Nieuws

Studenten presenteren met succes prototype augmented rea...

Andra en Rubina van de opleiding Industrial Design Engineering (IDE) zijn enthousiast. Tijdens de Dutch Design Week (DDW) presenteerden zij met hun medestudenten met succes drie veelbelovende projecten. Een van de projecten was Hilume: een augmented reality app. Hiermee kunnen mensen tijdens het winkelen vinden wat ze écht nodig hebben.

Lees verder

Challenge based learning geeft studenten de ruimte

Zoveel mogelijk uit je studie halen. Zorgen dat je de professional wordt die je wilt. Hoe doe je dat? Studieloopbaanbegeleiding is dan vaak het antwoord. Maar níet bij de opleiding Voeding & Diëtetiek. Daar hebben de docenten Linda Kruese, Lucita Couto-Gestal en Memon Boukiour vorig studiejaar het challenge based learning ontwikkeld. Studenten uit alle leerjaren zijn daarbij betrokken.

Lees verder

Met een tuktuk levens redden

Drie studenten van De Haagse Hogeschool, Victoria Martynova, Jamie Boon en Edwin de Wit, mochten tijdens de Central Innovation District (CID) conferentie hun TukAid-prototype presenteren. De drie studenten ontwikkelden een ombouwpakket om van een tuktuk een ‘Tuktuk Ambulance’ te maken. Het prototype werd gesponsord door het CID. Met de ombouwpakketten willen de drie studenten een bijdrage leveren aan betere en snellere noodzorg op plekken waar dit niet altijd vanzelfsprekend of mogelijk is.

Lees verder

Nieuwe gedragscode voor onafhankelijk en integer onderzo...

Waar de universiteiten en het hbo eerst een aparte gedragscode wetenschappelijke integriteit hadden, geldt er nu een nieuwe gedragscode voor universiteiten én hogescholen. De gezamenlijke code is een stukje emancipatie van het hbo. Een logische ontwikkeling want het praktijkgerichte onderzoek van hogescholen wordt steeds belangrijker. Waarom moest de code er komen en wat schieten wetenschappers en samenleving ermee op?

Lees verder

Project 'Zukunft Deutschland' wint het Europees Talenlab...

Op vrijdag 2 november, op de Landelijke Studiedag Levende Talen, is het Europees Talenlabel uitgereikt aan het project Zukunft Deutschland, een project van de opleiding European Studies van De Haagse Hogeschool. Leo Tunderman, programmaleider van Zukunft Deutschland, ontving de prijs uit handen van Sarah Breslin, directeur van het Europese Centrum voor Moderne Vreemde Talen van de Raad van Europa. Het Europees Talenlabel is een jaarlijkse Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. De prijs beloont nieuwe technieken in vreemdetalenonderwijs, het verspreiden van kennis en ‘good practices’.

Lees verder

Nieuwe leerstoel voor de bestudering van de Verenigde Na...

De Universiteit Leiden en De Haagse Hogeschool hebben per 1 september 2018 een nieuwe leerstoel voor de bestudering van de Verenigde Naties. Historicus Alanna O’Malley is de komende drie jaar bijzonder hoogleraar United Nations Studies: Peace and Justice. Bij De Haagse Hogeschool wordt zij lector van het gelijknamige lectoraat. Op dinsdag 20 november zal prof. O'Malley de onderzoeksagenda voor de leerstoel presenteren en een lezing geven getiteld: 'De Verenigde Naties, van blauwe helmen naar blauwe luchten’.

Lees verder

Prijzen voor praktijkgericht onderzoek

Op 1 november reikte De Haagse Hogeschool prijzen uit voor de beste afstudeerscriptie, het beste docententeam en het beste onderzoek. De Haagse wethouder Onderwijs Saskia Bruines, was jurylid van laatstgenoemde prijs. “De onderzoeken gingen allemaal over dingen die raakten aan actuele punten in de samenleving. Het is allemaal heel erg bruikbaar.”

Lees verder

‘Ik wil een positieve impact hebben op mijn omgeving’

Deniz Dibooglu (22) won in september de ECHO Award 2018, een landelijke prijs voor excellent hbo-talent met een niet-westerse achtergrond. Hij studeerde in februari af aan de opleiding HRM. Als scholier wilde hij advocaat worden en veel geld verdienen, nu wil Deniz vooral een positieve impact hebben op zijn omgeving.

Lees verder

One Young World bij De Haagse

One Young World (OYW) is in town! Woensdag 17 oktober gaf Koningin Maxima het startschot voor het grootste internationale jongerencongres ooit tijdens een spectaculaire openingsceremonie in de tuin van het Vredespaleis.

Lees verder

Mkb weet kersverse lector cybercrime al te vinden

De behoefte aan bestrijding van cybercrime bij het mkb is groot. Nog voor het lectoraat van Rutger Leukfeldt goed en wel van start was gegaan, stond het mkb al bij hem op de stoep. Hij is enthousiast aan de slag gegaan. “Vanuit de criminologie zijn er grote vragen te beantwoorden. Gelden de huidige theorieën? Misschien hebben cybercriminelen wel een andere persoonlijkheid dan gewone boeven. Dat vraagt dan om andere interventies.”

Lees verder

Keuzegids hbo-voltijd 2019 is uit

De keuzegids hbo – voltijd 2019 is vandaag (4 oktober) uitgekomen, en De Haagse Hogeschool is gedaald in deze ranking. Dit komt niet als een verrassing, de keuzegids is voor een groot deel gestoeld op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête die eerder dit jaar al uitkwam en die eenzelfde daling liet zien voor onze hogeschool.

Lees verder

Sportkunde studenten promoten Uniek Sporten App

Voor sporters met een handicap is het nog niet zo makkelijk om in de eigen gemeente geschikt aanbod te vinden. De uniek sporten-app biedt uitkomst. Maar hoe zorg je ervoor dat de doelgroep weet heeft van de app? Daar zorgden studenten Sportkunde voor.

Lees verder

Mobiel paviljoen helpt retailers Mariahoeve met innovati...

​De Haagse Hogeschool start het living lab: ´Eerste Hulp Bij Retail´ (EHBR). Een proeftuin in de vorm van een mobiel paviljoen, waarin innovatieve onderzoeken worden uitgevoerd door hbo-studenten, onderzoekers en het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen zij kennis en praktisch toepasbare tools, die vervolgens worden gedeeld met de gehele retailsector. Het paviljoen zal vier dagen te vinden zijn bij het winkelcentrum Mariahoeve. De studenten doen in totaal zes weken onderzoek.

Lees verder

Hoogwaardig bezoek bij HighTechCentreDelft & Betafactory...

Samenwerkingen tussen technische onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven leveren unieke resultaten op. Door mbo-, hbo- en universitaire studenten van onder andere ROC Mondriaan, De Haagse Hogeschool en de TU Delft met ervaren docenten te laten werken aan echte opdrachten van en met bedrijven, wordt het mogelijk om indrukwekkende innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Dit bleek eens te meer tijdens het werkbezoek van minister-president Rutte en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken & Klimaat aan de Delftse techniekbroedplaatsen HighTechCentreDelft (HTCDelft), Betafactory en Accenda, op woensdag 5 september 2018.

