Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

De communicatiefunctie in bedrijven en bij de overheid wordt steeds belangrijker. Krijgt een steeds internationalere oriëntatie. Als communicatiedeskundige die al een paar jaar aan de weg getimmerd heeft, wil je die ontwikkeling volgen. Wil je toegerust worden om beter te kunnen omgaan met een breder, meer intercultureel en meer internationaal spectrum van problemen en uitdagingen. De voltijdmaster International Communication Management leert je praktisch en praktijkgericht te focussen op de relevante theorieën en om die direct te kunnen toepassen in de werksfeer. 

Je bent al een aantal jaren actief in de communicatiebranche. Dat kan zijn als persvoorlichter of als redacteur. Misschien ben je de communicatiespecialist bij een internationaal bedrijf. Heb je of ambieer je een leidinggevende functie, waarin een beroep wordt gedaan op je managementvaardigheden. Die vaardigheden wil je ontwikkelen. Je wilt groeien als communicatieprofessional én meer uit jezelf, je baan en je organisatie halen. 

De voltijdmaster International Communication Management brengt jou waar je wilt zijn. Onderwerpen die in deze master aan bod komen, zoals crisiscommunicatie of interculturele communicatie, spreken jou aan. Je gaat graag de uitdaging aan om deze master te volgen die je een internationaal perspectief op communicatie zal bieden. De master geeft je alle handvatten die je nodig hebt om je ambities te verwezenlijken. 

Alles over toelating

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bachelor en werkervaring

Je bent in het bezit van een geldig bachelordiploma. Na je studie heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring opgebouwd, bij voorkeur in marketing en communicatie. Je curriculum vitae geeft een mooi en actueel beeld van je werkervaring. 

Intakegesprek

Ben je enthousiast geworden voor deze opleiding? Als je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarin krijg je alle ruimte om je enthousiasme met ons te delen. Om aan te geven waarom je zo gemotiveerd bent voor deze master. Tijdens dit gesprek maak je ons blij met een mooie aanbevelingsbrief.

Beheersing Engels

Deze internationale masteropleiding wordt volledig in het Engels gegeven. Je kunt laten zien dat je de Engelse taal goed beheerst, zowel in gesproken als geschreven vorm. In het International English Language Testing System (IELTS) of in een gelijkwaardig systeem scoor je minimaal een 6,0 op alle subonderdelen. Je gemiddelde score is minimaal een 6,5. Meer informatie over de Engelse taalvereisten vind je in dit document.

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding per jaar?

Startdatum28 augustus 2024
Kosten in één keer*€ 21.995
Kosten in termijnen**€ 22.495 
Kosten studiemateriaal€ 550 - € 750

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

 •  

Inhoud van de studie

Wat ga je dit jaar doen?

Jaar 1
Blok 1 - 4

Jouw tijdsinvestering

11

maanden

7

vakken

1

scriptie

35-40

uur per week incl. zelfstudie

Ervaringen

Mohammed Malfi

Combineer praktijkervaring met de nieuwste kennis 

“Ik heb veel baat gehad bij de goed gestructureerde opleiding van De Haagse Hogeschool Pro. De opleiding wordt gegeven door hoogopgeleide professoren die praktische ervaring bij internationale bedrijven combineren met het delen van de nieuwste kennis. Door groepsopdrachten met studententeams van verschillende nationaliteiten heb ik extra communicatievaardigheden opgedaan en verschillende managementvaardigheden geleerd. De onderwerpen van de opleiding zijn zorgvuldig geselecteerd. Ik heb gemerkt dat de opleiding mijn vaardigheden op het gebied van onderzoek en analyse heeft verbeterd.   

Ik heb trouwens meer dan twintig jaar in de nationale besluitvorming gewerkt (kabinet van de premier in Jemen). Het opende zelfs perspectieven voor mij om in bedrijven of internationale organisaties te gaan werken.”

Mohammed Malfi
Alumnus Master International Communication Management voltijd

Nada Mohamed

MICM Programme Manager

“Our master's program in International Communication Management equips you with the skills and knowledge to tackle these challenges head-on. Learn how to develop communication strategies that reflect your organizational values and build a positive brand image. Explore the intricacies of cross-cultural communication and master the art of persuasive communication. MICM takes a unique approach that combines both theoretical and practical elements, as well as a blend of individual and group assignments, all facilitated by intercultural teams. Each module is presented as a masterclass, providing you with an immersive and engaging learning experience. This program is designed specifically for individuals who are looking to enhance their communication and leadership skills within a global context. Whether you're looking to advance your career or gain a competitive edge in the job market, our program will equip you with the knowledge and skills necessary to succeed.”

Nada Mohamed
Programme Manager International Communication Management

Inemesit Ukpanah

De unieke benadering van praktisch leren leerde me het grotere plaatje te zien 

“De Haagse Hogeschool Pro staat bekend om zijn multiculturele benadering. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Op academisch gebied, maar óók door te leren van verschillende denkwijzen, culturen en professionals. De docenten zijn benaderbaar en staan altijd klaar om je te helpen. De unieke benadering van praktisch leren op De Haagse Hogeschool Pro heeft me geleerd om het grotere geheel te zien: theorie én praktijk. Je krijgt de kans om de theorie direct toe te passen in de praktijk.  

De inhoud van de modules is rijk en divers. Daardoor word je in staat gesteld om een strategie op te bouwen die je aan diverse culturen kunt aanpassen en daarin kunt toepassen. Je leert om diverse teams te mobiliseren in een complexe internationale context. Het studiejaar heeft mij geleerd om onafhankelijker, analytischer en vindingrijker te zijn in het bedrijfsleven. Het was een bewogen jaar vol uitdagingen en plezier. Door mijn opgedane kennis ben ik beter voorbereid om mijn kansen te grijpen binnen een multinationale organisatie.”  

Inemesit Ukpanah 
Alumna Master International Communication Management voltijd

Het resultaat

Als je deze master met succes hebt voltooid, 

 • ontvang je het getuigschrift Master Internationaal Communicatiemanagement; 
 • mag je de geaccrediteerde titel Master of Arts voeren; 
 • kan je binnen je organisatie een centrale rol spelen op het gebied van internationaal communicatiemanagement; 
 • beschik je over de juiste managementvaardigheden;
 • ben je een communicatieprofessional en in staat om communicatieadvies te geven op strategisch en managementniveau. 

Praktische info

Inschrijven en aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? De aanmelddeadline is 15 augustus. Deze voltijd masteropleiding start in september.

Officiële naam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Master Internationaal Communicatiemanagement
 • Naam internationaal: Master International Communication Management
 • Opleidingscode (Isat):
 • Instellingscode (Brin): 
 • Graad: Master of Arts 

De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).  

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Financial Management and Control A women presenting data on a smarttv with 2 people looking at her presentation

Financial Management and Control

 • Master
 • voltijd
 • 1 jaar
Dankzij deze Engelstalige voltijdmaster groei je in je carrière als businesscontroller die de organisatie gezond houdt.
Ga naar Master of Business Administration Master of Business Administration (MBA)

Master of Business Administration

 • Master
 • voltijd
 • 1 jaar
In deze Engelstalige MBA ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden om meer te halen uit jezelf, je werk en je organisatie.