten aan de slag gegaan met zelfinzicht te verkrijgen, zelfverantwoordelijkheid te ontwikkelen en te werken aan hun zelfvertrouwen. Het doel van het programma is om de studenten bewuster te maken van hun doelen en hen te inspireren om deze met 100% overtuiging na te jagen.