Lees verder

Nieuw boek biedt breder perspectief op internationale be...

Deze maand verschijnt ‘Wereld in beweging’ een studieboek over internationale betrekkingen waaraan diverse onderzoekers van De Haagse Hogeschool een bijdrage leverden. In tegenstelling tot de meeste studieboeken over dit onderwerp is dit boek in het Nederlands geschreven. Gebruikelijk is een Angelsaksische perspectief, maar dit boek focust ook op gebieden die de wereldorde een ander aanzien gaan geven: China, India en Afrika.

Lees verder

Studenten leren manipuleren

Liegen en bedriegen, geen vaardigheden waarvan je verwacht dat De Haagse Hogeschool ze aan haar studenten onderwijst. Toch is dat in essentie wat docent en sociaal psycholoog Michelle Ancher doet bij haar ict studenten. Nog erger: de studenten krijgen opdracht binnen te dringen bij bedrijven waar ze niets te zoeken hebben. Waarom?

Lees verder

Seks in het digitale tijdperk: studenten onderzoeken imp...

Jongeren worden overspoeld met informatie over seks en erotiek: in de media, via reclame, in videoclips en op het internet. Betekent dit ook dat zij beter zijn geïnformeerd over seks? En hoe wordt hun beleving hierdoor beïnvloed? Over deze en andere vragen bogen studenten van De Haagse Hogeschool zich tijdens de module ‘Sex in the Media’ die dit jaar voor het eerst op het programma stond.

Lees verder

Hoe laat je pop-up stores uitgroeien tot vaste waarde in...

Creatieve ondernemers met hippe pop-up stores zijn een verrijking voor het winkelaanbod en de stad als geheel. Zeker in een tijd dat winkels leegstaan door de aantrekkingskracht van internet. Maar hoe zorg je ervoor dat die pop-up stores uitgroeien tot lokale helden die van blijvende waarde zijn? Voor het antwoord op die vraag volgde onderzoeker Anja Overdiek een jaar lang acht Haagse ondernemers.

Lees verder

Jaarverslag 2017 beschikbaar

Zojuist is het jaarverslag 2017 van De Haagse Hogeschool gepubliceerd. Het verslagjaar 2017 stond, evenals vorig jaar, in het teken van het realiseren van onze ambitie zoals verwoord in ons instellingsplan ‘Wereldburgers in een lerende samenleving’.

Lees verder

Living Labs: samen werken aan betekenisvolle zorgtechno...

Zorg op afstand, wearables, apps en zorgrobots: het zijn technologische oplossingen waarmee de zorg handiger, beter en goedkoper kan worden gemaakt. Maar hoe zorg je ervoor dat zorgtechnologie goed aansluit op de behoeften en wensen van de patiënt en zorgverlener? Over deze vraag buigt het Living Lab Care Robotics van De Haagse Hogeschool zich. Samen met kennisinstellingen, zorgverleners, verzekeraars én patiënten doet het Living Lab praktijkgericht onderzoek naar de kosteneffectiviteit en gezondheidswinst van innovaties zoals de mobiliteitsrobot LEA.

Lees verder

InnoLabs: studenten werken samen met bewoners, ondernem...

Als het aan de gemeente Den Haag ligt, komen er in elk stadsdeel InnoLabs: plekken in stadswijken waar burgers, bedrijven, gemeenteambtenaren, studenten en docenten aan de slag gaan met nieuwe manieren om stedelijke vraagstukken op te lossen. Van armoedebestrijding, jeugd en veiligheid tot energietransitie en arbeidsparticipatie. Om dit te bereiken, werkt zij samen met kennisinstellingen als De Haagse Hogeschool. “Het succes van living labs staat of valt met vertrouwen.”

Lees verder

‘Grande dame’ Susana Menéndez neemt afscheid

In de wandelgangen van De Haagse Hogeschool staat Susana Menéndez ook wel bekend als de ‘grande dame’ van de internationalisering van het hoger onderwijs. Als bestuurslid was zij de drijvende kracht achter de ambitie van De Haagse om de meest internationale hogeschool van Nederland te worden. Tien jaar na haar aantreden neemt Menéndez afscheid. Tijdens het symposium ‘Leadership in Internationalisation of Higher Education’ is zij op 12 juni gelauwerd voor haar verdiensten.

Lees verder

HBO-ICT studenten helpen Leger des Heils met AVG

Nederland was de afgelopen weken in de ban van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Voor het Leger des Heils betekent dit dat ze de komende tijd al hun bestanden moeten opschonen. In opdracht van het Leger ontwikkelden eerstejaars studenten HBO-ICT (differentiatie Software Engineering) een speciale applicatie die het opschonen vereenvoudigt.

Lees verder

Magnetische staander wint prijs voor Beste Havenidee

Peter van ’t Veer, derdejaars Technische Natuurkunde, won op 7 juni de prijs voor Beste Havenidee 2018. Zijn winnende idee, een magnetische staander voor hekwerk, ontwikkelde hij gedurende zijn stage bij het bedrijf McNetiq. Het hekwerk hoeft niet vast gelast te worden waardoor het scheepsdek niet beschadigt en spaart kosten voor een lasser uit.

Lees verder

Dr. Susana Menéndez ontvangt koninklijke onderscheiding ...

Uit handen van minister Van Engelshoven van Onderwijs ontving dr. Susana Menéndez, scheidend lid van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool, gisteren de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten voor het hoger onderwijs in Nederland. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens het symposium ‘Leadership in Internationalisation of Higher Education’ dat naar aanleiding van het afscheid van Menéndez werd georganiseerd. Menéndez legt op 31 augustus haar taken als bestuurder neer, maar blijft aan de hogeschool verbonden. Per 1 september gaat ze zich vanuit de hogeschool primair richten op de vorming van een internationaal consortium gericht op het versterken van onderzoeks-, onderwijs- en internationaliseringsbeleid.

Lees verder

Schurft detecteren in een oogopslag

Begin juni meldden veel media dat schurft in studentenhuizen een probleem is. Studenten Huidtherapie van De Haagse Hogeschool hebben een oplossing bedacht om schurft snel te ontdekken: de scabiëscoop. Hiermee kan iemand met een smartphone de huid in voldoende detail bekijken om te ontdekken of je schurft hebt.

Lees verder

Nieuwe opleiding De Haagse Hogeschool helpt organisaties...

Vandaag, 25 mei 2018, treed de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze wet heeft grote impact op bedrijven, en serieuze consequenties als zij niet voldoen aan de gestelde eisen. Veel bedrijven zijn er echter nog niet klaar voor, en weten in sommige gevallen zelfs nog niet wat er van hen verwacht wordt. Een nieuwe post-hbo opleiding van De Haagse Hogeschool biedt uitkomst.

Lees verder

Rajash Rawal per 1 september aangesteld als lid College ...

