Finance & Control (voorheen bedrijfseconomie) - Voltijd

Op reis naar een economie die deugt en inclusief is.  Geld is leuk en waardevol. Maar ‘waarde’ kan ook betekenen dat een bedrijf energie bespaart of maatschappelijke doelen heeft. Jouw rol daarin is belangrijk. Want als Finance-professional ben jij de ruggengraat van elke organisatie. Of dat nu de KLM, de gemeente Den Haag of jouw bakker om de hoek is. Wat hebben zij gemeen? Precies! Geld en kostenbeheersing. En om goed te kijken hoe kosten omlaag kunnen, wat de concurrent doet of welke investering het slimst is, maakt een bedrijfseconoom analyses en beleidsplannen. Met oog voor de maatschappij. En dat leer je bij de voltijdopleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie).

Studenten aan het woord

Chantal van den Berg

Over studiekeuze

Met een “brede” opleiding kan je alle kanten op

Chantal van den Berg

Over arbeidsperspectief

Fabien Boekhorst

Over het creëren van waarde

Als je te vaak een les mist, loop je achter de feiten aan

Rik van Schie

Over ervoor gaan

Sleep opzij

Toelatingseisen

Finance & Control voltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Finance & Control voltijd (voorheen Bedrijfseconomie) te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie) + (Wiskunde A of B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie en Maatschappij. Ook is het wenselijk dat je het vak management en organisatie hebt gevolgd. Finance & Control is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands en wiskunde.
De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.

Informatie over de data, aanmelden en kosten wordt in het voorjaar op deze webpagina geplaatst.


Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

The Hague Pathway College
Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dan is er The Hague Pathway College.
Tijdens het International Foundation Year versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma's worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Finance & Control krijg je wellicht vrijstelling. Neem contact met ons op via 070 - 445 7958 of AFM-nieuwestudenten@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 april 2020

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Ontdek de collegezalen, de vergaderhoekjes en de koffiecorners. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Meelopen

Volg samen met andere aankomende studenten een dag lang aangepaste colleges bij de opleiding Finance & Control. In proefvakken zoals bedrijfsadministratie, marketing en algemene economie snuffel je aan de inhoud van de opleiding. Je ontmoet studenten en docenten en maakt kennis met onze manier van lesgeven: praktijkgericht met werkcolleges, projecten en excursies.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Finance & Control valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 17 februari 2020
    Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Finance & Control (voorheen bedrijfseconomie) - Voltijd?

Meld je aan