Ruim 50 studenten zijn dinsdag 30 augustus in de Dutch Innovation Factory begonnen aan een nieuwe, veelbelovende studie: Applied Data Science & Artificial Intelligence aan De Haagse Hogeschool. Na drie jaar van voorbereiding gaven wethouder Jan Iedema (Innovatie), ad interim directeur ITD Peter Vroom en de eerste aanmelder voor deze studie tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiële startsein.

“Wat een memorabele dag voor De Haagse Hogeschool, de DIF, de studenten en mijzelf. Nieuwe unieke bacheloropleidingen zijn schaars. Dat er juist in Zoetermeer een bijkomt is iets waar we ontzettend trots op mogen zijn.”, licht wethouder Jan Iedema toe. “Studenten hebben daarnaast een positief effect op de stad en de lokale economie.”

Nieuwe opleiding Applied Data Science & Artifical Intelligence

De Haagse Hogeschool heeft als eerste hogeschool het volledige accreditatietraject voor de opleiding Applied Data Science & Al afgerond. Het is de eerste in zijn soort in Nederland. Deze studie kon eerder alleen worden gevolgd aan de universiteit. De Haagse Hogeschool leidt studenten in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer meer praktijkgericht op – een duidelijke wens vanuit het bedrijfsleven. Ondernemers staan te springen om mensen die meteen aan de slag kunnen met het voorspellen op basis van data, robotica en het bedenken van digitale oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in onder meer de zorg, voor het openbaar vervoer of duurzaamheid. Data Science & AI is de opleiding van de toekomst met grote baanzekerheid na afstuderen. 

Feestelijke officiële opening studiejaar

Dinsdagmiddag heette opleidingsmanager Mirjam Boer alle studenten namens het kersverse docententeam welkom in het auditorium van de Dutch Innovation Factory. Een ceremoniële druk op de rode knop luidde de officiële start van de opleiding in. Voor de studenten het sein om nader kennis te gaan maken hun nieuwe klasgenoten en de opleiding in een introductieprogramma. Dit programma eindigt vrijdag 2 september met een barbecue waarbij ook het werkveld aanwezig is.

Meer weten over de nieuwe opleiding Applied Data & Science & Al? Bekijk de opleidingsfilm of lees dit interview.