Rajash Rawal, momenteel directeur van de faculteit Management en Organisatie van De Haagse Hogeschool, wordt per 1 september aangesteld als lid van het College van Bestuur van De Haagse. Rajash volgt Susana Menéndez op, die de functie tien jaar lang bekleedde maar hier 1 september mee stopt.

Lees verder

Winnaar Nobelprijs voor de Vrede ICAN te gast tijdens La...

De Haagse Hogeschool is op 25 mei het kloppend hart van het Law Employment Network Event: een platform waar 250 studenten van meer dan 70 nationaliteiten, 60 alumni, professionals en universiteiten uit alle delen van de wereld samenkomen. Tijdens deze conferentie treden nationale en internationale sprekers voor het voetlicht, onder wie één zeer bijzondere gast: de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), die in 2017 is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Lees verder

Op weg naar de perfecte sportrolstoel

Twee docenten van De Haagse Hogeschool - Rienk van der Slikke en Annemarie de Witte - promoveren deze week respectievelijk aan de TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. Aan de basis van hun promotie staat onderzoek dat zij binnen het project De Perfecte Sportrolstoel hebben uitgevoerd. Een bijzonder project dat het resultaat is van een samenwerking tussen De Haagse, de TU Delft, UMC Groningen en VU Amsterdam.

Lees verder

Lector Christine De Lille: "We willen fungeren als innov...

Christine De Lille trad dit studiejaar aan als lector Innovation Networks van De Haagse Hogeschool. Op 24 mei zet zij in haar intreerede haar visie uiteen op de Haagse kennis-economie. Met haar lectoraat ontwikkelt De Lille kennis en instrumenten om organisaties in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag te helpen innoveren. Of het nu gaat om stads-landbouw, stedelijke mobiliteit of om innovatielabs voor de retailsector.

Lees verder

‘Ik wil graag 80-plussers als coach van studenten’

In het nieuwe lectoraat Urban Ageing komen twee belangrijke ontwikkelingen samen: vergrijzing en verstedelijking. Tegenwoordig woont zowat de helft van de wereldbevolking in steden en dat zal alleen maar toenemen. Aan relevantie dus geen gebrek. Lector Joost van Hoof vertelt welk kant hij met het lectoraat uit wil.

Lees verder

Comeniusbeurs voor leermodule over integriteit en corrup...

HOP, Steffi Weber / Redactie HHs

Tientallen docenten aan hogescholen en universiteiten krijgen geld om hun onderwijsideeën te realiseren. Wetenschapsfinancier NWO trekt dit jaar zes miljoen euro uit voor de zogeheten Comeniusbeurzen. Abiola Makinwa (hoofddocent Rechten) ontvangt geld voor het ontwikkelen van een digitale leermodule over integriteit en corruptie.

Lees verder

'Visiting Old Friends’: oud-studenten en (oud-)medewerke...

De Haagse Hogeschool is jarig. Op 1 september 2017 was het precies 30 jaar geleden dat De Haagse na een fusie van 14 hbo-instellingen werd opgericht. Op 21 april komen alumni, oud-medewerkers en personeel van de hogeschool samen om stil te staan bij wat De Haagse in de afgelopen 30 jaar heeft betekend, voor haar studenten en de samenleving. ‘Visiting Old Friends’: een dag van ontmoeten, herinneringen ophalen, maar óók van vooruitkijken.

Lees verder

Werken in de thuiszorg: achter iedere voordeur een ander...

De zorg komt handen tekort. In de komende vier jaar dreigt een tekort van 100.000 medewerkers, vooral van verzorgenden en verpleegkundigen op hbo-niveau, blijkt uit een onderzoek van het UWV. Nicky Zuurmond kan er over meepraten. Sinds zijn afstuderen aan De Haagse Hogeschool werkt hij als wijkverpleegkundige bij Florence Gezondheid en Zorg in Rijswijk. De werkdruk is hoog, maar geen dag is hetzelfde. Werken in de zorg geeft daarnaast veel voldoening en er is veel werk in te vinden. “Achter elke voordeur schuilt een ander verhaal. In de thuiszorg sta je dichtbij de mensen, kun je zelf keuzes maken en met een kleine stap veel bereiken.”

Lees verder

Studenten nemen protocollen kindermishandeling onder de ...

Studenten van de minor (keuzevak) Jeugdhulp onderzochten in opdracht van de GGD Haaglanden of vrijwilligersorganisaties alert zijn op kindermishandeling. Herkennen ze kindermishandeling en weten ze wat ze moeten doen? Sherelyn Suares en Romy Schildmeijer vertellen over hun onderzoek bij Don Bosco zomerkampen.

Lees verder

De Haagse Hogeschool zet cybersecurity in gezondheidzorg...

Technologie speelt een grote rol in het verbeteren van de gezondheidszorg, maar brengt óók risico’s met zich mee, zoals op het gebied van veiligheid en privacy. Systemen kunnen gehackt worden, waardoor gegevens in verkeerde handen kunnen vallen en apparaten niet of verkeerd gaan functioneren. Welke rol kan cybersecurity spelen bij het ontwerpen en gebruiken van producten, diensten en systemen om zulke uitdagingen het hoofd te bieden? Dat is het thema van de netwerkbijeenkomst ‘Data, Innovatie, Gezondheid en Cybersecurity’ die De Haagse Hogeschool op woensdag 18 april organiseert.

Lees verder

Studenten De Haagse Hogeschool betreden juridische arena...

Pleiten voor een jury van vooraanstaande rechters van het EU Hof van Justitie in Luxemburg. Voor deze uitdaging staat Federica Velli, studente Europees en Internationaal Recht aan De Haagse Hogeschool, als zij op 13 april de arena betreedt. Dan bindt zij tijdens de European Moot Court Competition de strijd aan met studenten uit alle delen van de wereld. Féderica gaat proberen de rechtbank te overtuigen met een vlammend betoog over de implicaties van Europees recht. “Dit is de droom van elke rechtenstudent.”

Lees verder

Studenten World Class ontmoeten koning Abdullah

Hoe vaak krijg je de kans met koning Abdullah van Jordanië en Willem Alexander en Maxima in één zaal te zitten? Koning Abdullah was op 20 maart in Nederland vanwege een staatsbezoek. De studenten van de World Class The Hague waren uitgenodigd voor een lezing van koning Abdullah, daarna konden ze hem vragen stellen.

Lees verder

Urbi et provincia

Commissaris van de Koning Jaap Smit gaf op 5 april een gastcollege. Ontspannen, maar daarom niet minder overtuigend, vertelde de voormalig predikant over zijn werk en over de rol van de provincie.

Lees verder

Mogelijkheden HR-analytics in kaart bij netwerksymposium...

HR-analytics zijn een hot topic in het HR-vakgebied. De verwachting is dan ook dat data-gedreven HR zeer waardevol kan zijn voor organisaties. Het stelt hen in staat de talenten van medewerkers beter te benutten en hun bedrijfsprestaties te verbeteren. Hoe kunnen organisaties deze functie versterken? En welke rol speelt Big Data hierbij? Deze vragen staan centraal tijdens het symposium dat de opleiding HRM van De Haagse Hogeschool op 27 maart organiseerde.

