Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Als risicomanager heb je altijd te maken met het gedrag van mensen. Mensen die constructief meewerken. Misschien ook mensen die stoken en saboteren. In de Mastermodule Risk & Competenties krijg je meer inzicht in de menselijke kant van risicomanagement.

Je oefent actief in het herkennen van verschillende situaties. Je bespreekt je eigen impact en de interventies die passend zijn. Je ziet wat macht en politiek doen in besluitvorming. De menselijke kant van risicomanagement komt vrijwel altijd naar voren in een organisatieverandering. De diverse aspecten van Risk & Competenties krijgen daarom voor jou meerwaarde in een aantal besproken verandercases. 

 

Alles over toelating

Toelatingseisen

Wanneer je deze module uit de Master Risicomanagement graag wilt volgen, verwachten we dat je een hbo- of wo-diploma bezit, of dat je beschikt over HBO denk- en werkniveau. Net zo belangrijk is werkervaring.  

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • In 10 weken ontdek je op masterniveau veel over de menselijke factor in risicomanagement. 

 • Je krijgt inzicht in en beïnvloedt besluitvormings- en veranderprocessen. 

 • Deze module uit de Master Risicomanagement is praktijkgericht en direct toepasbaar. 

 • Je boekt vooruitgang in het ontwikkelen van constructief gedrag en effectieve communicatie. 

Risico’s in je organisatie hebben vaak te maken met de menselijke factor. Een paar rotte appels in de mand. Mensen die al jaren stilstaan in hun persoonlijke ontwikkeling en geen zin hebben in veranderingen. Maar menselijk gedrag is niet het enige dat telt in risicobeheersing. Je kunt gelijktijdig te maken krijgen met meer strategische en operationele risico’s. Daarom biedt De Haagse Hogeschool in deze mastermodule ook 5 integratieworkshops aan. Daarin verweven we de expertise van deze module met die uit 5 andere mastermodules: Enterprise Risk Management; Bedrijfskunde & Management; Operational Risks; Governance, Risk & Compliance en IT & Cyber Risks. Zo  krijg je met de Mastermodule Risk & Competencies een gedegen kennisbasis, zonder daarvoor direct een complete masteropleiding te hoeven volgen.  

Met andere studenten vorm je een learning community. Daarin worden de unieke kennis, ervaringen en talenten van iedere student afzonderlijk gewaardeerd. Samen inspireren en versterken jullie elkaar. De docent/onderzoekers voegen zich graag in dat verrijkende proces. Leren is in deze module vooral reflecteren, elkaar motiveren, inspireren en scherp houden. Je geeft en ontvangt peerfeedback aan de andere leden van de learning community. 

Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Na deze module analyseer jij straks binnen je eigen organisatie het gedrag van medewerkers. Waar nodig beïnvloed je dat gedrag positief. Je versterkt je eigen impact en personal brand. Daarmee vergroot je je toegevoegde waarde binnen de organisatie. Die heeft dan ook gelijk profijt van je pas verworven expertise. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 29 september 2023
Duur 10 weken 
Lessen 3 uur per week
Tijdsinvestering 5 uur zelfstudie per week
Kosten in één keer € 2.995
Boekengeld € 75

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de mastermodule Risk & Competenties komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inhoud
Onderwerpen 1
Onderwerpen 2
Toetsing

Je kennis en inzet toetsen we op twee manieren. We bespreken tijdens een evaluatie jouw activiteiten binnen de learning community: wat gaat er wel en niet goed, waar interpreteer je dingen verkeerd? Wat heb je nodig om een volgende stap in je leerproces te zetten? Daarnaast toetsen we of je een studieonderdeel voldoende beheerst. Met deze proeve van bekwaamheid sluit je een studieonderdeel af. Om je persoonlijke ontwikkeling op gedragsniveau te toetsen, lever je hierover een kort verslag in.

Werkvormen

Blended learning


Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.


Een oplossing op maat


Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je de Mastermodule Risk & Competenties succesvol hebt afgerond 

 • krijg je een certificaat van deelname; 

 • heb je inzicht in je eigen gedragsprofiel dankzij de LSI-1-test. 

 • onderscheid je de symptomen van risicovol gedrag en kun je gepaste interventies plegen om dat gedrag te beïnvloeden; 

 • kun je het besluitvormingsproces toetsen op bias (irrationele gedachtegangen) en daarover beheersmaatregelen adviseren; 

 • kun je een organisatieverandering analyseren, verandermaatregelen adviseren en daarover effectief communiceren; 

 • kun je reflecteren op je eigen proces en op het resultaat van je acties; 

 • kun je je eigen impact en overtuigingskracht inzetten in de organisatie.