Met veel genoegen nodigen we je uit voor de Opening Hogeschooljaar 2022-2023. De bijeenkomst vindt plaats op 1 september 2022, in ons hoofdgebouw aan het Johanna Westerdijkplein.

De missie van De Haagse Hogeschool is om bij te dragen aan de samenleving door middel van hoogwaardig onderwijs en onderzoek in verbinding met de praktijk. Studenten aan De Haagse worden daarom opgeleid tot kritische, flexibele en wendbare professionals die gewend zijn om over de grenzen van wetenschappelijke disciplines heen te denken. 

Daartoe werken wij nauw samen met onze externe partners. Dit leidt tot boeiende vragen: wat is precies ‘cocreatie met het werkveld’? Hoe bevorderen we cocreatie? Wat hebben onze studenten eraan? Kunnen zij zich op deze manier echt nuttig maken voor de samenleving? En sluit het voldoende aan bij eisen van de toekomstige arbeidsmarkt? Daarover gaat het dit jaar tijdens onze Opening Hogeschooljaar. 

Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, zal de keynote verzorgen. Zij is een expert als het gaat om cocreatie met het werkveld. Ingrid is dan ook de uitgelezen persoon om haar visie op dit onderwerp met ons te delen. 

CvB-voorzitter Elisabeth Minnemann zal aan de hand van het nieuwe instellingsplan ingaan op de koers van De Haagse Hogeschool voor de komende vijf jaar (2023-2028). Zij zal toelichten dat cocreatie met het werkveld een van de belangrijkste pijlers van het plan is.

De studenten en medewerkers van De Haagse hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten. Dit heeft geleid tot een aantal bijzondere wapenfeiten. Aan het einde van de bijeenkomst staan wij hier bij stil en zetten een aantal studenten en medewerkers in het zonnetje. 
We vieren dit graag samen met jou. Tot in september!

Meer informatie

Datum

1 september

Locatie

Aula van onze hoofdlocatie aan het Johanna Westerdijkplein. Ontvangst op het plein.

Programma

15.30 – 16.00 Ontvangst op het plein – met muziek van DJ Sjoerd van den Berge
16.00 – 16.10 Opening in de Aula 
16.10 – 16.25 De nieuwe koers - Elisabeth Minnemann 
16.25 – 16.35 Spoken word artist Zaïre Krieger 
16.35 – 17.00 Keynote speaker - Ingrid Thijssen
17.00 – 17.25 De Haagse in de prijzen 
17:25 – 17:30 Afsluiting
17.30 – 18.30 Borrel

De gespreksleiding wordt verzorgd door Hadiatou Barry, HHs-student.