Lees verder

Prijs voor Mobilitheek

Lector Arend de Kloet (revalidatie) ontving op 19 maart uit handen van de Haagse wethouder Karsten Klein De Onbeperkt070-prijs. De Kloet is aanjager van het idee om een Mobilitheek te openen, waar mensen met een beperking mobiliteitshulpmiddelen kunnen lenen. Het initiatief ontving een geldbedrag van €7.500 voor de uitvoering.

Lees verder

Aanpak radicalisering studenten verschilt per land

Hoe ga je om met radicalisering en polarisering onder studenten? Gert Jan Geling, docent Integrale Veiligheidskunde, bezocht een conferentie waar hogescholen en universiteiten uit heel Europa ervaringen uitwisselden. Niet toevallig was de conferentie in Manchester, dat in 2017 toneel was van een aanslag bij een concert van Ariana Grande. De aanslagpleger was een student.

Lees verder

De tragedie van de Oostvaardersplassen

In natuurgebied de Oostvaardersplassen protesteren actiegroepen tegen het beleid van Staatsbosbeheer. De activisten proberen de dieren bij te voeren om zo een einde te maken aan het dierenleed in dit natuurgebied. Volgens de actievoerders zijn de grote grazers opgesloten in een “concentratiekamp voor dieren”. Helen Kopnina, onderzoeker aan De Haagse Hogeschool, legt uit wat er aan de hand is.

Lees verder

Connected 2018 – the aftermovie

Op vrijdag 23 februari vond de derde editie van Connected festival plaats, hét studenten- en medewerkersfeest van De Haagse Hogeschool. 2.500 bezoekers, dus gezellig druk. Met voor ieder wat wils.

Lees verder

Lector Joris Voorhoeve neemt afscheid met symposium

Terwijl de 65ste verjaardag voor velen reden is te stoppen met werken, was Joris Voorhoeve na zijn pensioengerechtigde leeftijd met veel plezier lector bij De Haagse Hogeschool. Op zijn 72ste stopt hij nu toch. Zijn afscheidssymposium On Building Peace op 15 maart gaat over de antwoorden die hij heeft gekregen op de belangrijkste onderzoeksvragen van zijn lectoraat.

Lees verder

Blockchain en bitcoin: de hype voorbij

Bitcoins en blockchain: het zijn de toverwoorden van dit moment. Maar wat is het nou precies? En gaat de wereld er echt door veranderen? Studenten Hans Xiang en Martin Wubben en docent Jordi Jansen brachten licht in de duisternis tijdens een seminar.

Lees verder

Pop-upstore met bierbostelbrood valt in de prijzen

Bestellen bezoekers van winkelcentrum MegaStores straks brood gemaakt van spul dat overblijft bij bierbrouwen? Een jury met daarin vertegenwoordigers van MegaStores was behoorlijk onder de indruk van dit groene winkelconcept, bedacht door studenten van de minor Advies & Verandering.

Lees verder

Studenten interviewen burgemeester Krikke

Burgemeester Pauline Krikke bezoekt de komende periode verschillende onderwijsinstellingen om een beter beeld te krijgen van de Hagenaren van de toekomst. Als eerste was ze bij De Haagse Hogeschool. In een interview waarin studenten haar alles mochten vragen, bleek ze het “hartelijk oneens te zijn” met partijgenoot Rutte.

Lees verder

Hoogste ambtenaar VWS beproeft zelfrijdende rolstoel

Op een testlocatie voor zelfrijdende auto’s in Delft demonstreerde hoofddocent Rufus Fraanje zijn zelfrijdende rolstoel aan Erik Gerritsen, hoogste ambtenaar bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Gerritsen stond paf. “Ik vroeg me af wat zelfrijdende auto’s te maken hebben met gezondheidszorg, dat is me nu wel duidelijk.”

Lees verder

Wubbo Tempel per 1 februari nieuwe voorzitter Raad van T...

Michèle Blom, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Haagse Hogeschool, heeft besloten haar functie bij de hogeschool vervroegd over te dragen. Michèle is in mei 2017 benoemd tot directeur-generaal bij Rijkswaterstaat. Het leiden van deze grote organisatie laat zich echter lastig combineren met haar inzet voor De Haagse.

Lees verder

Connected festival

Op vrijdag 23 februari organiseert ACKU de derde editie van Connected festival, hét studenten- en medewerkersfeest van De Haagse Hogeschool voor 3.000 bezoekers.

Lees verder

Het Haags Inkoopsymposium

Op dinsdag 30 januari 2018 van 13.30 tot 17 uur is het Haags Inkoopsymposium met als thema ‘Samenwerken als voorwaarde voor inkoopsucces’. De Haagse Hogeschool, gemeente Den Haag, MKB Den Haag, NEVI Kring Zuidwest en Significant nodigen u graag hiervoor uit. Dit Inkoopsymposium is uniek, omdat het georganiseerd is voor en door studenten van Facility Management van de HHs. Meld u hier aan voor dit gratis symposium.

Lees verder

Lisanne en Twan ontmoeten minister Kaag

Lisanne de Groot en Twan Braber, studenten Process & Food Technology, kregen tijdens hun stage in Ghana bezoek van Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Lisanne: “Ze was oprecht in ons geïnteresseerd.”

Lees verder

Sophia Revalidatie en De Haagse Hogeschool halen banden ...

De Haagse Hogeschool en Sophia Revalidatie, die al nauw met elkaar samenwerken, gaan nog meer met elkaar optrekken. Op 25 januari ondertekenden de beide partijen een overeenkomst waarin dit werd bekrachtigd. Samen willen zij nauwer samenwerken op de thema’s onderwijs, (praktijkgericht) onderzoek, innovatie en de professionalisering van de beroepspraktijk.

Lees verder

Oprichting Stichting Coalitie Laak bestendigt unieke wij...

Verschillende partijen vanuit onderwijs, gemeente, de sector welzijn en het bedrijfsleven zijn in juni 2015 een vrij unieke samenwerking aangegaan binnen Coalitie Laak, met als doel het structureel en duurzaam bijdragen aan een sterke, aantrekkelijke en veilige wijk Laakkwartier Den Haag. Nu, tweeëneenhalf jaar later, is deze samenwerking bekrachtigd en bestendigd met de oprichting van Stichting Coalitie Laak en een bijbehorend vernieuwd samenwerkingsconvenant.

Lees verder

Viva Las Vegas

Onder meer door geheimschrift te kraken, werden studenten van Information Security Management eerste in een internationale wedstrijd. Daarmee wonnen ze een reis naar de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Lees verder

Aanval op uitval

Veel mbo’ers willen naar het hbo. Maar eenmaal op het hbo valt een groot deel uit. Hoe beperk je die uitval? De Haagse Hogeschool en verschillende roc’s werken daarom dit jaar samen aan een mbo-doorstroomproject waarin mbo’ers kennismakingslessen op het hbo volgen.

