Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

De communicatiefunctie in bedrijven en bij de overheid wordt steeds belangrijker. Krijgt een steeds internationalere oriëntatie. Als communicatiedeskundige die al een paar jaar aan de weg getimmerd heeft, wil je die ontwikkeling volgen. Wil je toegerust worden om beter te kunnen omgaan met een breder, meer intercultureel en meer internationaal spectrum van problemen en uitdagingen. De voltijdmaster International Communication Management leert je praktisch en praktijkgericht te focussen op de relevante theorieën en om die direct te kunnen toepassen in de werksfeer. 

Je bent al een aantal jaren actief in de communicatiebranche. Dat kan zijn als persvoorlichter of als redacteur. Misschien ben je de communicatiespecialist bij een internationaal bedrijf. Heb je of ambieer je een leidinggevende functie, waarin een beroep wordt gedaan op je managementvaardigheden. Die vaardigheden wil je ontwikkelen. Je wilt groeien als communicatieprofessional én meer uit jezelf, je baan en je organisatie halen. 

De voltijdmaster International Communication Management brengt jou waar je wilt zijn. Onderwerpen die in deze master aan bod komen, zoals crisiscommunicatie of interculturele communicatie, spreken jou aan. Je gaat graag de uitdaging aan om deze master te volgen die je een internationaal perspectief op communicatie zal bieden. De master geeft je alle handvatten die je nodig hebt om je ambities te verwezenlijken. 

Alles over toelating

Bachelor en werkervaring

Je bent in het bezit van een geldig bachelordiploma. Na je studie heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring opgebouwd, bij voorkeur in marketing en communicatie. Je curriculum vitae geeft een mooi en actueel beeld van je werkervaring. 

Intakegesprek

Ben je enthousiast geworden voor deze opleiding? Als je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarin krijg je alle ruimte om je enthousiasme met ons te delen. Om aan te geven waarom je zo gemotiveerd bent voor deze master. Tijdens dit gesprek maak je ons blij met een mooie aanbevelingsbrief.

Beheersing Engels

Deze internationale masteropleiding wordt volledig in het Engels gegeven. Je kunt laten zien dat je de Engelse taal goed beheerst, zowel in gesproken als geschreven vorm. In het International English Language Testing System (IELTS) of in een gelijkwaardig systeem scoor je minimaal een 6,0 op alle subonderdelen. Je gemiddelde score is minimaal een 6,5. Meer informatie over de Engelse taalvereisten vind je in dit document.

Jouw investering

Begindatum1 september 2024
Periode11 maanden
LocatieDe Haagse Hogeschool Pro, locatie Poseidon
OpleidingsvormMaster, voltijd
Tijdsinvestering35 - 40 uur per week. Incl. zelfstudie.
Investering

€ 21.995 (in één keer)

€ 22.495 (in termijnen)

€ 550 - € 750  (boeken)

Bij De Haagse Hogeschool Pro (HHS Pro) richten we ons op het bieden van kwaliteitsonderwijs met persoonlijke aandacht in een blended omgeving. We bieden ons onderwijs aan als een mix van colleges en bijeenkomsten, zowel online als op locatie. Bekijk voor meer informatie over het blended onderwijs bij de HHS Pro de extra informatie op deze pagina

Goed om te weten:  

 • Mogelijk heb je recht op een beurs. Meer informatie over beurzen
 • Nederlandse studenten zijn vrijgesteld van btw. 
 • Je werkgever kan opleidingskosten volledig verrekenen met brutoresultaten en deze als bedrijfskosten aanmerken.  
 • In sommige gevallen is het mogelijk om een lening te krijgen van de Nederlandse overheid. Ga naar de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs voor een LevenLangLerenKrediet.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Donderdag 5 oktober

Bezoek onze voorlichting

Donderdag 5 oktober

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Wat ga je dit jaar doen?

Jaar 1
Blok 1 - 4

Ervaringen

Mohammed Malfi

Combineer praktijkervaring met de nieuwste kennis 

“Ik heb veel baat gehad bij de goed gestructureerde opleiding van De Haagse Hogeschool Pro. De opleiding wordt gegeven door hoogopgeleide professoren die praktische ervaring bij internationale bedrijven combineren met het delen van de nieuwste kennis. Door groepsopdrachten met studententeams van verschillende nationaliteiten heb ik extra communicatievaardigheden opgedaan en verschillende managementvaardigheden geleerd. De onderwerpen van de opleiding zijn zorgvuldig geselecteerd. Ik heb gemerkt dat de opleiding mijn vaardigheden op het gebied van onderzoek en analyse heeft verbeterd.   

Ik heb trouwens meer dan twintig jaar in de nationale besluitvorming gewerkt (kabinet van de premier in Jemen). Het opende zelfs perspectieven voor mij om in bedrijven of internationale organisaties te gaan werken.”

Mohammed Malfi
Alumnus Master International Communication Management voltijd

Judith Helmer 

Challenge yourself to develop new skills  

“We create an atmosphere that balances and blends theory and practice. The MICM classroom experience is rich in opportunities for the unique mix of ideas, experiences and perspectives. Throughout the program you will challenge yourself to develop new skills, and apply them to the real world. Group work interaction, individual assignments, research papers, case studies and interactive discussions contribute to this". 

Judith Helmer 
Programme Manager Master International Communication Management 

Inemesit Ukpanah

De unieke benadering van praktisch leren leerde me het grotere plaatje te zien 

“De Haagse Hogeschool Pro staat bekend om zijn multiculturele benadering. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Op academisch gebied, maar óók door te leren van verschillende denkwijzen, culturen en professionals. De docenten zijn benaderbaar en staan altijd klaar om je te helpen. De unieke benadering van praktisch leren op De Haagse Hogeschool Pro heeft me geleerd om het grotere geheel te zien: theorie én praktijk. Je krijgt de kans om de theorie direct toe te passen in de praktijk.  

De inhoud van de modules is rijk en divers. Daardoor word je in staat gesteld om een strategie op te bouwen die je aan diverse culturen kunt aanpassen en daarin kunt toepassen. Je leert om diverse teams te mobiliseren in een complexe internationale context. Het studiejaar heeft mij geleerd om onafhankelijker, analytischer en vindingrijker te zijn in het bedrijfsleven. Het was een bewogen jaar vol uitdagingen en plezier. Door mijn opgedane kennis ben ik beter voorbereid om mijn kansen te grijpen binnen een multinationale organisatie.”  

Inemesit Ukpanah 
Alumna Master International Communication Management voltijd

Het resultaat

Als je deze master met succes hebt voltooid, 

 • ontvang je het getuigschrift Master Internationaal Communicatiemanagement; 
 • mag je de geaccrediteerde titel Master of Arts voeren; 
 • kan je binnen je organisatie een centrale rol spelen op het gebied van internationaal communicatiemanagement; 
 • beschik je over de juiste managementvaardigheden;
 • ben je een communicatieprofessional en in staat om communicatieadvies te geven op strategisch en managementniveau. 

Praktische info

Inschrijven en aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? De aanmelddeadline is 15 augustus. Deze voltijd masteropleiding start in september.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Officiële naam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Master Internationaal Communicatiemanagement
 • Naam internationaal: Master International Communication Management
 • Opleidingscode (Isat):
 • Instellingscode (Brin): 
 • Graad: Master of Arts 

De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).