Social Work - Deeltijd

Als social worker ben je bezig met het veranderen van gedrag en sociale context. Je werkt bijvoorbeeld in een buurthuis als jongerenwerker, wordt schuldhulpverlener of gaat aan de slag als educatief medewerker in een theater. De banen zijn divers, maar elke social worker zet zich in voor een gelijkwaardige samenleving. Een samenleving waar iedereen op een gelijkwaardige manier aan kan deelnemen.

Aan het werk

Dit word je wel
Maatschappelijk werker
Sociaal pedagogisch hulpverlener
Cultureel- en maatschappelijk dienstverlener
Sociaal werker
Groepsbegeleider
Persoonlijk begeleider/ondersteuner
Gezinsbegeleider
Sociotherapeut
Sociaal ondernemer
Cultureel ondernemer

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Heb je je bachelordiploma op zak en wil je verder studeren? Dat kan. Je kunt een hbo-master volgen aan De Haagse of een andere hogeschool. Denk aan Coaching: individuele en teamcoaching of Creatieve therapie. Of je gaat naar een universiteit en volgt opleidingen als Culturele antropologie, Psychologie, Sociologie of Criminologie. Ook mogelijk zijn Kunst- en cultuurwetenschappen, Pedagogiek, Bestuurskunde en Recht. Zo kun je nog veel kanten op.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Social Work - Deeltijd?