Finance & Control - Voltijd

Op zoek naar een brede businessopleiding met toekomstgerichte vakken? Dan zit je goed bij Finance & Control, waar je in alle opzichten aan de toekomst werkt. Ten eerste natuurlijk die van jezelf, want als bedrijfseconoom ben je in trek bij werkgevers. Met jouw kennis van cijfers en de nieuwste technologieën help je je bedrijf straks op weg naar een gezonde toekomst, zowel financieel als voor mens en milieu. People, planet, profit. Dat is de mooie ambitie die jou met Finance & Control voor ogen staat: elke dag de wereld een stapje beter, je bedrijf een stap beter en jezelf een sprong beter maken.

 

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo maken we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk. Kom kijken of het klikt! 
  • Open Dag gemist? Volg onze webinar!

    Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar.

  • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?

    Bel of mail coördinator Finance & Control Battal Karakaya: +31 (0)6 - 14 32 80 94 of b.karakaya@hhs.nl.

Studenten aan het woord

Thomas Visser

Over de keuze voor F&C

Soraya Chiragali

Over het leukste vak tot nu toe

Fabien Boekhorst

Over doorstuderen en dingen naast je studie doen

Dave Matabhik

Over een toekomst die bij mij past

Sleep opzij

Toelatingseisen

Finance & Control voltijd, 2021-2022

Om met de bacheloropleiding Finance & Control voltijd (voorheen Bedrijfseconomie) te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
 


 
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Overige toelatingseisen- en advies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie en Maatschappij. Ook is het wenselijk dat je het vak management en organisatie hebt gevolgd. Finance & Control is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands en wiskunde.

De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) - voltijd biedt een zomercursus wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.
Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.

Kosten van de zomercursus en de exacte data in augustus 2021 maken wij later in het studiejaar bekend.

Voor vragen verwijzen wij je door naar bfm@hhs.nl, maar je kunt voor vragen ook terecht bij de heer Battal Karakaya, instroomcoördinator van F&C (b.karakaya@hhs.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma's worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Finance & Control krijg je wellicht vrijstelling. Neem contact met ons op via 070 - 445 7958 of b.karakaya@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

6 februari 2021

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Online meelopen

Volg samen met andere aankomende studenten een dag lang aangepaste (online) colleges bij de opleiding Finance & Control. In proefvakken zoals bedrijfsadministratie, marketing en algemene economie snuffel je aan de inhoud van de opleiding. Je ontmoet studenten en docenten online en maakt kennis met onze manier van lesgeven: praktijkgericht met werkcolleges, projecten en excursies.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Finance & Control valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 6 februari 2021
    Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Finance & Control - Voltijd?

Meld je aan