International and European Law - Engels - Voltijd

Durf jij een bedrijf als Microsoft juridisch aan te pakken? Of internationaal gezochte oorlogsmisdadigers helpen te berechten? Ook als zo’n proces jaren duurt? Als je de Engelstalige opleiding International & European Law hebt afgerond wél. Dan doe je dankzij je positieve instelling en toewijding mee op het allerhoogste internationale niveau. Bijvoorbeeld binnen de Europese Commissie of het Internationaal Strafhof.

Studenten aan het woord

Francesca Minetto

Over Moot Court

Ásíyih Barker

Over sociale contacten

Lukas Vician

Over inspiratie

Sleep opzij

Toelatingseisen

International and European Law, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International and European Law (LAW) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Om deze opleiding te volgen is het belangrijk dat je het leuk vindt om in het Engels te communiceren. Rechten is namelijk een vak waarin taal een hoofdrol speelt. Om toegelaten tot de opleiding moet jouw Engels daarom van voldoende niveau zijn. Ook is het van belang dat je gevoel hebt voor sociale vraagstukken en economie. Een jurist houdt zich bezig met sociale relaties en de rol die hij of zij speelt in sociaal verkeer.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International and European Law heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Kom langs op de Open Dag, bekijk de campus en maak kennis met onze studenten, docenten en studieadviseurs. Tijdens een presentatie van de docenten ervaar je hoe boeiend het werk van internationale juristen is.

17 februari - 4 maart 2020

Proefstuderen

Kom tijdens onze proefstudeerdagen ervaren hoe een studie is. Het verschil met de meeloopdag? Het programma van de proefstudeerdag is speciaal voor jou op maat gemaakt. Je volgt dus niet de standaardlessen, maar lessen die de docenten hebben samengesteld om jou een beeld van de studie te geven. Ze laten je kennismaken met verschillende soorten lessen, bijvoorbeeld een hoorcollege. Net als de meeloopdag is ook de proefstudeerdag gratis te volgen.

Meelopen

Heb je de ambitie om juridisch aan te slag te gaan in een international omgeving? Houd je van lezen en schrijven? Wil je bijdragen aan beslissingen van bijvoorbeeld internationale tribunalen zoals een International Criminal Court en het Europese Hof van de Mensenrechten? Laat je inspireren door colleges en workshops te volgen en maak kennis met je toekomstige docenten. Onze studenten vertellen je alles over het studentenleven in Den Haag. Schrijf je in om een dagje mee te lopen met een student en te ervaren wat is om een Law student te zijn.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 17 februari 2020
    Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International and European Law - Engels - Voltijd?

Meld je aan