European Studies - Engels - 3 jaar - Voltijd

De wereld verandert. Steeds meer en steeds sneller. In deze tijd van globalisering en verandering, zoeken werkgevers professionals die zich snel kunnen aanpassen. Die hun bedrijf draaiende houden, vertegenwoordigen en adviseren. Met de verkorte 3-jarige Engelstalige opleiding European Studies begin je goed voorbereid aan jouw droomcarrière. Liever een jaartje extra? Kies dan voor de 4-jarige variant van European StudiesWelke route je ook kiest: jij wordt een European professional. Of je stoomt door naar een internationale master. De wereld ligt aan je voeten!

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Meer weten? Vraag een student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met Simran Khan, student European Studies en voorzitter van onze studievereniging ESCAPE. 
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. 
 • Alles weten over European Studies? Klik en lees The Big Book!
  The Big Book is het grote boek over European Studies. Je komt op een leuke manier heel veel te weten over deze opleiding.
 • Volg ons op social media 
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons! Op Instagram, op Facebook of Youtube
 

Studenten aan het woord

Alissa Cao

Over theorie vertalen naar de praktijk

Taylor Mae Bouwman

Over de internationale klas

Ik merk dat het hbo heel goed bij mij past.

Taylor Mae Bouwman

Over het verschil tussen hbo en wo

Sleep opzij

Toelatingseisen

European Studies 3 jaar, 2022-2023

Om te worden toegelaten tot de 3-jarige opleiding European Studies (ES) moet je goed zijn in Engels en heb je een vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt.

De Engelstalige opleiding European Studies heeft ook een 4-jarige variant. Er gelden hiervoor andere toelatingseisen. Bekijk de 4-jarige variant.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

 • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
 • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 
 
International Foundation Programme – bij The Hague Pathway College
Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dan is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Programme, met een instroommoment in januari en september, versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.
 
Deze opleiding heeft ook een 4-jarige variant
Heb je geen vwo-diploma of wo-propedeuse? Maar wel een havo- of mbo 4-diploma? Kijk dan bij de 4-jarige variant van deze opleiding.
Iedereen studeert Frans, Duits of Spaans bij European Studies. Dat kan op beginnersniveau of op hoog niveau. Studenten die geen ervaring hebben met talen leren kunnen als beginner starten, maar studenten die Frans, Duits of Spaans in hun eindexamen hadden worden geadviseerd om door te gaan met die taal, om het volgende:

· Doorgaan met je taal op hoog niveau betekent dat je af kan studeren met professionele vaardigheden, een plus punt voor je CV

· Een hoog niveau in Frans, Duits of Spaans verbreedt de mogelijkheden voor uitwisseling.

· Studenten die een taal op hoog niveau doen mogen meedoen met speciale projecten en (buitenlandse) excursies.

Studenten die ervaring hebben met Frans, Duits of Spaans mogen een verzoek doen voor een andere taal, maar alle studenten moeten weten dat er beperkte ruimte is bij beginners talen en wij kunnen niet garanderen dat er genoeg ruimte is om alle verzoeken te honoreren.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Veelgestelde vragen

Volgens informatie uit ons alumninetwerk en een pas gehouden enquête, doet bijna de helft van onze afgestudeerden na de opleiding een master. De meeste alumni die daar niet voor kozen, hebben een baan. Vaak zelfs bij hun stagebedrijf: maar liefst een op de drie studenten krijgt een baan aangeboden na de stage. Onze alumni zijn overwegend positief over de impact van de opleiding op hun carrière. Velen blijven met ons in contact door bij te dragen aan events of studentprojecten. Sommige alumni geven zelfs les bij ons.

Tijdens European Studies 4 en European Studies 3 doe je dezelfde kennis en vaardigheden op, maar op een andere manier. Omdat de 3-jarige opleiding korter is, is het programma uitdagender en vraagt het meer zelfstudie.

De eerste 2 jaar van de opleiding krijgen alle studenten een supervisor. Met deze docent spreek je regelmatig af voor begeleiding van je studietraject. Daarna krijg je een aparte studiebegeleider toegewezen voor projecten, de uitwisseling, de stage en de eindopdracht. Bij European Studies kun je ook meedoen aan een tutoring- en een languagepartner- programma. Je ondersteunt elkaar dan in studentenkoppels.

We houden een maximum aan van 31 studenten per klas, maar de meeste klassen bestaan uit zo’n 25 studenten. Vanwege het diverse en interdisciplinaire karakter van de opleiding, hanteren we verschillende lesvormen. Soms heb je grote colleges met 2 of 3 klassen, soms heb je seminars met alleen je eigen klas en soms heb je les in kleinere werkgroepen. De meeste lessen zijn interactief.

De manier waarop we je kennis en vaardigheden toetsen, is heel divers. Je kunt examens verwachten met open vragen of multiple choice, je schrijft rapporten, je houdt presentaties en schrijft essays. Op die manier krijg je verschillende vaardigheden onder de knie én bedienen we studenten met verschillende leerstijlen. Waar mogelijk toetsen we je kennis en vaardigheden aan de hand van een professioneel product. Je schrijft bijvoorbeeld een marketing- of exportplan, of een beleidsadvies.

European Studies is een internationale opleiding. We willen iedereen daarom een internationale ervaring bieden. Vanaf dag 1 werk je in multiculturele groepen met studenten van verschillende achtergronden. Zo ontwikkel je meteen de essentiële Engelse vaardigheden voor een succesvolle internationale carrière.

We verwachten dat je Engels spreekt en schrijft op havo/vwo-niveau. Maar je Engels hoeft echt niet perfect te zijn. Als je openstaat voor onze internationale omgeving en bereid bent er energie in te steken, kost communicatie al gauw weinig moeite. De Engelse taal komt ook aan bod tijdens de lessen in communicatievaardigheden. Sommige internationale studenten hebben een certificaat van bekwaamheid nodig om toegelaten te worden. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op met het bureau voor inschrijving: csi@hhs.nl.

Student voor een dag

Open Dag?

Dit studiejaar bieden we weer Open Dagen aan. We hopen je dan weer te kunnen ontvangen op onze locaties, maar vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is dat op dit moment nog onduidelijk. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom onze Open Dagen.

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

Proefstuderen

In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer Proefstudeerdagen georganiseerd worden.

Meelopen

In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer meeloopdagen georganiseerd worden door de opleidingen.

Evenementen

 1. 16 december 2021
  Proefstuderen
 2. 13 november 2021
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
European Studies - Engels - 3 jaar - Voltijd?

Meld je aan