Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

In ons digitale tijdperk worden we steeds afhankelijker van beschikbare systemen en betrouwbare informatie. Het digitale landschap is erg complex. Daarom zal cybersecurity ook in jouw organisatie hoog op de beleidsagenda staan. 

Voor een succesvolle bedrijfsvoering is het cruciaal dat er in je organisatie specialisten zijn die de cyberrisico’s signaleren en hierover adviseren. Jij kunt zo’n expert zijn wanneer je deze mastermodule IT & Cyber Risks volgt. De module geeft je praktische handvatten voor het implementeren van cybersecurity binnen je organisatie. Handvatten die je direct om kunt zetten in acties. 

Alles over toelating

Toelatingseisen

Wanneer je deze module uit de Master IT & Cyber Risks graag wilt volgen, verwachten we dat je een hbo- of wo-diploma bezit, of dat je beschikt over HBO denk- en werkniveau. Net zo belangrijk is werkervaring.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • Je bent straks binnen je organisatie de vraagbaak over IT- en cyberrisico’s.

 • Je hebt kennis van klassieke en nieuwere cyberrisico’s en handelt daar adequaat naar.

 • Je ziet het gevaar van de menselijke factor en de waarde van professionele skills.

 • Je weet heel veel over cloudimplicaties in relatie tot cyberveiligheid.

Hoe herken je de IT-risico’s in je organisatie? Hoe los je ze op en beheers je ze? Als breed georiënteerde risicomanager is het ook je taak om de IT-risico’s te onderkennen, analyseren en beschrijven. Om de relatie te bepalen tussen deze risico’s en de organisatiestrategie. Om voorstellen te doen aan je medemanagers en om toe te zien op de uitvoering van de maatregelen om de IT-risico’s te beheersen. Al deze elementen die behoren bij het generieke profiel van de risicomanager, komen aan de orde in de Mastermodule IT & Cyber Risks.

Met je medestudenten vorm je een learning community. Daarin worden de unieke kennis, ervaringen en talenten van iedere student afzonderlijk gewaardeerd. Samen inspireren en versterken jullie elkaar. De docent/onderzoekers voegen zich graag in dat verrijkende proces. Leren is in deze module vooral reflecteren, elkaar motiveren, inspireren en scherp houden. Je geeft en ontvangt peerfeedback aan de andere leden van de learning community.

Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Na deze module ben jij straks de risicomanager die een sterkte-zwakteanalyse uitvoert. Die aangeeft welke acties nodig zijn om je organisatie cyberveilig te maken en te houden. Met de opgedane kennis en vaardigheden heb je direct een meerwaarde in je organisatie.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

tdatum 26 april 2024
Duur 10 weken
Lessen 3 uur per week
Tijdsinvestering 5 uur zelfstudie per week 
Kosten in één keer € 2.995 

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de mastermodule IT & Cyber Risks komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inhoud
Onderwerpen 1
Onderwerpen 2
Toetsing

Je kennis en inzet toetsen we op 2 manieren. We bespreken tijdens een evaluatie jouw activiteiten binnen de learning community. Je geeft peerfeedback op hoe een medestudent een opdracht heeft uitgevoerd. Je krijgt ook minimaal 1 keer feedback van een medestudent en geeft dan aan hoe je die feedback hebt verwerkt. Daarnaast toetsen we of je de aangereikte kennis voldoende beheerst. Daarvoor schrijf je een artikel en werk je wekelijks aan een casus waarin je een probleem onderzoekt aan de hand van de opgedane theorie. Een medestudent voorziet de cases van commentaar (peerassessment).  

Werkvormen

Blended learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je de Mastermodule IT & Cyber Risks succesvol hebt afgerond 

 • krijg je een certificaat van deelname; 

 • onderken je de samenhang tussen algemeen risicomanagement en IT Risk Management en zie je wat je organisatie nodig hebt aan IT Risk Management; 

 • stel je prioriteiten in de beheersing van de geïnventariseerde IT-risico’s op basis van de kans, impact en Risk Appetite; 

 • hebben de procedures en modellen die nodig zijn om IT-risico’s te reduceren, geen geheimen meer voor je.