Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Het studieprogramma op De Haagse Hogeschool Pro is praktijkgericht. De kennis die je opdoet, de competenties die je oefent, ze zijn direct toe te passen op de werkvloer. Dat geldt ook voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk.

De studie staat heel dicht bij de praktijk. De intensieve begeleiding door zeer ervaren docenten is een extra argument om te kiezen voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk bij De Haagse Hogeschool Pro.
Het is uniek dat in deze opleiding de behoeften van de klant (de organisatie) en de cliënt (de medewerker) met elkaar in balans worden gebracht. De opleiding gaat uit van een gezond evenwicht tussen organisatie- en medewerkersbelangen. Je werkt met casestudies, maakt opdrachten in de eigen werkpraktijk en volgt interactieve colleges van ervaren docenten uit de beroepspraktijk.

Je beschikt al over enige jaren werkervaring. Je wil je graag verder specialiseren en jezelf blijven ontwikkelen op het snijvlak van mens en organisatie. Je ziet het als een uitdaging om medewerkers meer tot hun recht te laten komen, zowel binnen de organisatie als privé. Om daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de vermindering van het verzuim in de organisatie. Daarom heb je interesse voor deze opleiding.

Om deze opleiding goed te kunnen doen, moet je binnen je organisatie de mogelijkheden hebben om praktijkopdrachten uit te voeren. Na deze opleiding kun je je laten registreren. Aan een succesvolle registratie is evenwel een voorwaarde verbonden: voordat je met deze opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk begint, heb je een bachelor in Social Work behaald.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk te kunnen volgen, heb je een bachelordiploma nodig (hbo of wo) of een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring. Daarnaast krijg je een (telefonisch) intakegesprek.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding per jaar?

Startdatum4 oktober 2024
Kosten in één keer*€ 3.680
Kosten in termijnen**€ 3.830
Boekengeld€ 200

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze opleiding?

 • Je bent graag van toegevoegde waarde in de interactie tussen mensen.
 • Je levert graag jouw professionele bijdrage aan een vitale organisatie.
 • Je wilt met de opgedane kennis en vaardigheden direct het verschil maken.
 • Je bent een professional die partijen met elkaar wil verbinden.

Het moet steeds efficiënter. Steeds sneller. Dat doet wat met medewerkers en leidinggevenden. Als bedrijfsmaatschappelijk werker sta je tussen hen in. De behoeften van de organisatie (klant) én de medewerker (cliënt) staan voor jou centraal. Tijdens deze opleiding leer je daarom een gezonde balans te creëren tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerker. De beroepscode, privacy en vertrouwelijkheid zijn voor jou als veelzijdige, onafhankelijke bedrijfsmaatschappelijk werker essentieel. Spreekt zo’n functie je aan? Schrijf je dan in voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk.

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Modulen
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

De lesdagen voor deze opleiding vinden om de week plaats op vrijdag tussen 9.30 en 16.30 uur.

7

maanden

1

lesdag om de week

5

uur zelfstudie per week

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je de post-hbo opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijg je een post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool;
 • kun je een belangrijke rol spelen in een beter functioneren van medewerkers en daardoor in een afname van het verzuim binnen de organisatie;
 • kun je management en medewerkers op tactisch en operationeel niveau ondersteunen;
 • heb je recht op 210 registerpunten bij de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk, mits je eerder de bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening óf de bachelor Social Work succesvol hebt afgesloten.
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Organisatie Coaching A meeting between 4 people in a proffesional setting

Organisatie Coaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 1 jaar
Na deze deeltijdopleiding heb je een essentiële rol in elke organisatieontwikkeling. Ontdek meer over deze post-hbo.
Ga naar Teamcoaching A proffesional setting between four people in a meetingroom

Teamcoaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 5 maanden
Je ontwikkelt je in je werk tot een professionele teamcoach met een eigen stijl, die observeert, analyseert en begeleidt.
Ga naar Individuele Coaching A female and a male student having a meeting, in a cosy area

Individuele Coaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 5 maanden
Je leert hoe je mensen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen en ontdekt daarbij je persoonlijke stijl van coaching.