Social Work - Deeltijd

Social Work is niet één beroep maar een verzameling van verschillende beroepen en functies. Als sociaal werker ben je in de praktijk bezig met het veranderen van gedrag en sociale context. Je zet je in voor een gelijkwaardige samenleving. Een samenleving waar iedereen op een gelijkwaardige manier aan kan deelnemen. Je ondersteunt mensen bij het oplossen van problemen in hun dagelijks leven. Je zorgt dat problemen voorkomen worden, je signaleert en anticipeert op risico factoren en steunt mensen in hun vermogen om zichzelf en hun omgeving te ontwikkelen. Je werkt bijvoorbeeld in een buurthuis als jongerenwerker, wordt schuldhulpverlener of gaat aan de slag als educatief medewerker in een theater.

Aan het werk

Dit word je wel
Sociaal Werker
Medewerker sociaal wijkteam
Ambulant begeleider
Cultureel- en maatschappelijk dienstverlener
GGZ-agoog
Jeugdzorg werker
Persoonlijk begeleider/ondersteuner
Gezinsbegeleider
Casemanager
Sociaal ondernemer

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Heb je je bachelordiploma op zak en wil je verder studeren? Dat kan. Je kunt een hbo-master volgen aan De Haagse of een andere hogeschool. Denk aan Coaching: individuele en teamcoaching of Creatieve therapie. Of je gaat naar een universiteit en volgt opleidingen als Culturele antropologie, Psychologie, Sociologie of Criminologie. Ook mogelijk zijn Kunst- en cultuurwetenschappen, Pedagogiek, Bestuurskunde en Recht. Zo kun je nog veel kanten op.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Social Work - Deeltijd?