Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd

Weet je het nog? Het paardenvleesschandaal van een paar jaar geleden, toen bleek dat er handelaren waren die paardenvlees als rundvlees verkochten? Daarna werden de regels voor fabrieken strenger en werden consumenten zich steeds bewuster van voedselveiligheid. Als student aan de 3-jarige opleiding Process and Food Technology (PFT) leer je hoe je bestaande processen in de voedings- en chemische industrie verbetert en hoe je nieuwe processen ontwikkelt. Zo zorg je voor duurzame, duidelijke en vindingrijke oplossingen waar iedereen blij van wordt.

Studenten aan het woord

Je kan niet anders dan gewoon Engels spreken. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Assia Aouichi

Over Engels spreken

Kanyanat Piwmao

Over haar studiekeuze

Assia Aouichi

Over nieuwsgierig zijn

Sleep opzij

Toelatingseisen

Process and Food Technology 3 jaar, 2019 - 2020

Om met de versnelde 3-jarige opleiding van Process and Food Technology te beginnen, moet je een vwo-diploma hebben. Of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Het is belangrijk dat je Engels goed beheerst. En dat je een voorliefde hebt voor wiskunde, scheikunde en natuurkunde.

Process and Food Technology heeft ook een 4-jarige Engelstalige variant. Het verschil zit in de tijdsduur en de studiebelasting. Je kunt hier ook met een havo- of mbo-diploma terecht, mits je profiel passend is. Bekijk de 4-jarige variant.

Met de app Prapp check je of Process and Food Technology goed bij je past. De app is in het Nederlands, dus klik op Chemische Technologie; de Nederlandstalige versie van de Engelstalige opleiding Process and Food Technology.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
N&G
N&T
C&M
E&M
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het meest geschikte profiel om de opleiding Process and Food Technology te kunnen volgen is N&T.
Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding Process and Food Technology heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om de opleiding succesvol te doorlopen, moet je goed zijn in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en (micro)biologie. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via het contactformulier.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

1 februari 2020

Open Dag

Tijdens onze Open Dag neem je een kijkje op De Haagse Hogeschool.
Je kunt een presentatie bijwonen over de opleiding, je ontmoet studenten, docenten en ons eigen team van studieadviseurs.
Onze studenten kunnen je alles vertellen over de sfeer bij de opleiding, de inhoud van de opleiding en de projecten die ze uitvoeren zoals het brouwen van bier, maken van kaas en het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. Ook vertellen we je over de vele mogelijkheden die je hebt na je opleiding.

17 februari - 4 maart 2020

Proefstuderen

Kom tijdens onze proefstudeerdagen ervaren hoe een studie is. Het verschil met de meeloopdag? Het programma van de proefstudeerdag is speciaal voor jou op maat gemaakt. Je volgt dus niet de standaardlessen, maar lessen die de docenten hebben samengesteld om jou een beeld van de studie te geven. Ze laten je kennismaken met verschillende soorten lessen, bijvoorbeeld een hoorcollege. Net als de meeloopdag is ook de proefstudeerdag gratis te volgen.

Meelopen

Ben je benieuwd naar het leven van een PFT-student? Word dan student voor een dag. Ontdek of de Engelstalige studie iets voor je is en neem meteen een kijkje op de campus van De Haagse Hogeschool. Je vraagt de huidige PFT-studenten het hemd van het lijf en ontmoet de docenten van wie zij dagelijks les krijgen. Volg een college Industrial Microbiology, Material Science, Inorganic Chemistry of Reaction Kinetics. Misschien word jij straks ook een vindingrijke ingenieur!

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 17 februari 2020
    Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd?

Meld je aan