Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Data Analytics met R is een mastermodule die onderdeel uitmaakt van de MBA, uitstroomprofiel Big Data Analytics. Na succesvolle afronding van de module krijg je vrijstelling voor deze module als je in de toekomst besluit de volledige masteropleiding te volgen.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om deze module uit de MBA, uitstroomprofiel Big Data Analytics, te kunnen volgen dien je in het bezit te zijn van een relevante bachelors degree met een voldoende sterke kwantitatieve component. Daarnaast dien je minimaal 3 jaar werkervaring te hebben. Ook werk je bij voorkeur in een data-georiënteerde omgeving.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • Programmeren in R
 • Inlezen en schonen van gestructureerde databestanden
 • Inlezen en schonen van ongestructureerde databestanden zoals tekstbestanden
 • Visualiseren
 • Data samenvatten door aggregatie
 • Toetsende statistiek
 • Lineair programmeren

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum Begin november 2023
Duur 10 weken
Lessen Elke maandag van 18.00 – 21.00 uur
Tijdsinvestering 14 uur (11 uur zelfstudie)
Kosten in één keer € 2.995
Kosten in termijnen n.v.t.
Boekengeld € 75

*Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten
Werkvormen

Blended learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat het programma fysiek gevolgd wordt en bij bepaalde omstandigheden kan worden omgezet naar online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Data Analytics met R is een kort programma dat op masterniveau wordt gegeven en maakt deel uit van de Master of Business Administration (MBA). Na de laatste sessie moet je een opdracht inleveren en na succesvolle afronding ontvang je een certificaat. Dit certificaat geeft je een vrijstelling van deze mastermodule als je ervoor kiest om te beginnen met de Master of Business Administration-opleiding. Het certificaat is 5 jaar geldig. Bij inschrijving voor de gehele masteropleiding ontvang je een korting van € 2.000 per masterclass certificaat.