International and European Law - Engels - Voltijd

Vraag je je weleens af welke wetten toestaan dat bedrijven zoals Facebook, Instagram en Twitter toegang hebben tot je persoonlijke gegevens? Of dat tweets van politici als bewijs gebruikt mogen worden in een internationale strafzaak? Bij de opleiding International and European Law van de Haagse Hogeschool doe je internationale ervaring op vanuit je leslokaal! Vanaf de eerste dag leer je alles over de juridische vaardigheden waar werkgevers om vragen. Wij beseffen dat internationaal bewustzijn en sensitiviteit van groot belang zijn om te slagen op een competitieve arbeidsmarkt. Onze International and European Law opleiding geeft je de mogelijkheid om hier te studenten en vervolgens overal te werken.

Studenten aan het woord

Francesca Minetto

Over Moot Court

Ásíyih Barker

Over sociale contacten

Lukas Vician

Over inspiratie

Sleep opzij

Toelatingseisen

International and European Law, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International and European Law (LAW) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Om deze opleiding te volgen is het belangrijk dat je het leuk vindt om in het Engels te communiceren. Rechten is namelijk een vak waarin taal een hoofdrol speelt. Om toegelaten tot de opleiding moet jouw Engels daarom van voldoende niveau zijn. Ook is het van belang dat je gevoel hebt voor sociale vraagstukken en economie. Een jurist houdt zich bezig met sociale relaties en de rol die hij of zij speelt in sociaal verkeer.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International and European Law heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Kom langs op de Open Dag, bekijk de campus en maak kennis met onze studenten, docenten en studieadviseurs. Tijdens een presentatie van de docenten ervaar je hoe boeiend het werk van internationale juristen is. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International and European Law - Engels - Voltijd?

Meld je aan