Lees verder

‘Innovatie bij De Haagse is praktisch’

Lector Smart Sensor Systems John Bolte wil sensoren en sensornetwerken zo slim maken dat ze mensen en apparaten kunnen helpen de juiste beslissingen te nemen. Van het meten van allerlei gezondheidseffecten voor mensen tot het in kaart brengen van de weg voor autonoom rijdende voertuigen. Aan ambities geen gebrek. Op 1 februari houdt hij zijn intreerede.

Lees verder

Twee hogeschoolonderzoeken genomineerd voor prijs

Spannende tijden, want De Haagse Hogeschool is met twee inzendingen genomineerd voor de RAAK-award voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Op 30 november is de uitslag, maar voor het zover is, vertellen onze twee kanshebbers over hun onderzoeksproject.

Lees verder

Met een pop-up groene retailconcepten in de etalage zett...

Een take away waar je ook kunt blijven hangen om te werken of studeren. Met producten bereid van afgekeurde, misvormde groenten. Warm, Duurzaam en eigentijds. Dat is het pop-up store concept ‘To Stay or Take away’ van studentes Joyce van Roest, Michel Borst en Kim Nijman. Hun plan van aanpak voor een pop-up store voor de MegaStores werd op 31 oktober door een jury uitgeroepen tot beste uit de vijftien deelnemende groepen.

Lees verder

Startschot voor brede invoering beweegparcours in Den Ha...

De lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding (HALO) en het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving, beiden van De Haagse Hogeschool, gaan met Stichting De Haagse Scholen en webdeveloper Qabana samenwerken om structureel de motorische vaardigheid van kinderen te meten en te registreren in de gymles. Vandaag hebben deze partijen hun samenwerking geformaliseerd, daarbij de ambitie uitsprekend kinderen nog beter te willen ondersteunen in hun motorisch leerproces.

Lees verder

Hogescholen lanceren Retail Innovation Platform

Acht hogescholen starten het Retail Innovation Platform in samenwerking met TKI CLICK NL, de landelijke Retail Innovatie Agenda en praktijkpartners. Dit hebben zij vandaag aangekondigd tijdens DRIVE 2017 in Eindhoven. De initiatiefnemers hebben de ambitie om de kennisfunctie van de Retailagenda met praktijkgericht onderzoek in te vullen. Nadruk ligt op samenwerking en kennisdeling tussen lectoraten, brancheorganisaties en de retailsector. Zo hopen zij een impactvolle bijdrage te leveren aan de noodzakelijke innovatie van de retailsector.

Lees verder

Hogescholen in Delta-regio gaan vitaliteit en gezondheid...

Vitale Delta, een nieuw consortium van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland, heeft een subsidie van twee miljoen euro toegekend gekregen vanuit SIA SPRONG. De komende acht jaar gaan ze samen met Medical Delta een praktijkgericht onderzoeksprogramma uitvoeren om de vitaliteit en gezondheid in Zuid-Holland te verbeteren.

Lees verder

Lectoraat herontwerpt oer-Hollandse souvenirs

Het lectoraat Innovation Networks van De Haagse Hogeschool neemt voor het eerst deel aan de Dutch Design Week Eindhoven tijdens de tentoonstelling Work In Progress. De bijdrage van het lectoraat is de pop-up store “To-kiss-or-not-to-kiss”. Dit project streeft ernaar om bekende Hollandse souvenirs opnieuw te ontwerpen, ditmaal meer vanuit een multicultureel perspectief. Nederland kent een aantal bekende souvenirs die in 2017 eigenlijk geen afspiegeling meer zijn van de realiteit. De nieuwe designs en de pop-up store zijn samen met internationale studenten in Nederland bedacht.

Lees verder

Docenten De Haagse Hogeschool stellen boek samen: ‘Sex i...

Twee docenten van de opleiding European Studies hebben onlangs een boek toe mogen voegen aan de bestaande reeks ‘Sexualities in Society’ van internationale uitgever Routledge. Het boek ‘Sex in the Digital Age’ gaat in op de veranderende en innovatieve seksuele omgeving in het digitale tijdperk.

Lees verder

Energieakkoord Greenport ondertekend

Het Energieakkoord van de Greenport Westland-Oostland is op 5 oktober bij Hoogheemraadschap Delfland door 35 betrokken bedrijven en organisaties met hun handtekening bekrachtigd. Met het Energieakkoord maakt de Greenport de ambities concreet om in 2030 haar doelen te behalen op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen (CO2-Stikstof), verduurzaming en energieverbruik.

Lees verder

Invoering Numerus Fixus HBO-Verpleegkunde - Voltijd

Samen met de vijf andere hogescholen in de Randstad voert De Haagse Hogeschool dit jaar een Numerus Fixus in voor de opleiding HBO-Verpleegkunde - Voltijd. Met deze maatregel willen de hogescholen in samenwerking met de werkgevers in zorg en welzijn zorgen voor zoveel mogelijk kwalitatieve opleidingsplaatsen voor verpleegkundigen in de Randstad en verantwoord groeien in omvang. De Haagse Hogeschool stelt daarom voor het studiejaar 2018-2019 een ruime Numerus Fixus in van 500 plaatsen.

Lees verder

Studenten van De Haagse winnen ECHO Award 2017

Op vrijdag 29 september zijn de ECHO Awards 2017 uitgereikt, een landelijke stimuleringsprijs voor excellent multicultureel talent in het hoger onderwijs. Tijdens de ceremonie werden twee van onze HHs-studenten onderscheiden in de categorie ECHO Award hbo en Nederlandse UNESCO Commissie Peacebuilding Award.

Lees verder

Lector publiceert boek over rol politie in Schilderswijk...

Er is nog steeds veel wantrouwen tegen de politie onder jongeren in de Haagse Schilderswijk. Dat is één van de conclusies die lector Baukje Prins en haar medeonderzoekers trekken in hun rapport ‘Geboren en getuige in de Schilderswijk’, een bundeling van 49 verhalen van jongeren tussen de 18 en 27 jaar.

Lees verder

'Blokje Om’ genomineerd voor de Dutch Game Awards

Blokje Om van gamestudio Jagaco is genomineerd als Best Serious Game door de Dutch Game Awards, de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. “Wat zijn wij ontzettend trots op onze nominatie,” aldus Vincent Broeren, lead programmer van Jagaco, “uiteraard kijken we erg uit naar de uitreiking op 6 oktober!” Naast Blokje Om zijn er nog drie andere genomineerden in deze categorie.

Lees verder

Hans Camps per 1 december nieuw lid College van Bestuur ...

Hans Camps, momenteel werkzaam als lid van het College van Bestuur (CvB) bij ROC Mondriaan, komt per 1 december het bestuurlijk team van De Haagse Hogeschool versterken. Hij volgt Jan Lintsen op die per 1 september begon als collegelid bij de Universiteit van Amsterdam. Met de aanstelling van Hans is het CvB van De Haagse weer voltallig.

Lees verder

Geen integriteitsschendingen bij College van Bestuur De ...

Een onafhankelijk feitenonderzoek naar aanleiding van anonieme aantijgingen aan het adres van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool heeft op geen enkele wijze integriteitsschendingen aan het licht gebracht. Dat laat de Raad van Toezicht weten aan het bestuur en de medewerkers van De Haagse Hogeschool.

