In maart 2020 was de nieuwbouw van de Betafactory werkplaats klaar en de opening gepland. En toen kwam Corona en hebben we geen evenementen meer georganiseerd. Wel hebben we enorm gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de werkplaats en invulling kunnen geven aan praktijkleren.

Na twee jaar is de projectenbeurs het eerste event waar we mensen van buiten welkom hebben geheten in onze werkplaats. Contacten uit het bedrijfsleven brachten hun projecten en onderzoeksvragen naar de beursvloer om te matchen met de vraag uit het onderwijs en onderzoek. Zo dienen we twee doelen: het onderwijs krijgt echte onderzoeks- en ontwerpprojecten en bedrijven/opdrachtgevers krijgen jong talent om hen te helpen met innovatie en maken daarbij kennis met nieuw mogelijk personeel. Rond de 20 bedrijven hebben één of meerdere opdrachten ingediend op de beursvloer.

Na een te vroege startspeech van Nico Persoon zijn de gesprekken gestart. Opleidingen en kenniscentra hadden een eigen statafel en onder het genot van een hapje en drankje zochten de opdrachtgevers de docenten en onderzoekers op om de opdrachten te bespreken en waar mogelijk de match te maken. Start-ups, innovatoren en grotere bedrijven zorgden voor een mooie mix in onderwerpen en complexiteit.

Van demonstratieopstellingen, robotica, artificial intelligence tot procesanalyses: alles kwam aan bod en vond een plekje bij de opleidingen. Zo hebben we een paar mooie robotica-opdrachten met het mbo (ook aanwezig) gematcht voor de komende periode. De matches (rond de 30) zijn centraal verzameld en de beschikbare info en contactgegeven worden nog nagestuurd. Er ontstonden mooie gesprekken en nieuwe samenwerkingen, en we kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Dit smaakt naar meer, dus we starten direct met de organisatie van een nieuwe beurs in juni. 

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door:

Nieuws_logo-gebiedsfonds