Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Het studieprogramma op De Haagse Hogeschool Pro is praktijkgericht. De kennis die je opdoet, de competenties die je oefent, ze zijn direct toe te passen op de werkvloer. Dat geldt ook voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk.

De studie staat heel dicht bij de praktijk. De intensieve begeleiding door zeer ervaren docenten is een extra argument om te kiezen voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk bij De Haagse Hogeschool Pro.
Het is uniek dat in deze opleiding de behoeften van de klant (de organisatie) en de cliënt (de medewerker) met elkaar in balans worden gebracht. De opleiding gaat uit van een gezond evenwicht tussen organisatie- en medewerkersbelangen. Je werkt met casestudies, maakt opdrachten in de eigen werkpraktijk en volgt interactieve colleges van ervaren docenten uit de beroepspraktijk.

Je beschikt al over enige jaren werkervaring. Je wil je graag verder specialiseren en jezelf blijven ontwikkelen op het snijvlak van mens en organisatie. Je ziet het als een uitdaging om medewerkers meer tot hun recht te laten komen, zowel binnen de organisatie als privé. Om daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de vermindering van het verzuim in de organisatie. Daarom heb je interesse voor deze opleiding.

Om deze opleiding goed te kunnen doen, moet je binnen je organisatie de mogelijkheden hebben om praktijkopdrachten uit te voeren. Na deze opleiding kun je je laten registreren. Aan een succesvolle registratie is evenwel een voorwaarde verbonden: voordat je met deze opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk begint, heb je een bachelor in Social Work behaald.

Toelatingseisen

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk te kunnen volgen, heb je een bachelordiploma nodig (hbo of wo) of een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring. Daarnaast krijg je een (telefonisch) intakegesprek.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • Je bent graag van toegevoegde waarde in de interactie tussen mensen.
 • Je levert graag jouw professionele bijdrage aan een vitale organisatie.
 • Je wilt met de opgedane kennis en vaardigheden direct het verschil maken.
 • Je bent een professional die partijen met elkaar wil verbinden.

Het moet steeds efficiënter. Steeds sneller. Dat doet wat met medewerkers en leidinggevenden. Als bedrijfsmaatschappelijk werker sta je tussen hen in. De behoeften van de organisatie (klant) én de medewerker (cliënt) staan voor jou centraal. Tijdens deze opleiding leer je daarom een gezonde balans te creëren tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerker. De beroepscode, privacy en vertrouwelijkheid zijn voor jou als veelzijdige, onafhankelijke bedrijfsmaatschappelijk werker essentieel. Spreekt zo’n functie je aan? Schrijf je dan in voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum4 oktober 2024
Duur7 maanden
LessenOm de week op vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur
TijdsinvesteringTotaal 210 uur (circa 5 uur zelfstudie per week)
Kosten in één keer€ 3.680
Kosten in termijnen€ 3.830
Boekengeld€ 200

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de Post-hbo Bedrijfsmaatschappelijk Werk komen de volgende onderwerpen aan bod:

Modulen
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je de post-hbo opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijg je een post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool;
 • kun je een belangrijke rol spelen in een beter functioneren van medewerkers en daardoor in een afname van het verzuim binnen de organisatie;
 • kun je management en medewerkers op tactisch en operationeel niveau ondersteunen;
 • heb je recht op 210 registerpunten bij de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk, mits je eerder de bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening óf de bachelor Social Work succesvol hebt afgesloten.