Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Je vindt het een uitdaging om de organisatie, waarin je een managementfunctie bekleedt, gezond te houden. Enterprise risk management is daarbij een prima methode. 

Systematisch en op integrale wijze ben je bezig om risico’s te minimaliseren. Dat doe je door – met dat doel – allerlei activiteiten te plannen, te organiseren, te sturen en te controleren. In de mastermodule Enterprise Risk Management ontwikkel je je van een lerende professional tot een expert.  

Alles over toelating

Toelatingseisen

Wanneer je deze module uit de Master Risicomanagement graag wilt volgen, verwachten we dat je een hbo- of wo-diploma kunt laten zien. Net zo belangrijk is de werkervaring. Bij aanvang van de module heb je minimaal twee jaar gewerkt in een voor deze module relevante functie. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • In een tijdsbestek van slechts 10 weken leer je op masterniveau veel over enterprise risk management. 

 • De module uit de Master Risicomanagement staat dicht bij de praktijk. 

 • Je wordt elke bijeenkomst uitgedaagd om met passende oplossingen te komen. 

 • Je verdiept je kennis en werkt veel samen in een learning community. 

Met welke operationele en strategische risico’s moet je dan rekening houden in je organisatie? Hoe inventariseer en analyseer je deze risico’s? En wat zijn dan die activiteiten die je inzet om de risico’s beheersbaar te houden, te reduceren of te elimineren? Deze vragen komen uitgebreid aan bod in de Mastermodule Enterprise Risk Management van De Haagse Hogeschool. In slechts 10 weken bekwaam je je in deze vorm van risicomanagement, zonder daarvoor direct een masteropleiding te hoeven volgen.  

Met andere studenten vorm je in deze mastermodule een learning community. Daarin worden de unieke kennis, ervaringen en talenten van iedere student afzonderlijk gewaardeerd. Samen inspireren en versterken jullie elkaar. De docent/onderzoekers voegen zich graag in dat verrijkende proces. Leren is in deze module vooral reflecteren, elkaar motiveren, inspireren en scherp houden. Je geeft en ontvangt peerfeedback aan de andere leden van de learning community. 

Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Het doel van deze module is dat jij straks binnen je eigen organisatie de expert bent op het gebied van enterprise risk management. Dat je in die rol ook anderen meeneemt in het beheersbaar houden van strategische en operationele bedrijfsrisico’s. De opgedane kennis pas je direct toe in je eigen organisatie. Jouw organisatie heeft dan ook gelijk profijt van je pas verworven expertise. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 6 oktober 2023
Duur 10 weken 
Lessen 3 uur per week
Tijdsinvestering 5 uur zelfstudie per week 
Kosten in één keer € 2.995 

*Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

De Haagse Hogeschool Pro biedt veel opleidingen aan in een blended vorm. Het programma van deze mastermodule bestaat volledig uit fysiek onderwijs. We verwachten van je, dat je elke bijeenkomst voorbereidt en naderhand de verwerkingsopdrachten doet. Voor deze mastermodule geldt een aanwezigheidsverplichting. Je mag in totaal één college verstek laten gaan. Ben je vaker afwezig, dan overleg je met je docent of programmamanager hoe je met een extra toets je afwezigheid kunt compenseren. In deze mastermodule geef je minstens één keer peerfeedback op hoe een andere student een opdracht heeft uitgewerkt of een presentatie heeft gehouden.

Onderwerpen 1
Onderwerpen 2
Toetsing

Je kennis en inzet toetsen we met een formatieve evaluatie en met een summatieve toets. In de formatieve evaluatie bespreken we je activiteiten binnen de learning community: wat gaat er wel en niet goed, waar zitten eventuele misconcepties en wat is nodig om een volgende stap in je leerproces te kunnen zetten? Met de summatieve toets kijken we of je een studieonderdeel voldoende beheerst. Met deze proeve van bekwaamheid sluit je een studieonderdeel af. 

Bij het volgen van deze mastermodule geldt een aanwezigheidsplicht. Je mag niet meer dan 1 college verzaken. Ben je vaker afwezig, dan overleg met je docent en programmamanager over een extra toets om je absentie te compenseren. 

Werkvormen

Blended learning 

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat 

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Het resultaat

Wanneer je de Mastermodule Enterprise Risk Management succesvol hebt afgerond 

 • krijg je een certificaat van deelname; 

 • kun je met een originele bijdrage richting geven aan je organisatie, waarbij je een hele reeks van theorieën, principes en concepten toepast in de praktijk; 

 • kun je risico’s herkennen, analyseren en in kaart brengen; 

 • kun je een beargumenteerd advies uitbrengen over hoe je deze risico’s wilt reduceren; 

 • kun je je kennis en inzichten toepassen in nieuwe of onbekende omstandigheden binnen een brede of multidisciplinaire context; 

 • kun je op basis van je methodologische kennis een toegepast onderzoek op strategisch niveau tot een goed einde brengen;; 

 • kun je de risicovolwassenheid van een organisatie kritisch beoordelen.