Lees verder

Studentenstad Den Haag sluit zich aan bij Studentensport...

Afgelopen week zette Paul van Doorn, manager Studentenservice van de dienst OK&C zijn handtekening onder een samenwerking met Studentensport Nederland. Hiermee is Den Haag de 15e stad die vertegenwoordigd is binnen Studentensport Nederland. Door het lidmaatschap bij Studentensport Nederland is De Haagse Hogeschool een nieuwe gesprekspartner én opponent in de wereld van studentensport, die nu nog vooral uit universiteitssteden bestaat.

Lees verder

Kick-Off ontwikkeling schaatshulpmiddel voor gehandicapt...

Donderdag 7 september om 15.30 uur vindt de kick-off plaats van de ontwikkeling van een uniek project. Dan begint de weg die zal leiden tot de vervaardiging van een hulpmiddel waardoor (zwaar) gehandicapte kinderen ook kunnen gaan schaatsen, iets wat in de hele wereld nog niet bestaat. Het wordt een gezamenlijk ontwerp van De Haagse Hogeschool en de TU Delft, op initiatief en onder toezicht van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten.

Lees verder

Nieuw lectoraat wapent mkb in strijd tegen cybercrime

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en De Haagse Hogeschool bundelen de krachten. Samen zetten zij het lectoraat Cybersecurity in het mkb op, waarmee een nieuwe belangrijke impuls wordt gegeven aan het onderzoek naar cybersecurity. Zij streven ernaar het kwetsbare midden- en kleinbedrijf van manieren te voorzien om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit.

Lees verder

De stad als vluchthaven

Sinds een aantal jaar hopen tienduizenden asielzoekers in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Is de grote stad hiervoor de beste plek of zijn zij beter af in kleinere plattelandsgemeenschappen? Deze vraag stond op 29 juni centraal tijdens het symposium ‘De stad als vluchthaven’, dat was georganiseerd naar aanleiding van het afscheid van Baukje Prins, lector Burgerschap en Diversiteit aan De Haagse.

Lees verder

Hoe duurzaam is mijn vakantie?

Een vriendin confronteert mij afgelopen weekend -met een lach op haar gezicht- met de vraag: Lonneke, je gaat dit jaar twee keer een week op vakantie. Twee keer met het vliegtuig… Maar hoe past dat in je duurzame(re) levensstijl? Ik slikte even, want realiseerde mij dat mijn vriendin daar een (kritisch) punt had. Dat heeft mij de afgelopen week niet losgelaten.

Lees verder

Formula Cruisers in de startblokken

In de afgelopen twee jaar werkten zo’n 160 studenten uit Nederland en Europa aan een bijzonder project van De Haagse Hogeschool in Delft. Samen deelden zij een droom: het bouwen van een elektrische raceauto. Bij de faculteit Technology, Innovation & Society (TIS) konden studenten uit alle disciplines hun steentje bijdragen aan de bouw van deze Formula Cruiser. Vol trots presenteerde het team op 12 juni het eindresultaat. In de komende weken zal deze auto doen waarvoor hij gemaakt is: racen. De Formula Cruiser staat deze week in de startblokken tijdens de EVO Days in Hasselt en over twee weken bij de Formula Student-competitie in Silverstone in Engeland.

Lees verder

Vier studenten De Haagse ontwikkelen slim inzamelmiddel ...

Ontwerp een inzamelmiddel waarmee schoonmakers in de trein in één handomdraai kranten en restafval gescheiden kunnen inzamelen en afvoeren naar de papiercontainers op stations. Met deze opdracht van NS Operatie gingen vier studenten van De Haagse - Jos Zomer, Cyprien Kraaijpoel, Merel Maletzky en Tom de Jonge - aan de slag. De schoonmakers stonden vanaf het begin centraal. De blauwe ‘krantentas’ is in alle opzichten duurzaam en gemaakt van de bekleding van oude NS-treinstoelen.

Lees verder

Werkbezoek Kamerleden in teken van studiesucces en beroe...

Wat moet er gebeuren om het studiesucces van mbo-studenten te vergroten die kiezen voor een vervolgstudie aan het hbo? Hoe is het gesteld met de aansluiting van het onderwijs op de beroepspraktijk en hoe ga je als hogeschool om met diversiteit? Over deze vragen gingen vijf woordvoerders Onderwijs uit de Tweede Kamer op 7 juni in gesprek met lectoren, docenten en studenten van De Haagse Hogeschool.

Lees verder

Oud-studenten De Haagse Hogeschool verleggen grenzen tij...

Kelly Kap - oud-studente Bedrijfseconomie aan De Haagse Hogeschool - en Nanet Moesman - oud-studente Bewegingstechnologie - reizen sinds 4 mei de wereld over. Het tweetal heeft nauwelijks budget en laat alles in Nederland achter. Kelly en Nanet willen zo ver en lang mogelijk reizen en de wereld tegelijkertijd een stukje beter maken. “We willen onze grenzen verleggen, want er is zoveel meer in de wereld te zien dan dat wat we hier kennen.”

Lees verder

Studenten SBRM brengen kracht Haagse winkelgebieden in b...

Ruim 160 eerstejaars studenten van de opleiding Small Business & Retail Management van De Haagse hebben tijdens het Young Intrapreneurs Project de kracht van de Haagse binnenstad in kaart en in beeld gebracht. Op donderdag 8 juni sloten zij dit project af met de bekendmaking van het beste wervende filmpje.

Lees verder

Vastgoedeigenaren pakken door met verdere ontwikkeling D...

Vijf vastgoedeigenaren slaan met De Haagse Hogeschool en de gemeente Zoetermeer de handen ineen voor de doorontwikkeling van Dutch Innovation Park, het ICT gerelateerde park aan de A12 bij Zoetermeer. Op donderdag 1 juni zetten zij hun ambities kracht bij door het ondertekenen van het ambitiedocument Dutch Innovation Park tijdens de vastgoedbeurs Provada.

Lees verder

Tussen droom en daad: Den Haag als Grenzeloze Kennisstad

Den Haag transformeert van ambtenarenstad naar ‘kennisstad’. De gemeente wil deze ontwikkeling versnellen door de inrichting van een Central Innovation District in de driehoek tussen het Centraal Station en de stations Hollands Spoor en Laan van Nieuw Oost-Indië. Hoe kun je innovatie organiseren en kan dit gebiedsgericht? Welke innovaties zijn nodig en waar liggen kansen? “Zo’n kenniscentrum moet niet met de rug naar de stad staan, maar coalities sluiten met professionals, marktpartijen en bewoners in de wijken”, zegt Vincent Smit, lector Grootstedelijke Ontwikkeling van De Haagse Hogeschool.

Lees verder

ARmazing uitgeroepen tot Hybride Student-Ondernemer van ...

