Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van dinsdag 14 december aangegeven dat de huidige coronamaatregelen verlengd worden. Er worden geen extra maatregelen ingevoerd voor het hoger onderwijs. Voor De Haagse verandert er dus vooralsnog niets. We mogen fysiek onderwijs blijven geven, ook in de avonduren.

Even was er sprake van dat de kerstvakantie mogelijk verlengd zou worden. Hier is echter voor het hoger onderwijs niet toe besloten, en deze blijft dus volgens planning staan op  zaterdag 25 december tot en met zondag 9 januari.  

Wel is besloten de kerstvakantie van alle basisscholen met een week ervoor te verlengen. Deze zal al op maandag 20 december  starten. Dit heeft uiteraard impact op al onze collega’s en studenten met jonge kinderen, die naast alle eindejaars-drukte nog vanaf aankomende maandag in de opvang van hun kinderen moeten voorzien.  

Dit kan er toe leiden dat in de laatste week voor de vakantie enkele lessen toch online worden aangeboden in plaats van op de campus. Wij vragen gezien de uitzonderlijke situatie hiervoor om jullie begrip.  

Uiteraard volgen we nog steeds de richtlijnen van de overheid voor het onderwijs: 

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Maak een afspraak via www.coronatest.nl. Je bent pas weer welkom op de hogeschool als je een negatieve testuitslag hebt.
  • Neem regelmatig (twee keer per week) een zelftest af; deze zijn nog steeds te bestellen via www.zelftestonderwijs.nl
  • Draag een mondkapje bij het verplaatsen door de hogeschool. Dit is verplicht. Wil je ook in het klaslokaal een mondkapje dragen, dan mag dat uiteraard. 
  • Houd afstand van elkaar. Hoewel de 1,5 meter binnen het onderwijs niet verplicht is, vragen we je om deze, daar waar mogelijk, toch aan te houden. Houd bij het verplaatsen door de hogeschool zoveel als mogelijk rechts aan.  
  • Zorg voor goede hygiëne, was en desinfecteer je handen 
  • Ventileer ruimtes zoveel als mogelijk. 

Door ons aan deze maatregelen te houden, houden we De Haagse samen veilig en toegankelijk.  

We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie inzet en wendbaarheid . We wensen jullie veel succes met de laatste loodjes voor de vakantie, en voor daarna heel fijne feestdagen.