Studiekeuzecheck

Als je je hebt aangemeld voor een voltijd opleiding (of HBO-Rechten, IVK of BO duaal) aan De Haagse Hogeschool, volgt hierna de Studiekeuzecheck. Het is verplicht om hieraan deel te nemen. De Studiekeuzecheck is een online check om inzicht te krijgen in jouw studiekeuzeproces. Na het invullen van de check krijg je van ons een advies. Op basis van jouw antwoorden op de check schatten wij in of je voldoende bewust gekozen hebt, of dat we daar nog aan twijfelen. Bij grote twijfel zullen we je uitnodigen voor een gesprek, zodat we samen met jou nog eens goed naar je studiekeuze kunnen kijken.

Hoewel het verplicht is bij een aanmelding voor een voltijd opleiding (of HBO-Rechten, IVK of BO duaal) om deel te nemen aan de Studiekeuzecheck, is het geen toelatingstest. Als je vooropleiding voldoet aan de officiële toelatingseisen, ben je toelaatbaar bij de betreffende opleiding, ongeacht de uitkomst van de Studiekeuzecheck. Het is dus belangrijk dat je de Studiekeuzecheck zorgvuldig en eerlijk invult, want alleen dan kunnen we je een passend advies geven.

Is het voor iedereen verplicht om deel te nemen aan de Studiekeuzecheck?

Iedereen die zijn vooropleiding in Nederland (of in Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius) heeft gevolgd en zich heeft aangemeld voor een voltijd opleiding (of HBO-Rechten, IVK of BO duaal) moet verplicht deelnemen aan de Studiekeuzecheck. Er geldt een uitzondering voor studenten die zich aanmelden voor Huidtherapie. Omdat deze opleiding al een selectie heeft, wordt er geen Studiekeuzecheck aangeboden.

Deelname aan de Studiekeuzecheck is verplicht. Bestaat daar ook een deadline voor?

Ja, je moet uiterlijk op 31 mei 2017 hebben deelgenomen aan de Studiekeuzecheck.

Wanneer ontvang ik een uitnodiging voor de Studiekeuzecheck?

In de tweede helft van maart 2017 worden de uitnodigingen per e-mail gestuurd. Iedereen die zich voor 1 maart 2017 al heeft aangemeld voor een voltijd opleiding (of HBO-Rechten, IVK of BO duaal), ontvangt een uitnodiging in de tweede helft maart 2017. Als je je later aanmeldt, krijg je binnen een week na je aanmelding een uitnodiging per e-mail.

Kan ik worden afgewezen op basis van mijn antwoorden?

Nee, dat kan niet. Als je vooropleiding aan de eisen voldoet, ben je gewoon toelaatbaar, ongeacht de uitkomst van de Studiekeuzecheck. Het kan wel zijn dat we je adviseren om nog eens met een van onze studiekeuzeadviseurs te praten, wanneer we twijfelen of je voldoende bewust hebt gekozen.

Wat kan ik doen als ik na afloop van de Studiekeuzecheck nog met iemand over mijn studiekeuze wil doorpraten?

Hierover ontvang je informatie in het advies dat je na afloop van de Studiekeuzecheck krijgt. De precieze mogelijkheden hiervoor verschillen per situatie en per opleiding, dus lees dit advies goed en maak gebruik van de mogelijkheden.

Hoe ontvang ik mijn advies na afloop van de Studiekeuzecheck?

Je ontvangt na het invullen van de Studiekeuzecheck een e-mail met je advies. Let op, want het kan zijn dat deze e-mail in je spam-folder terechtkomt.

Wat moet ik doen als ik geen uitnodiging of geen advies heb gekregen?

Controleer eerst de spam-folder van je e-mailbox. Als je de e-mail daarin ook niet kunt vinden, neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving via dit contactformulier. Vermeld daarbij altijd je studentnummer. Let op: na aanmelding via Studielink kan het maximaal een week duren voordat je de uitnodiging voor de Studiekeuzecheck ontvangt.

Ik heb de Studiekeuzecheck gedaan en ik wil toch een andere opleiding volgen. Kan ik me daar nog voor aanmelden?

Ja, als je je uiterlijk op 1 mei 2017 voor je eerste opleiding hebt aangemeld, kun je daarna nog van studiekeuze wisselen tot aan het begin van het studiejaar. Let wel op dat je in dat geval binnen 30 dagen na aanmelding voor je nieuwe opleiding moet hebben deelgenomen aan de Studiekeuzecheck voor die nieuwe opleiding. Ga naar aanmelden voor 1 mei voor meer informatie.

Heb je verder nog vragen?

Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving via dit contactformulier.