Guess who’s coming to town….

Van woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 20 oktober vindt de 9e editie van het jaarlijkse congres van One Young World (OYW) plaats in Den Haag. De Haagse Hogeschool laat dit bijzondere event natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! We geven 6 studenten de kans live bij dit event aanwezig te zijn door het sponsoren van de toegangskaart. Daarnaast organiseren we een community diner waar 100 studenten aan mee kunnen doen en vertonen we livestreams van de summit. Ook is er een side-programma in de maak en kun je meedoen als vrijwilliger.

Building a better world

Tijdens de OYW summit zoeken zo’n 1.500 talentvolle jongeren van 18 tot 30 jaar uit ruim 190 landen samen naar oplossingen voor prangende, wereldwijde problemen. ‘Building a better world’ is dan ook de slogan van deze mondiale topconferentie. De internationale delegaties van wellicht toekomstige wereldleiders en wereldverbeteraars laten zich bijstaan en inspireren door een line-up van OYW Counselors: de toonaangevende wereldleiders en wereldverbeteraars van nu. Dit jaar zijn dat onder andere de 80-jarige Kofi Annan (voormalig Secretaris Generaal van de Verenigde Naties), Amal Clooney (mensenrechtenadvocaat) en Mary Robinson (voormalig president van Ierland). De summit is dé plek waar talentvolle jongeren die de wereld willen veranderen elkaar inspireren, versterken, ontmoeten en verbinden. Na afloop van het congres gaan zij terug naar hun thuisfront als OYW Ambassador en helpen eigen of bestaande initiatieven verder, gestrekt door het netwerk van OYW.

Lets change. You. Us. The world.

De One Young World 2017 Summit

Summit in Bogotá, Colombia, in October 2017.

One Young World op De Haagse

De deelnemers aan de OYW summit willen de wereld positief veranderen. En dat willen wij bij De Haagse ook. We laten zo’n event in onze ‘achtertuin’ dan ook niet stilletjes aan ons voorbij gaan. In samenwerking met de gemeente Den Haag, die optreedt als host voor de internationale delegaties, is op dit moment een side-programma in de maak waarmee we binnen De Haagse verbinding leggen met de thema’s die op de summit centraal staan (education, health, environment, human rights en poverty alleviation). Denk aan live streams van plenaire sessies en activiteiten in The Lighthouse. Ook organiseren we een community diner voor 100 deelnemers van de OYW summit én 100 Haagse Hogeschool studenten. En daar kun jij bij zijn! Meer informatie over dit programma en het community diner volgt na de zomervakantie.

Naar de summit of vrijwilliger worden?

Heb jij ook plannen om de wereld te verbeteren? Wil jij in contact komen met de wereldleiders van de toekomst en een netwerk opbouwen waarmee je het verschil kunt maken? Grijp dan je kans om zelf naar de summit te gaan!

Je kunt je ook inzetten als vrijwilliger. Bekijk hier de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over OYW vind je op de website van OYW. Op deze website vind je ook de social media accounts van OYW. De gemeente Den Haag stuurt ook een aantal jongeren naar de summit. Dit zijn onder andere OYW Ambassadors en studenten van De HHs. Hun ervaringen lees je hier.

One Young World @ De Haagse Hogeschool

oneyoungworld@hhs.nl

Facebook One Young World Volg ons!