Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou

De post-hbo-opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro staan heel dicht bij de praktijk. Zo ook de opleiding Bedrijfskunde & Management. 

Je bent een professional die zich verder wilt ontwikkelen. Misschien wel richting een nieuwe rol als teamleider, manager, directeur of ondernemer. Je hebt een passie voor je vak en bent voortdurend op zoek naar manieren om het bedrijf en de medewerkers beter te laten functioneren. Je wilt het beste uit jezelf, het team en het bedrijf halen. Daar kan vakinhoudelijke achtergrond op het gebied van bedrijfskunde & management jou bij helpen. Je krijgt kennis aangereikt van docenten die direct uit het werkveld komen. Een ondernemende houding is voor deze opleiding belangrijker dan een eerdere studiekeuze. Herken je jezelf? Meld je dan aan voor deze studie.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde & Management te kunnen volgen, moet je minimaal hbo-werk- en -denkniveau hebben en 4 jaar werkervaring. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Waarom deze opleiding?

 • je zoekt naar verbreding.
 • je wil graag nog beter snappen hoe een bedrijf werkt.

De opleiding Bedrijfskunde & Management biedt je inzicht in hoe verschillende vakgebieden met elkaar samenwerken in een bedrijf. Hoe het bedrijfskundige kader werkt, en wat jouw rol hierin kan zijn. Tijdens deze opleiding zullen professionals uit de praktijk jouw inzicht geven in hun vakgebied en maken van jou een waardevolle gesprekspartner. We behandelen verschillende vakgebieden als financieel management, de lean methodiek, marketing, personeelsmanagement en sustainable ondernemen.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Organisatie en leervormen
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kosten

Wat kost de opleiding per jaar?

Kosten in één keer*€ 7.499
Kosten in termijnen**€ 7.749
Boekengeld€ 400

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

11-9

Startdatum

12

maanden

1

lesdag elke week (woensdag van 18.30 tot 21.30)

10

uur zelfstudie per week

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je de post-hbo opleiding succesvol hebt afgerond:

 • heb je een beter inzicht in jezelf en in anderen;
 • ben je in staat je persoonlijke ontwikkeling door zelfsturing verder vorm te geven;
 • kun je je persoonlijke leiderschapsstijl optimaal inzetten;
 • weet je problemen vanuit verschillende perspectieven te bezien en op te lossen;
 • kun je veranderprocessen vormgeven;
 • weet je voldoende over marketing en de financiële aspecten om een goede gesprekspartner te zijn;
 • krijg je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool.
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Advies & Verandermanagement Two females having a meeting in a small conference room

Advies & Verandermanagement

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 10 maanden
Word dé deskundige die processen leidt in een veranderende organisatie. Je voegt waarde toe met jouw advies en begeleiding.
Ga naar Bedrijfskunde 3 Professionals having a meeting

Bedrijfskunde

 • Bachelor
 • deeltijd
 • 4 jaar
Dankzij deze combinatie van werken en leren zorg je ervoor dat bedrijfsprocessen winstgevender, duurzamer en efficiënter worden.
Ga naar Ondernemerschap & Retail Management Student werkt met koptelefoon op

Ondernemerschap & Retail Management

 • Bachelor
 • deeltijd
 • 4 jaar
Je wilt je als ondernemer of retailer verder verdiepen in alle kanten van het ondernemen, managen en begeleiden van mensen.