Voeding en Diëtetiek - Voltijd

Op straat, op televisie en op sociale media. Iedereen heeft het erover. Ieder mens wil gezond leven en gezond eten. En zoveel als erover gesproken wordt, zoveel meningen zijn er. Geen brood, geen koolhydraten, geen vlees, geen vet, paleo … de verschillende soorten diëten en voedingshypes volgen elkaar razendsnel op. Ook hebben steeds meer mensen gezondheidsklachten gerelateerd aan eten. Obesitas, diabetes, coeliakie en allerlei soorten allergieën. We eten te veel, te vet, niet gezond. Maar wat is ‘gezond’ eigenlijk? En hoe zorg je dat mensen gezonder eten? Bijvoorbeeld met apps, 3D-printing en allerlei innovatieve werkwijzen. Dát en meer leer je bij de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Toelatingseisen

Voeding & Diëtetiek Voltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Voeding & Diëtetiek Voltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Alle havisten en vwo’ers kunnen zich aanmelden voor de opleiding Voeding en Diëtetiek voltijd. Het is niet verplicht, maar het profiel Natuur & Gezondheid (N&G) sluit het beste aan. Vakken als scheikunde of biologie zijn verstandig om op je lijst te hebben.
Heb je mbo 4 gedaan? Ook dan word je toegelaten tot de studie Voeding en Diëtetiek. Vooropleidingen in de richting van Levensmiddelentechnologie, Apothekersassistente, of Food, Health and Innovation sluiten het beste aan.
Bij deze opleiding ben je toelaatbaar met alle profielen, er is geen extra vakkeneis.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dan geldt een aparte regeling. Als je een propedeuse hebt van een andere opleiding Voeding en Diëtetiek, dan kun je in sommige gevallen direct in jaar 2 aan de slag. Voor meer informatie mail je naar vd-voltijd@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

9 februari 2019

Open Dag

Kom langs bij de Open Dag van Voeding en Diëtetiek. Proef de sfeer in het hoofdgebouw en de gerechten in onze keukens. In ons Healthpoint zie je hoe je de lichaamssamenstelling meet met geavanceerde apparatuur. En dankzij de presentatie over de opleiding krijg je een indruk van de vakken en opdrachten. Natuurlijk kun je ook praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Meelopen

Ervaar hoe het is om op De Haagse te studeren. We faken niets: je volgt echte werk- en hoorcolleges en kijkt mee bij echte werkgroepen en projecten. Een ouderejaars student begeleidt je, zodat je hem of haar het hemd van het lijf kunt vragen.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Voeding en Diëtetiek - Voltijd?

Meld je aan