Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Je wilt binnen je organisatie graag bijdragen aan duurzame waardecreatie. Aan een integere en beheerste bedrijfsvoering. Een goede governance en compliance zijn daarvoor essentieel. 

Je wilt daar veel meer over weten. Je wilt je vooral bekwamen in het onderkennen van de risico’s die governance en compliance kunnen schaden. Financiële risico’s en IT-risico’s. Je wilt ze kunnen monitoren en beheersen. Dan is de module Governance, Risk and Compliance uit de Master Risicomanagement van De Haagse Hogeschool voor jou een prima vertrekpunt.  

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Wanneer je deze module uit de Master Risicomanagement graag wilt volgen, verwachten we dat je een hbo- of wo-diploma kunt laten zien. Net zo belangrijk is de werkervaring. Bij aanvang van de module heb je minimaal 2 jaar gewerkt in een voor deze module relevante functie. 

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de module?

Startdatum4 oktober 2024
Kosten in één keer€ 2.995
Boekengeld€ 100

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze module?

 • In een tijdsbestek van slechts 10 weken leer je op masterniveau veel over governance, risk en compliance. 
 • Deze module uit de Master Risicomanagement staat dicht bij de praktijk. 
 • Vanuit een internationaal perspectief bestudeer je de risico’s voor een good governance.   
 • Je verdiept niet alleen je kennis, je werkt ook veel samen in een learning community. 

Onderwijs en onderzoek bij De Haagse Hogeschool zijn nauw verbonden aan de praktijk. De mastermodule Governance, Risk and Compliance sluit direct aan bij ontwikkelingen in de samenleving. In jouw werksituatie ervaar je hoe essentieel good governance is als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Hoe compliance en risicomanagement daarmee onlosmakelijk verbonden zijn. Vanuit een internationaal perspectief leer je in een studietraject van 10 weken inzien welke strategische, financiële en bestuurlijke risico’s good governance en compliance in de weg kunnen staan. Je leert deze risico’s met een systematische aanpak te inventariseren en te analyseren. Als dat nodig is, leer je ook veranderingen in beweging te zetten.  

Met andere studenten vorm je in deze mastermodule een learning community. Daarin worden de unieke kennis, ervaringen en talenten van iedere student afzonderlijk gewaardeerd. Samen inspireren en versterken jullie elkaar. De docent/onderzoekers voegen zich graag in dat verrijkende proces. Leren is in deze module vooral reflecteren, elkaar motiveren, inspireren en scherp houden. Je geeft en ontvangt peerfeedback aan de andere leden van de learning community. 

Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Het doel van deze module is dat jij straks binnen je eigen organisatie de expert bent op het gebied van governance, risk en compliance. Dat je in die rol ook anderen stimulerend meeneemt in het beheersbaar houden van strategische, financiële en bestuurlijke risico’s. Jouw werkgever profiteert gelijk van je pas verworven expertise. 

Inhoud van de module

Wat ga je doen?

Inhoud
Onderwerpen 1
Onderwerpen 2
Toetsing

Je kennis en inzet toetsen we met een formatieve evaluatie en met een summatieve toets. In de formatieve evaluatie bespreken we je activiteiten binnen de learning community: wat gaat er wel en niet goed, waar zitten eventuele misconcepties en wat is nodig om een volgende stap in je leerproces te kunnen zetten? Met de summatieve toets kijken we of je een studieonderdeel voldoende beheerst. Met deze proeve van bekwaamheid sluit je een studieonderdeel af. 

Bij het volgen van deze mastermodule geldt een aanwezigheidsplicht. Je mag niet meer dan 1 college verzaken. Ben je vaker afwezig, dan overleg met je docent en programmamanager over een extra toets om je absentie te compenseren. 

Werkvormen

Blended learning


Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.


Een oplossing op maat


Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

De lesdagen voor deze opleiding vinden plaats op vrijdag.

10

weken

3

uur les per week

5

uur zelfstudie per week

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Certificaat

Wanneer je de Mastermodule Governance, Risk and Compliance succesvol hebt afgerond 

 • krijg je een certificaat van deelname; 
 • heb je kennis van een hele reeks van theorieën, principes en concepten over governance, risk en compliance; 
 • ben je in staat om op basis van al die kennis interventies te plegen in je organisatie, met als doel veranderingen te bewerkstelligen; 
 • kun je zelfstandig of in samenspraak met anderen ethische afwegingen maken en daarvoor draagvlak in de organisatie vinden; 
 • kun je de risicovolwassenheid van een organisatie kritisch beoordelen. 
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar IT & Cyber Risks Cyber Security Risk, vrouwelijke manager geeft briefing over cyber security

IT & Cyber Risks

 • Module
 • deeltijd
 • 10 weken
Met deze mastermodule kun jij jouw organisatie beter adviseren over cybersecurity en maatregelen om cyberrisico's te verminderen.
Ga naar Risk & Competenties Risk & Competenties

Risk & Competenties

 • Module
 • deeltijd
 • 10 weken
Dankzij deze mastermodule ontwikkel je meer inzicht in de menselijke kant van risicomanagement binnen jouw organisatie.
Ga naar Bedrijfskunde & Management A female presenting to two male students in west75 cafe at the hague university of applied science

Bedrijfskunde & Management

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 1 jaar
Met deze deeltijdopleiding haal je het beste uit je leiderschap, je team en je bedrijf.