De startup ARmazing is tijdens de jaarlijkse verkiezing Hybride Student-Ondernemer 2017 van De Haagse Hogeschool als winnaar uit de strijd gekomen. ARmazing - Augmented Reality Media - is een groep van drie ondernemende studenten die een bijzonder kinderboek hebben gemaakt, waarin het verhaal met augmented reality tot leven wordt gebracht. Volgens de jury zijn de studenten erin geslaagd ‘lezen in een nieuwe tijd weer belangrijk te maken’.

Lees verder

Bevrijdingsfestival: “Ik vind vrijheid een complex begri...

Hoe kijken Haagse ouderen en kinderen naar vraagstukken als oorlog en vrede? En hoe is het om een oorlogsgebied te ontvluchten om in een ver land een nieuw leven op te bouwen en de vrijheid te ervaren? Onder het motto ‘Vier de vrijheid’ kwamen deze thema’s aan bod tijdens het Bevrijdingsfestival dat op 20 april op De Haagse op het programma stond. “De grenzen van mijn vrijheid beginnen waar de vrijheid van een ander ophoudt.”

Lees verder

Hulp bij aangifte door studenten De Haagse Hogeschool én...

Studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie, Accountancy en Bedrijfskunde MER van De Haagse Hogeschool bieden elk jaar in april in samenwerking met de Belastingdienst gedurende twee weken HUlp Bij Aangifte (HUBA) voor de aangifte inkomstenbelasting aan bewoners van Den Haag. Op deze manier passen de studenten de geleerde theorie toe in de praktijk. Daarnaast maken zij, samen met de Belastingdienst, daadwerkelijk verschil voor die Haagse bewoners voor wie het doen van aangifte niet eenvoudig is, maar die geen toegang hebben tot een adviseur.

Lees verder

'The Take Over': banenruil tussen wereld van kunst en ma...

Wat kunnen managers leren van de manier waarop kunstenaars omgaan met onzekerheid? Kunnen organisaties hun voordeel doen met wat in de kunstwereld bekend is over het scheppen van creatieve speelruimte? Om hierop antwoord te krijgen, ruilden Jacco van Uden, lector Change Management aan De Haagse Hogeschool, en kunstenares en performer Mercedes Azpilicueta van baan. Een maand lang dompelden zij zichzelf onder in een nieuwe wereld. “Verandering komt niet tot stand als alles van tevoren vastligt en we weten waar we naar toegaan.”

Lees verder

Bevrijdingsfestival Den Haag: ‘Niet mijn oorlog, wel mij...

Het Bevrijdingsfestival in Den Haag trekt elk jaar ruim 60.000 bezoekers. Toch zijn volgens de organisatie meer bezoekers welkom, vooral jongeren uit Transvaal en de Schilderswijk. Zodat óók zij op 5 mei de vrijheid kunnen vieren. Maar welke waarde heeft Bevrijdingsdag voor deze jongeren? En vooral: hoe kunnen zij enthousiast worden gemaakt voor het festival? Om hierop antwoord te krijgen, gingen studenten van De Haagse Hogeschool op onderzoek in deze Haagse wijken.

Lees verder

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan The Hague Secu...

Het opleiden van nieuw talent op het gebied van cyber security, een veiligheidsrobot die zelfstandig kan surveilleren en de resultaten van onderzoek over de vraag hoe de samenleving weerbaarder kan worden gemaakt tegen cyberaanvallen. Een werkbezoek van koning Willem-Alexander aan The Hague Security Delta (HSD) stond op 23 maart in het teken van de laatste innovaties op het gebied van veiligheid. HSD is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden, waaronder De Haagse Hogeschool. Dit netwerk richt zich op kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid.

Lees verder

Movies that Matter: Students’ Choice Award

In Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui barst het Movies that Matter Festival weer los. Op dit filmfestival presenteren regisseurs uit de hele wereld ruim 70 speelfilms en documentaires over mensenrechten. Vijftien enthousiaste studenten zaten in de studentenjury van het filmfestival en selecteerden drie films voor de 'Students' Choice Award'. Juryleden Lysaifeni Wout en João Pires, studenten van De Haagse Hogeschool, kijken terug op een bijzondere tijd.

Lees verder

Extra ontruimingsoefening De Haagse Hogeschool succesvol...

Op donderdag 16 maart 2017 vond er in het hoofdgebouw van De Haagse Hogeschool een extra ontruimingsoefening plaats. Het ging om een zogeheten totaalontruiming: alle gebouwdelen met uitzondering van de tijdelijke huisvesting werden ontruimd. De extra oefening was gepland omdat de ontruiming van afgelopen september niet vlekkeloos verliep.

Lees verder

Rick Grashoff (Groen Links) ‘wint’ HHs-verkiezingsdebat

Op 15 maart gaan we naar de stembus. Maar geldt dat ook voor de ruim 850.000 stemgerechtigde jongeren? Veel jongeren weten helemaal nog niet of ze gaan stemmen. Toch zijn zij samen goed voor maar liefst 13 zetels in de Tweede Kamer. De Haagse Hogeschool hield op 13 maart een verkiezingsdebat om de politiek dichter bij de studenten te brengen.

Lees verder

"Als je vertegenwoordigd wilt worden, moet je stemmen."

Op 15 maart gaan we naar de stembus. Maar geldt dat ook voor de 850.000 stemgerechtigde jongeren? Veel jongeren weten nog niet of ze gaan stemmen. Toch zijn zij samen goed voor 13 zetels in de Tweede Kamer. Als het aan de studenten Bestuurskunde Jason Daniëls (24) en Mirko de Boer (20) van De Haagse Hogeschool ligt, gaan zo veel mogelijk medestudenten stemmen. Om hen hiervoor enthousiast te maken, organiseerden zij in de aanloop naar de verkiezingen allerlei activiteiten. “De beslissingen van politici hebben invloed op de studie, het leven en werk van studenten. Als je vertegenwoordigd wilt worden, moet je stemmen.”

Lees verder

De Haagse partner met NIMAR (Nederlands Instituut in Mar...

Op 1 maart opende minister Bussemaker van OCW het nieuwe pand van NIMAR (Nederlands Instituut in Marokko) in Rabat. Dit instituut maakt sinds 2015 deel uit van de Universiteit Leiden, en heeft tot doelstelling onderwijs te verzorgen, onderzoek te faciliteren en actief bij te dragen aan de kennis in Nederland van de Marokkaanse talen, culturen en samenleving. De Haagse Hogeschool en NIMAR maakten van de gelegenheid gebruik en tekenden een overeenkomst voor verdere samenwerking. Rogier Busser, opleidingsmanager International Business and Management Studies, zette namens De Haagse Hogeschool zijn handtekening.

Lees verder

Oplevering Sportcampus Zuiderpark eind februari

Wat ruim 10 jaar geleden onder de bezielende leiding van toenmalig academiedirecteur John van den Berg begon met een ambitieverklaring, wordt na 11 jaar eindelijk werkelijkheid. Eind februari wordt Sportcampus Zuiderpark opgeleverd. De opleidingen HALO, Sportkunde (vh Sportmanagement) en International Sport Management verhuizen deze zomer naar het Zuiderpark.

