Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Hoe herken je risico’s die een directe impact hebben op de financiële gezondheid van je organisatie? Hoe beheers je die risico’s met welke passende maatregelen?

In welke organisatie je ook als werkt, de mastermodule Financial Risks geeft je een goede financiële basis. De module is opgedeeld in Business Analytics en Financial Risks. Met behulp van data-analyse kwalificeer en kwantificeer je financiële risico’s, waarna je de goede besluiten kunt nemen. Je ervaart dat er een directe relatie is tussen risico en rendement. Na deze mastermodule bespreek je de jaarrekening op een dieper niveau. 

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Wanneer je deze module uit de Master Risicomanagement graag wilt volgen, verwachten we dat je een hbo- of wo-diploma bezit, of dat je beschikt over HBO denk- en werkniveau. Net zo belangrijk is werkervaring.  

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de module?

Startdatum9 mei 2024
Kosten in één keer*€ 2.995

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze module?

 • In 10 weken word je de specialist in het beheersbaar houden van financiële risico’s. 
 • Je herkent en kwalificeert de financiële risico’s binnen je organisatie. 
 • Je weet hoe financiële instrumenten werken en welke risico’s die met zich meebrengen. 
 • Deze module uit de Master Risicomanagement is praktijkgericht en direct toepasbaar. 

De Mastermodule Financial Risks is een onderdeel van de Master Risicomanagement van De Haagse Hogeschool. Door de praktijkgerichte en bedrijfskundige insteek leidt deze master op tot een organisatiebrede risicomanagementfunctie.  

Deze mastermodule van De Haagse Hogeschool heeft behalve een cognitieve kant ook een onderzoekskant. Je doet onderzoek naar financiële risico’s in je eigen beroepspraktijk. Je maakt daarover een adviesrapportage. Als student maak je gebruik van diverse statistische technieken en modellen. We verwachten van jou dat je actief reflecteert op het nut van deze bestaande modellen en raamwerken.  

Met andere studenten vorm je een learning community. Daarin worden de unieke kennis, ervaringen en talenten van iedere student afzonderlijk gewaardeerd. Samen inspireren en versterken jullie elkaar. De docent/onderzoekers voegen zich graag in dat verrijkende proces. Leren is in deze module vooral reflecteren, elkaar motiveren, inspireren en scherp houden. Je geeft en ontvangt peerfeedback aan de andere leden van de learning community. 

Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Na deze module ben jij straks de risicomanager voor wie cijfers geen duistere geheimen meer hebben. Die deskundig op basis van gegevens de juiste financiële beslissingen kan nemen om de organisatie gezond te houden. Je toegevoegde waarde wordt met deze module groter.  

Inhoud van de module

Wat ga je doen?

Inhoud
Onderwerpen 1
Onderwerpen 2
Toetsing

Je kennis en inzet toetsen we op twee manieren. We bespreken tijdens een evaluatie jouw activiteiten binnen de learning community: wat gaat er wel en niet goed, waar interpreteer je dingen verkeerd? Wat heb je nodig om een volgende stap in je leerproces te zetten? Daarnaast toetsen we of je een studieonderdeel voldoende beheerst. Met deze proeve van bekwaamheid sluit je een studieonderdeel af.  

Werkvormen

Blended learning 

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat 

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Jouw tijdsinvestering

De lesdagen voor deze opleiding vinden plaats op vrijdag.

10

weken

3

uur les per week

5

uur zelfstudie per week

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Certificaat

Wanneer je de Mastermodule Financial Risks succesvol hebt afgerond 

 • krijg je een certificaat van deelname; 
 • stel je vast welke data relevant zijn voor je onderzoek naar financiële risico’s; 
 • gebruik je allerlei statistische technieken om de data te analyseren; 
 • analyseer en kwantificeer je financiële risico’s voor je organisatie; 
 • beargumenteer je de kans dat een financieel risico zich voordoet. 
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Strategisch Risicomanagement Strategisch Risicomanagement

Strategisch Risicomanagement

 • Module
 • deeltijd
 • 10 weken
Je wilt je verdiepen in risicomanagement, maar geen volledige opleiding volgen naast je werk. Dan is deze mastermodule ideaal.
Ga naar IT & Cyber Risks Cyber Security Risk, vrouwelijke manager geeft briefing over cyber security

IT & Cyber Risks

 • Module
 • deeltijd
 • 10 weken
Met deze mastermodule kun jij jouw organisatie beter adviseren over cybersecurity en maatregelen om cyberrisico's te verminderen.
Ga naar Enterprise Risk Management Enterprise Risk Management

Enterprise Risk Management

 • Module
 • deeltijd
 • 10 weken
Je ontwikkelt je tijdens deze mastermodule tot een expert die bedrijfsrisico's systematisch en integraal benadert om de organisatie gezond te houden.