Vanaf woensdagochtend 5 mei om 10 uur is het zelftestportaal geopend. Hier kunnen studenten en personeel uit het (hoger) onderwijs hun (gratis) zelftests aanvragen. Je vindt het zelftestportaal op https://www.zelftestonderwijs.nl/.

Praktische zaken

In het portaal vraag je de zelftests aan voor ieder bezoek aan De Haagse. Dit doe je door in te loggen met je HHs-account. Houd er rekening mee dat de zelftest naar jouw huisadres wordt verzonden. Controleer de (adres)gegevens goed, en vraag je zelftest tijdig aan.

Wanneer doe je een zelftest?

Alle medewerkers en studenten worden dringend verzocht om een zelftest af te nemen voordat je naar De Haagse reist. Heb je al klachten? Dan is het niet de bedoeling om een zelftest te doen, maar moet je jezelf, net zoals voorheen, laten testen in een GGD-teststraat. Dat geldt uiteraard ook als nauw contact naar voren komt uit een bron- en contactonderzoek.

Is je zelftest positief, dan geldt ook het advies om ter controle zo snel mogelijk ook een test bij een GGD-teststraat af te nemen. Vermijd tot die tijd contacten zoveel als mogelijk.

Is je zelftest negatief? Dan kun je naar De Haagse Hogeschool toe komen.

Op De Haagse

Op De Haagse blijven dezelfde gedragsregels gelden. Een negatieve zelftest verandert daar niets aan. We vragen je dan ook deze regels te blijven respecteren en om elkaar eraan te helpen herinneren waar nodig:

  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar
  • Was en desinfecteer je handen
  • Nies of hoest in je elleboog
  • Draag een mondkapje als je je verplaatst binnen de hogeschool of als je stilstaat op een plek waar veel andere mensen bewegen
  • Volg de looproutes en aanwijzingen
  • Als je symptomen vertoont die kunnen wijzen op Corona, blijf je thuis

Daarbij blijft het uitgangspunt: studeer en werk zoveel mogelijk vanuit huis. Voor studenten houdt dit in dat als je niet staat ingepland voor fysiek onderwijs of toetsing en je geen reservering hebt voor een zelfstudieplek, je thuisblijft om te studeren. Voor medewerkers geldt: ben je niet ingeroosterd voor werk? Dan werk je vanuit huis. Zo voorkomen we dat het aantal besmettingen toeneemt.

Goed om te weten

Studenten en medewerkers hoeven geen testresultaat te laten zien om fysiek toegang te krijgen tot de hogeschool. Ons dringende verzoek is echter om hierin je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Voer voorafgaand aan een contactmoment op De Haagse Hogeschool een zelftest uit en handel naar de uitslag van deze test.

Heb je een vraag? Op https://www.zelftestonderwijs.nl/ vind je een overzicht van veel gestelde vragen over de zelftest in relatie tot het onderwijs. Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus vind je meer algemene informatie over zelftesten.

Heb je een specifieke vraag over hoe er binnen de HHs met zelftesten wordt omgegaan, en vind je het antwoord niet op bovenstaande sites of in onze eigen FAQ op de website? Mail ze dan naar anderhalvemeter@hhs.nl.