Lees verder

Thijs Brilleman genomineerd voor Docent van het Jaar ver...

Hij was al docent van het jaar in 2015 op De Haagse Hogeschool, maar dit jaar maakt de docent Industriële Robotica ook kans op de landelijke titel. ‘Hij laat studenten werken aan echte automatiseringsopdrachten vanuit bedrijven en biedt hen, door slim gebruik te maken van oud-studenten, dagelijkse begeleiding van experts,’ aldus het juryrapport.

Lees verder

Lab met innoverende retailconcepten in Haagsche Bluf

Op donderdag 12 januari hebben studenten van De Haagse Hogeschool een Concept Lab ingericht in een van de leegstaande panden in de Haagsche Bluf. In dit Lab waren verschillende innoverende retailconcepten te zien die de studenten hebben ontworpen. Dit project is een samenwerking tussen De Haagse Hogeschool, Bureau Binnenstad Den Haag en de eigenaar van het winkelgebied, de Geste Groep, die het lege pand ter beschikking stelde. Bureau Binnenstad heeft vanuit haar netwerk deze partijen aan elkaar weten te koppelen.

Lees verder

Studenten De Haagse Hogeschool met Collectebus naar Glaz...

Vijfenveertig studenten die aan De Haagse Hogeschool het keuzevak (minor) Eventmanagement volgen, hebben zich ingespannen om geld op te halen voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Met een scala aan evenementen hebben zij een totaalbedrag van €10.050,= opgehaald om in te zetten in de bestrijding van een stille ramp: longontsteking. Op 23 december reisden de studenten met een Collectebus af naar de Grote Markt in Breda.

Lees verder

Brazilianen en HHs’ers zetten bakkersproducten op de Bra...

Maandagmiddag zijn vijftien Braziliaanse en vijftien HHs-studenten aan de slag gegaan met de Challenge of Ideas. In vijf dagen tijd moeten ze met een plan komen om het Nederlandse bedrijf Zeelandia – een specialist in bakkerijgrondstoffen – nog bekender te maken onder de 63.000 Braziliaanse bakkerijen.

Lees verder

HagaZiekenhuis en De Haagse Hogeschool creëren Zorg Inno...

Het HagaZiekenhuis heeft samen met De Haagse Hogeschool een Zorg Innovatie Community (ZIC) opgezet op de afdeling Longziekten. Hier coördineren stagiairs in een leerwerkunit de zorg voor meerdere patiënten. Daarnaast leren zij samen met verpleegkundigen de eigen beroepspraktijk te onderzoeken in een zogenaamde ‘learning community’. De Zorg Innovatie Community is een nieuwe manier van opleiden in de studie hbo-verpleegkunde, één van de populairste opleidingen in Nederland.

Lees verder

How To Get There – De Haagse Hogeschool

Op 17 november stond De Haagse Hogeschool volledig in het teken van Ondernemerschap en Innovatie. De hoofdlocatie van De Haagse was op deze datum het podium voor de How To Get There Summit, dé plek waar het innovatie-ecosysteem van Nederland, corporates, startups en de innovatiehubs, samenkomt om sneller innoveren mogelijk te maken.

Lees verder

Positief advies prestatieafspraken De Haagse

In 2012 hebben alle hoger onderwijsinstellingen prestatieafspraken gemaakt met het ministerie van OCW. Nu, in 2016, heeft een reviewcommissie bekeken in hoeverre de onderwijstelingen die afspraken ook daadwerkelijk zijn nagekomen. De Haagse Hogeschool heeft met gepaste trots vernomen dat de reviewcommissie voor de Haagse instelling een positief advies heeft afgegeven.

Lees verder

Oplevering Sportcampus Zuiderpark vertraagd

Sportcampus Zuiderpark wordt in het vroege voorjaar van 2017 opgeleverd. Wethouder Rabin Baldewsingh (Sport) schrijft dit dinsdag aan de gemeenteraad. Uit een aangepaste bouwplanning van aannemerscombinatie TeamSport Zuiderpark V.O.F. blijkt dat de voorgenomen oplevering dit najaar niet haalbaar is.

Lees verder

Ondertekening landelijke Retailinnovatie-agenda

De gemeente Den Haag maakt werk van de retail en heeft samen met 16 publieke en private partners het initiatief genomen voor de Retailinnovatie-agenda. Hierin vormt de lokale praktijk de basis voor een samenhangende en landelijke uitrol.

Lees verder

Samenwerking op het gebied van security & fraude riskman...

Donderdag 30 juni jl. hebben de Academie voor Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool en Fortress Group een samenwerkingsovereenkomst getekend om samen onderwijs en een kennisplatform op het gebied van security en fraude riskmanagement te ontwikkelen. Hiermee spelen de partners in op de behoefte aan specifieke kennis vanuit het werkveld.

Lees verder

Thales en De Haagse Hogeschool tekenen overeenkomst voor...

Vandaag, vrijdag 10 juni, hebben Thales en De Haagse Hogeschool een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een lectoraat over cyber security. Beide partijen willen gezamenlijk onderzoek te doen naar de cyber security van fysieke systemen en hebben daarvoor drie programma’s gedefinieerd. De overeenkomst werd op de hogeschool ondertekend door Lukas Roffel, CTO Thales Nederland en Leonard Geluk, voorzitter College van Bestuur van De Haagse Hogeschool.

Lees verder

Beweegtuin voor ouderen

Op 21 april is de Bronovo Beweegtuin geopend, een bijzonder initiatief dat ouderen op een vernieuwende manier helpt fysiek en mentaal gezond te blijven. Tinus Jongert, lector Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving, sprak er namens De Haagse Hogeschool die het traject van totstandkoming van de Beweegtuin in het afgelopen najaar heeft ondersteund. De Beweegtuin is gesteund en gestimuleerd door Gemeente Den Haag en deels gefinancierd door stichting Vrienden van Bronovo.

Lees verder

Paralympische Road to Rio

Op 11 april organiseerde de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport van De Haagse Hogeschool het symposium ‘De Paralympische Road to Rio’. Inspirerende en toonaangevende sprekers, waaronder André Cats en Esther Vergeer, spraken er over relevante aspecten van aangepaste topsport. Een mooi voorproefje voor een paralympische studiereis.

Lees verder

Praktische innovatiekracht op het snijvlak techniek en g...

Vier hogescholen uit de Zuid-Hollandse regio zijn toegetreden tot de Medical Delta, een netwerk van kennisinstellingen, zorginstellingen en bedrijven uit de sectoren Life Sciences, gezondheid en techniek. Met het toetreden van de hogescholen verdiept en verbreedt de Medical Delta zich op het gebied van beroepsgericht opleiden en praktijkgericht onderzoek. De samenwerking heeft tot doel de samenleving meer te laten profiteren van de kennis en het ondernemerschap op zorggerelateerd en medisch technisch gebied.

Lees verder

We hebben niks kunnen vinden, probeer opnieuw te filteren.

Persvoorlichting:

Dhr. B. (Bas) Schrijver

Contactgegevens:

persdienst@hhs.nl
070 - 445 7549