Iets voor jou?
In ons digitale tijdperk worden we steeds afhankelijker van beschikbare systemen en betrouwbare informatie. Het digitale landschap is erg complex. Daarom zal cybersecurity ook in jouw organisatie hoog op de beleidsagenda staan.
Voor een succesvolle bedrijfsvoering is het cruciaal dat er in je organisatie specialisten zijn die de cyberrisico’s signaleren en hierover adviseren. Jij kunt zo’n expert zijn wanneer je deze mastermodule IT & Cyber Risks volgt. De module geeft je praktische handvatten voor het implementeren van cybersecurity binnen je organisatie. Handvatten die je direct om kunt zetten in acties.
Alles over toelating en aanmelden
Toelatingseisen
Wanneer je deze module uit de Master IT & Cyber Risks graag wilt volgen, verwachten we dat je een hbo- of wo-diploma bezit, of dat je beschikt over HBO denk- en werkniveau. Net zo belangrijk is werkervaring.
Aanmelden, hoe doe je dat?
Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan:
- Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem.
- Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten. Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet.
- Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding.
- Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen.
Uitspraken over je toelating
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Kosten en starten
Wat kost de module?
Startdatum | 16 mei 2025 |
Kosten in één keer* | € 2.995 |
*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.
Waarom deze module?
- Je bent straks binnen je organisatie de vraagbaak over IT- en cyberrisico’s.
- Je hebt kennis van klassieke en nieuwere cyberrisico’s en handelt daar adequaat naar.
- Je ziet het gevaar van de menselijke factor en de waarde van professionele skills.
- Je weet heel veel over cloudimplicaties in relatie tot cyberveiligheid.
Hoe herken je de IT-risico’s in je organisatie? Hoe los je ze op en beheers je ze? Als breed georiënteerde risicomanager is het ook je taak om de IT-risico’s te onderkennen, analyseren en beschrijven. Om de relatie te bepalen tussen deze risico’s en de organisatiestrategie. Om voorstellen te doen aan je medemanagers en om toe te zien op de uitvoering van de maatregelen om de IT-risico’s te beheersen. Al deze elementen die behoren bij het generieke profiel van de risicomanager, komen aan de orde in de Mastermodule IT & Cyber Risks.
Met je medestudenten vorm je een learning community. Daarin worden de unieke kennis, ervaringen en talenten van iedere student afzonderlijk gewaardeerd. Samen inspireren en versterken jullie elkaar. De docent/onderzoekers voegen zich graag in dat verrijkende proces. Leren is in deze module vooral reflecteren, elkaar motiveren, inspireren en scherp houden. Je geeft en ontvangt peerfeedback aan de andere leden van de learning community.
Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Na deze module ben jij straks de risicomanager die een sterkte-zwakteanalyse uitvoert. Die aangeeft welke acties nodig zijn om je organisatie cyberveilig te maken en te houden. Met de opgedane kennis en vaardigheden heb je direct een meerwaarde in je organisatie.
Inhoud van de module
Wat ga je doen?
Toetsing
Je kennis en inzet toetsen we op 2 manieren. We bespreken tijdens een evaluatie jouw activiteiten binnen de learning community. Je geeft peerfeedback op hoe een medestudent een opdracht heeft uitgevoerd. Je krijgt ook minimaal 1 keer feedback van een medestudent en geeft dan aan hoe je die feedback hebt verwerkt. Daarnaast toetsen we of je de aangereikte kennis voldoende beheerst. Daarvoor schrijf je een artikel en werk je wekelijks aan een casus waarin je een probleem onderzoekt aan de hand van de opgedane theorie. Een medestudent voorziet de cases van commentaar (peerassessment).
Werkvormen
Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.
Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Jouw tijdsinvestering
De lesdagen voor deze module vinden plaats op vrijdag.
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Certificaat
Wanneer je de Mastermodule IT & Cyber Risks succesvol hebt afgerond
- krijg je een certificaat van deelname;
- onderken je de samenhang tussen algemeen risicomanagement en IT Risk Management en zie je wat je organisatie nodig hebt aan IT Risk Management;
- stel je prioriteiten in de beheersing van de geïnventariseerde IT-risico’s op basis van de kans, impact en Risk Appetite;
- hebben de procedures en modellen die nodig zijn om IT-risico’s te reduceren, geen geheimen meer voor je.
Hulp bij studiekeuze
We helpen je graag de juiste keuze maken
Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.
Hulp tijdens je studie
Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
Toch op zoek naar een andere opleiding?
Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!