Iets voor jou?
Als risicomanager heb je altijd te maken met het gedrag van mensen. Mensen die constructief meewerken. Misschien ook mensen die stoken en saboteren. In de Mastermodule Risk & Competenties krijg je meer inzicht in de menselijke kant van risicomanagement.
Je oefent actief in het herkennen van verschillende situaties. Je bespreekt je eigen impact en de interventies die passend zijn. Je ziet wat macht en politiek doen in besluitvorming. De menselijke kant van risicomanagement komt vrijwel altijd naar voren in een organisatieverandering. De diverse aspecten van Risk & Competenties krijgen daarom voor jou meerwaarde in een aantal besproken verandercases.
Alles over toelating en aanmelden
Toelatingseisen
Wanneer je deze module uit de Master Risicomanagement graag wilt volgen, verwachten we dat je een hbo- of wo-diploma bezit, of dat je beschikt over HBO denk- en werkniveau. Net zo belangrijk is werkervaring.
Aanmelden, hoe doe je dat?
Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan:
- Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem.
- Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten. Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet.
- Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding.
- Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen.
Uitspraken over je toelating
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Kosten en startdata
Wat kost de module?
Startdatum | 4 oktober 2024 |
Kosten* | € 2.995 |
Boekengeld | € 75 |
*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.
Waarom deze module?
- In 10 weken ontdek je op masterniveau veel over de menselijke factor in risicomanagement.
- Je krijgt inzicht in en beïnvloedt besluitvormings- en veranderprocessen.
- Deze module uit de Master Risicomanagement is praktijkgericht en direct toepasbaar.
- Je boekt vooruitgang in het ontwikkelen van constructief gedrag en effectieve communicatie.
Risico’s in je organisatie hebben vaak te maken met de menselijke factor. Een paar rotte appels in de mand. Mensen die al jaren stilstaan in hun persoonlijke ontwikkeling en geen zin hebben in veranderingen. Maar menselijk gedrag is niet het enige dat telt in risicobeheersing. Je kunt gelijktijdig te maken krijgen met meer strategische en operationele risico’s. Daarom biedt De Haagse Hogeschool in deze mastermodule ook 5 integratieworkshops aan. Daarin verweven we de expertise van deze module met die uit 5 andere mastermodules: Enterprise Risk Management; Bedrijfskunde & Management; Operational Risks; Governance, Risk & Compliance en IT & Cyber Risks. Zo krijg je met de Mastermodule Risk & Competencies een gedegen kennisbasis, zonder daarvoor direct een complete masteropleiding te hoeven volgen.
Met andere studenten vorm je een learning community. Daarin worden de unieke kennis, ervaringen en talenten van iedere student afzonderlijk gewaardeerd. Samen inspireren en versterken jullie elkaar. De docent/onderzoekers voegen zich graag in dat verrijkende proces. Leren is in deze module vooral reflecteren, elkaar motiveren, inspireren en scherp houden. Je geeft en ontvangt peerfeedback aan de andere leden van de learning community.
Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Na deze module analyseer jij straks binnen je eigen organisatie het gedrag van medewerkers. Waar nodig beïnvloed je dat gedrag positief. Je versterkt je eigen impact en personal brand. Daarmee vergroot je je toegevoegde waarde binnen de organisatie. Die heeft dan ook gelijk profijt van je pas verworven expertise.
Inhoud van de module
Wat ga je doen?
Toetsing
Je kennis en inzet toetsen we op twee manieren. We bespreken tijdens een evaluatie jouw activiteiten binnen de learning community: wat gaat er wel en niet goed, waar interpreteer je dingen verkeerd? Wat heb je nodig om een volgende stap in je leerproces te zetten? Daarnaast toetsen we of je een studieonderdeel voldoende beheerst. Met deze proeve van bekwaamheid sluit je een studieonderdeel af. Om je persoonlijke ontwikkeling op gedragsniveau te toetsen, lever je hierover een kort verslag in.
Werkvormen
Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.
Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Jouw tijdsinvestering
De lesdagen voor deze opleiding vinden plaats op vrijdag.
Docenten aan het woord
Onze docenten vertellen je kort iets over zichzelf en de opleiding. Specificaties
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Certificaat
Wanneer je de Mastermodule Risk & Competenties succesvol hebt afgerond
- krijg je een certificaat van deelname;
- heb je inzicht in je eigen gedragsprofiel dankzij de LSI-1-test.
- onderscheid je de symptomen van risicovol gedrag en kun je gepaste interventies plegen om dat gedrag te beïnvloeden;
- kun je het besluitvormingsproces toetsen op bias (irrationele gedachtegangen) en daarover beheersmaatregelen adviseren;
- kun je een organisatieverandering analyseren, verandermaatregelen adviseren en daarover effectief communiceren;
- kun je reflecteren op je eigen proces en op het resultaat van je acties;
- kun je je eigen impact en overtuigingskracht inzetten in de organisatie.
Hulp bij studiekeuze
We helpen je graag de juiste keuze maken
Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.
Hulp tijdens je studie
Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
Toch op zoek naar een andere opleiding?
Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!