Finance & Control (voorheen bedrijfseconomie) - Voltijd

KLM, de gemeente Den Haag en jouw bakker om de hoek. Wat hebben zij gemeen? Precies! Geld. Alle organisaties, van klein tot groot, van de webshop van jouw favoriete schoenenmerk tot het pensioenfonds van je oma. Alles draait om geld. En om goed te kijken hoe kosten omlaag kunnen, wat de concurrent doet of welke investering het slimst is, maakt een bedrijfseconoom analyses en beleidsplannen. En dat leer je bij de voltijdopleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie).

Studenten aan het woord

Rik van Schie

Over een master doen

Als je te vaak een les mist, loop je achter de feiten aan

Rik van Schie

Over ervoor gaan

Koen Beurze

Over toenemende werkdruk

Sleep opzij

Toelatingseisen

Finance & Control voltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Finance & Control voltijd (voorheen Bedrijfseconomie) te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie) + (Wiskunde A of B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie en Maatschappij. Ook is het wenselijk dat je het vak management en organisatie hebt gevolgd. Finance & Control is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands en wiskunde.
De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.

 De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers, mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen. De zomercursus kost €180,-.

De cursus is van maandag 19 t/m vrijdag 24 augustus 2019 van 09.00 - 17.00 uur

 Heb je interesse? Meld je dan aan door een mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus wiskunde".

Aanmelden kan tot en met 12 juli 2019, betaling moet 19 juli 2018 binnen zijn.
Heb je een mbo-diploma op niveau 4, dan ben je welkom bij de opleiding Finance & Control. Een administratieve opleiding sluit het beste aan.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen. De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina Toelatingseisen voor meer info.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma's worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Finance & Control krijg je wellicht vrijstelling. Neem contact met ons op via 070 - 445 7958 of AFM-nieuwestudenten@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. 

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Ontdek de collegezalen, de vergaderhoekjes en de koffiecorners. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Finance & Control valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Finance & Control (voorheen bedrijfseconomie) - Voltijd?

Meld je aan