Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd

Weet je het nog? Het paardenvleesschandaal van een paar jaar geleden, toen bleek dat er handelaren waren die paardenvlees als rundvlees verkochten? Daarna werden de regels voor fabrieken strenger en werden consumenten zich steeds bewuster van voedselveiligheid. Als student aan de 3-jarige opleiding Process and Food Technology (PFT) leer je hoe je bestaande processen in de voedings- en chemische industrie verbetert en hoe je nieuwe processen ontwikkelt. Zo zorg je voor duurzame, duidelijke en vindingrijke oplossingen waar iedereen blij van wordt.

Studenten aan het woord

Je kan niet anders dan gewoon Engels spreken. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Assia Aouichi

Over Engels spreken

Kanyanat Piwmao

Over haar studiekeuze

Assia Aouichi

Over nieuwsgierig zijn

Sleep opzij

Toelatingseisen

Process and Food Technology 3 jaar, 2019 - 2020

Om met de versnelde 3-jarige opleiding van Process and Food Technology te beginnen, moet je een vwo-diploma hebben. Of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Het is belangrijk dat je Engels goed beheerst. En dat je een voorliefde hebt voor wiskunde, scheikunde en natuurkunde.

Process and Food Technology heeft ook een 4-jarige Engelstalige variant. Het verschil zit in de tijdsduur en de studiebelasting. Je kunt hier ook met een havo- of mbo-diploma terecht, mits je profiel passend is. Bekijk de 4-jarige variant.

Met de app Prapp check je of Process and Food Technology goed bij je past. De app is in het Nederlands, dus klik op Chemische Technologie; de Nederlandstalige versie van de Engelstalige opleiding Process and Food Technology.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
N&G
N&T
C&M
E&M
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het meest geschikte profiel om de opleiding Process and Food Technology te kunnen volgen is N&T.

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

 • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
 • Een Europees of International Baccalaureate diploma

 • Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

   

  Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding Process and Food Technology heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om de opleiding succesvol te doorlopen, moet je goed zijn in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en (micro)biologie. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
  Mocht je (nog) niet aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

  In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen. De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.


   

  Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
  Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via het contactformulier.
  Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

  Student voor een dag

  2 november 2019

  Open Dag

  Tijdens onze Open Dag neem je een kijkje op De Haagse Hogeschool.
  Je kunt een presentatie bijwonen over de opleiding, je ontmoet studenten, docenten en ons eigen team van studieadviseurs.
  Onze studenten kunnen je alles vertellen over de sfeer bij de opleiding, de inhoud van de opleiding en de projecten die ze uitvoeren zoals het brouwen van bier, maken van kaas en het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. Ook vertellen we je over de vele mogelijkheden die je hebt na je opleiding.

  Nieuws en Evenementen

  Keuzehulp

  We helpen je graag de juiste keuze te maken

  Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

  Geïnteresseerd in
  Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd?

  Meld je aan