European Studies - Engels - 3 jaar - Voltijd

De wereld verandert. Steeds meer en steeds sneller. In deze tijd van globalisering en verandering, zoeken werkgevers professionals die zich snel kunnen aanpassen. Die hun bedrijf draaiende houden, vertegenwoordigen en adviseren. Met de verkorte 3-jarige Engelstalige opleiding European Studies begin je goed voorbereid aan jouw droomcarrière. Liever een jaartje extra? Kies dan voor de 4-jarige variant van European Studies.  Welke route je ook kiest: jij wordt een internationale professional. Of je stoomt door naar een internationale master. De wereld ligt aan je voeten!

Studenten aan het woord

Alissa Cao

Over theorie vertalen naar de praktijk

Taylor Mae Bouwman

Over de internationale klas

Ik merk dat het hbo heel goed bij mij past.

Taylor Mae Bouwman

Over het verschil tussen hbo en wo

Sleep opzij

Toelatingseisen

European Studies 3 jaar, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 3-jarige opleiding European Studies (ES) moet je goed zijn in Engels en heb je een vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt.

De Engelstalige opleiding European Studies heeft ook een 4-jarige variant. Er gelden hiervoor andere toelatingseisen. Bekijk de 4-jarige variant.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma.
Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.
 
The Hague Pathway College
Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dat is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Year versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.

Deze opleiding heeft ook een 4-jarige variant
Heb je geen vwo-diploma of wo-propedeuse? Maar wel een havo- of mbo 4-diploma? Kijk dan bij de 4-jarige variant van deze opleiding.
Iedereen studeert Frans, Duits of Spaans bij European Studies. Dat kan op beginnersniveau or op hoog niveau. Studenten die geen ervaring hebben met talen leren kunnen als beginner starten, maar studenten die Frans, Duits of Spaans in hun eindexamen hadden worden geadviseerd om door te gaan met die taal, om het volgende:

· Doorgaan met je taal op hoog niveau betekent dat je af kan studeren met professionele vaardigheden, een plus punt voor je CV

· Een hoog niveau in Frans, Duits of Spaans verbreedt de mogelijkheden voor uitwisseling.

· Studenten die een taal op hoog niveau doen mogen meedoen met speciale projecten en (buitenlandse) excursies.

Studenten die ervaring hebben met Frans, Duits of Spaans mogen een verzoek doen voor een andere taal, maar alle studenten moeten weten dat er beperkte ruimte is bij beginners talen en wij kunnen niet garanderen dat er genoeg ruimte is om alle verzoeken te honoreren.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

1 februari 2020

Open Dag

Ontmoet studenten, docenten en proef de sfeer op de Open Dag. Je hoort hoe huidige studenten hun eigen programma kiezen en wat afgestudeerden nu voor werk doen. Welke stage loop jij straks? En waar ga jij heen op uitwisseling? Check ook meteen onze studievereniging HEBOS en andere activiteiten die je buiten de opleiding kunt doen.

Meelopen

Benieuwd naar de 3-jarige opleiding European Studies? Loop mee met een student. Je bekijkt de campus, gaat mee naar college en kunt huidige studenten het hemd van het lijf vragen.

 

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie European Studies valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 17 februari 2020
    Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
European Studies - Engels - 3 jaar - Voltijd?

Meld je aan