Eind maart start de eerste editie van het Idea2Impact Company programma. In vijf tweewekelijkse sessies leren studenten en alumni uit de regio Haaglanden hoe zij hun idee voor een impact startup naar een hoger plan kunnen tillen. Gedurende interactieve workshops gaan de deelnemers aan de slag met het ondernemerschapsproces onder begeleiding van facilitators van De Haagse Hogeschool en Erasmus Centre for Entrepreneurship. Zij worden hierbij geïnspireerd door succesvolle impact ondernemers uit Den Haag, zoals Sjoerd Trompetter van Naif, Ian Smeyers van Nelis Company, Stefan Baecke van Yespers, Sjoerd Hauptmeijer van The Young Digitals en Niels van den Bosch. Dankzij de steun van ImpactCity van de gemeente Den Haag is het programma kosteloos te volgen.

Ondernemend ecosysteem

Vanuit ImpactCity is Vereleyn Wondergem betrokken bijIdea2Impact Company. “Den Haag is dé stad voor ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld. De gemeente Den Haag biedt met ImpactCity uiteenlopende kansen voor startende ondernemers met duurzame, innovatieve oplossingen. Idea2Impact Company is gericht op de eerste fase van een start-up: een betere wereld begint immers met een goed idee! We willen ondernemende studenten en alumni helpen om hun idee om te zetten in een startup. Het programma Idea2ImpactCompany, dat we samen met De Haagse Hogeschool en het Erasmus Centre for Entrepreneurship aanbieden, is hier een mooi voorbeeld van.” 

Beste startups van en voor wereld

“Steeds meer studenten en alumni willen niet alleen werken aan de beste startup van de wereld, maar juist aan de beste startup voor wereld”, aldus Ronald Visser, opleidingsmanager van het bachelorprogramma Ondernemerschap & Retail Management en nauw betrokken bij het Idea2Impact Company programma. Hij ziet een krachtige trend: “Ondernemen is zoveel meer dan alleen geld verdienen. Creatieve ondernemers weten zakelijk succes te combineren met oplossingen voor een betere wereld. We helpen onze studenten en alumni hier graag bij.” 

Ook het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) is verbonden aan het programma. Samen met De Haagse Hogeschool is het inhoudelijk verantwoordelijk voor het programma. Jip Dresia, programma coördinator bij ECE, is blij dat ze ondernemerschap in de Haagse regio kan aanjagen. “Ondernemerschap is de drijvende kracht achter vernieuwing en innovatie. We zijn trots dat we onze expertise op het gebied van ondernemerschapscompetenties kunnen inbrengen en daarmee een bijdrage te leveren aan een vliegende start van de volgende generatie impact ondernemers .”

Praktische informatie

Het programma wordt verzorgd op Apollo 14, één van de meest inspirerende bedrijfslocaties en startup hubs van ImpactCity Den Haag. Op de onderstaande data vindt het programma plaats tussen 17:00-19:30: 

  • Donderdag 31 maart
  • Donderdag 14 april 
  • Donderdag 28 april 
  • Donderdag 12 mei
  • Woensdag 25 mei

Voor vragen kan je ook contact opnemen met Ronald Visser via rcvisser@hhs.nl