Finance & Control - Voltijd

Kiezen voor je toekomst: best lastig, ja. En daarom wel zo lekker als je de keuze een jaartje kunt uitstellen, tot je heel goed weet waartussen je kunt kiezen. Dat kan nu dankzij het gemeenschappelijke propedeusejaar bij de opleidingen Finance & Control en Accountancy aan De Haagse Hogeschool. Jij bent een echte cijferaar maar nog even op zoek naar jouw favoriete richting. Die vind je in je eigen tempo bij ons!

Op zoek naar een brede businessopleiding met toekomstgerichte vakken? Dan zit je goed bij Finance & Control, waar je in alle opzichten aan de toekomst werkt. Ten eerste natuurlijk die van jezelf, want als bedrijfseconoom ben je in trek bij werkgevers. Met jouw kennis van cijfers en de nieuwste technologieën help je je bedrijf straks op weg naar een gezonde toekomst, zowel financieel als voor mens en milieu. People, planet, profit. Dat is de mooie ambitie die jou met Finance & Control voor ogen staat: elke dag de wereld een stapje beter, je bedrijf een stap beter en jezelf een sprong beter maken.

 

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Volg ons op Instagram!
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Je kunt je vragen via WhatsApp stellen aan Hanneke van Dam, instroomcoördinator via ++31 (0)6 – 39082080 of via fc@hhs.nl
 • Meer weten? Vraag het een student
  Je kunt een dagje of een paar lessen komen meelopen met een student. Of vragen stellen aan een student via een besloten whatsappgroep of via mail. Vul je contactverzoek hier in.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.

Studenten aan het woord

Walid Abdellati (23)

De overstap mbo naar hbo

Thomas Visser

Over de keuze voor F&C

Soraya Chiragali

Over het leukste vak tot nu toe

Fabien Boekhorst

Over doorstuderen en dingen naast je studie doen

Sleep opzij

Toelatingseisen

Finance & Control voltijd, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Finance & Control voltijd (voorheen Bedrijfseconomie) te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
 


 
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Overige toelatingseisen- en advies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het havo- of vwo-profiel Economie & Maatschappij sluit het beste aan op de opleiding Finance & Control. Ook met het havo-profiel Natuur & Techniek kun je direct instromen. Vwo’ers kunnen direct starten, hoewel het handig is om het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie te hebben gevolgd.

Havisten met het profiel Natuur & Gezondheid moeten het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Havisten met een profiel Cultuur & Maatschappij ook, en die moeten óók Wiskunde A of Wiskunde B hebben gedaan.

Finance & Control is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands en wiskunde.

Weet je van te voren al dat je wel een bijspijkercursus wiskunde kunt gebruiken? Doe dat dan in de zomer. Het programma duurt 1 of 2 weken, afhankelijk van het aantal aanmelders en het tempo dat je aankunt. Meer weten over de zomercursus wiskunde? Check de informatie op de tab hieronder. Zodra de meest recente data bekend zijn, passen we de gegevens aan. Of mail naar bfm@hhs.nl.

De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) - voltijd biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten. 
Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.

De zomercursus kost € 180,-. 
De cursus is van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 2022, van 09:00 tot 17:00 uur.

Heb je interesse?
Meld je dan aan (vóór 8 juli a.s., betaling dient 15 juli binnen te zijn) door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus Wiskunde".

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma's worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Finance & Control krijg je wellicht vrijstelling. Neem contact met ons op via 070 - 445 7958 of fc@hhs.nl.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Past Finance & Control voltijd bij jou?

Je werkt graag met cijfers en je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Hoe je bijvoorbeeld met het programma Excel data in kunt voeren die jouw bedrijf weer kunnen helpen om een eerlijke kostprijs te berekenen. Hoe je daarna het management kunt adviseren door de data in overzichtelijke grafieken te presenteren. Grafieken die mee veranderen als de onderliggende data veranderen. Er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe tools en jij vindt het leuk om daarmee te leren omgaan. 

Contact met mensen en meedenken met het beleid van het bedrijf lijkt jou ook heel leuk. Meedenken met de business heet dat. Daarom vind je het, net als wij, belangrijk dat je een brede basis meekrijgt. Stuk marketing, duurzame businessmodellen, circulair ondernemen, scrummen, vergadertechnieken, etc etc. Zodat je vanuit je financiële rol goed mee kunt praten met andere medewerkers of afdelingen. 

Maar ook omdat je door die brede basis met deze opleiding breed inzetbaar bent. Er zijn oud-studenten die een eigen theewinkel zijn begonnen, maar ook oud-studenten die data-analyse expert zijn geworden bij de KLM of business controller bij de Action. 

Hou je dus van cijfers en vind je het leuk om op basis van die cijfers te analyseren en te adviseren? Ben je nauwkeurig en betrouwbaar? Niet bang om een belangrijke rol te spelen in een bedrijf? Misschien wel je eigen bedrijf? Kom dan studeren bij de opleiding Finance & Control, de vroegere opleiding Bedrijfseconomie. En dat is niet het enige wat veranderd is. 

Student voor een dag

5 november 2022

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 5 november tussen 10.00 en 14.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Wat is jouw interessegebied?

Lijkt de opleiding Finance & Control voltijd helemaal jouw ding, laat je dan niet weerhouden en schrijf je gelijk in. Twijfel je nog, ga dan ook eens shoppen bij vergelijkbare opleidingen die in hetzelfde interessegebied liggen als Finance & Control. 

Wil je bijvoorbeeld meer toegroeien naar de bedrijfsvoering bij Bol.com, een grote pizzaketen of het mbk-bedrijf van je oom, dan doe je het goed als je de opleiding Bedrijfskunde kiest. Het kan ook dat je ervan droomt om accountant te worden bij The Big Four. In dat geval moet je zeker eens gaan kijken bij Accountancy. Of je kiest voor de Engelstalige variant van F&C: International Financial Management and Control. 

Als je graag dingen achter de schermen regelt, moet je eens gaan kijken bij de opleidingen Facility Management en Human Resource Management. Houd je van spanning en kun je bij stress je hoofd koel houden? Steek dan je licht eens op bij de Engelstalige opleiding Safety and Management Studies. Ben je ondernemend, communicatief en kijk je graag over grenzen heen? Verdiep je dan eens in de Engelstalige opleidingen European Studies, International Business of International Communication Management. 

Wil je meer lezen over Financiën en Bedrijven en weten welke opleidingen nog meer binnen deze interessegebieden vallen? Ga naar de pagina’s Financiën en Bedrijven.

Evenementen

 1. 5 november 2022
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Finance & Control - Voltijd?