Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

De Master of Business Administration, specialisatie Big Data Analytics van De Haagse Hogeschool Pro biedt een uitgebalanceerde combinatie van enerzijds bedrijfskunde en anderzijds bigdata-analyse. 

Passend bij onze kernwaarden heeft deze master een internationale focus. Je leert veel op het gebied van (internationale) samenwerking. Sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid is een aspect dat steeds weer in de master opduikt. Deze MBA biedt jou 3 specifieke keuzemodules waardoor je je in big data kunt specialiseren.

Tijdens de opleiding leer je grote hoeveelheden gegevens te herkennen en te taxeren. Je leert met gebruikmaking van moderne analysetechnieken valide conclusies te trekken op basis van jouw analyse. De organisatie waarin je werkt, kan dan met die conclusies haar performance verbeteren op het gebied van ontwikkeling, marketing, financiën en HRM. Tijdens de master ben je betrokken bij een aantal cases. Zij verbinden de studie met de praktijk waaraan jij straks als expert toegevoegde waarde gaat bieden. Net als bij veel andere studies aan De Haagse Hogeschool Pro hechten we ook in deze master veel waarde aan de verbinding met de arbeidsmarkt.

Iets voor jou?

Jij bent een professional op hbo- of academisch niveau. Je hebt na je opleiding al de nodige sporen verdiend in het bedrijfsleven, bij een organisatie of een overheidsinstelling. Je hebt een duidelijke affiniteit met kwantitatieve (getalsmatige) analyses. Enerzijds heb je een groeiende belangstelling voor bedrijfsprocessen en voor het aansturen daarvan. Anderzijds ben je ook heel benieuwd hoe data-analyse die processen kan beïnvloeden. Sterker nog: binnen jouw organisatie wil je graag de voortrekker zijn door alle beschikbare data zo goed mogelijk te vertalen naar bruikbare informatie. De opleiding MBA, uitstroomprofiel Big Data Analytics geeft je daarvoor alle handvatten.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Dit zijn de vereisten voor deze masteropleiding: 

 • Je kunt een bachelordiploma laten zien.
 • Je hebt een test gedaan in het International English Language Testing System (IELTS) of een gelijkwaardige test, waarbij 6.0 je minimumscore was op alle subonderdelen en je een gemiddelde had van minimaal 6.5.
 • Je hebt twee jaar relevante professionele werkervaring (MBA PT 3 jaar). 
 • Je voert een verplicht intakegesprek, waarin je meer vertelt over je motivatie. 
 • Je kunt een aanbevelingsbrief overhandigen. 
 • Je levert een actueel curriculum vitae in.
Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding per jaar?

Startdatum2 september 2024
Kosten in één keer*€ 21.995
Kosten in termijnen**€ 22.495
Kosten studiemateriaal€ 1000

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt een kwalitatieve MBA-opleiding volgen en deze combineren met jouw interesse in big data. 
 • Steeds meer organisaties hebben behoefte aan een goede big-data-analyse. 
 • Met deze opleiding op zak bied jij bedrijven veel toegevoegde waarde. 
 • De kennis die je opdoet, zal in de toekomst alleen maar relevanter worden. 
 • De drie kernvakken binnen Big Data zullen standaard in het Engels worden aangeboden.

Datacentra overal ter wereld ontvangen per seconde enorme hoeveelheden gegevens. Data die interessant kunnen zijn voor het bedrijfsleven. Maar hoe analyseer je die big data? Het aantal experts op dat gebied is veel geringer dan de vraag naar deze deskundigen. Deze master is zeer praktijkgericht. Tijdens de studie werk je aan diverse cases en ondersteun je organisaties bij bedrijfskundige problemen op het gebied van big data-analyse. Deze Master of Business Administration biedt jou de kans om je te specialiseren in big data analytics. De opleiding heeft een sterk multidisciplinair karakter. 

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2

Jouw tijdsinvestering

12

uur zelfstudie per week

18

uur per week totaal

2

lesdagen (ma en do 18.00 - 21.00, soms ma 14.00 - 17.00)

Praktische info

Diploma en erkenning

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het MBA-diploma;
 • mag je de titel Master of Business Administration voeren;
 • kun je een belangrijke rol spelen in de overgang van een traditionele naar een datagedreven organisatie;
 • kun je leiding geven aan dat transitieproces;
 • ben je een deskundige gesprekspartner voor data-analytici en voor managers op strategisch en operationeel niveau.
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. 

Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Big Data Analist A professional presenting data to three other people

Big Data Analist

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 maanden
Van grote hoeveelheden data maak jij in een handomdraai betekenisvolle informatie waar jouw organisatie écht iets aan heeft.
Ga naar Financial Controller A women sitting behind a table with her laptop holding a red pen

Financial Controller

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 - 12 maanden
Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van De Haagse Hogeschool Pro.
Ga naar Cyber Security Engineering Twee studenten kijken naar een scherm met code

Cyber Security Engineering

 • Master
 • deeltijd
 • 2 jaar
Tijdens deze master leer je om passende ICT-gerelateerde security-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren.