Nieuws

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan The Hague Secu...

Het opleiden van nieuw talent op het gebied van cyber security, een veiligheidsrobot die zelfstandig kan surveilleren en de resultaten van onderzoek over de vraag hoe de samenleving weerbaarder kan worden gemaakt tegen cyberaanvallen. Een werkbezoek van koning Willem-Alexander aan The Hague Security Delta (HSD) stond op 23 maart in het teken van de laatste innovaties op het gebied van veiligheid. HSD is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden, waaronder De Haagse Hogeschool. Dit netwerk richt zich op kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid.

Lees verder

Movies that Matter: Students’ Choice Award

In Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui barst het Movies that Matter Festival weer los. Op dit filmfestival presenteren regisseurs uit de hele wereld ruim 70 speelfilms en documentaires over mensenrechten. Vijftien enthousiaste studenten zaten in de studentenjury van het filmfestival en selecteerden drie films voor de 'Students' Choice Award'. Juryleden Lysaifeni Wout en João Pires, studenten van De Haagse Hogeschool, kijken terug op een bijzondere tijd.

Lees verder

Extra ontruimingsoefening De Haagse Hogeschool succesvol...

Op donderdag 16 maart 2017 vond er in het hoofdgebouw van De Haagse Hogeschool een extra ontruimingsoefening plaats. Het ging om een zogeheten totaalontruiming: alle gebouwdelen met uitzondering van de tijdelijke huisvesting werden ontruimd. De extra oefening was gepland omdat de ontruiming van afgelopen september niet vlekkeloos verliep.

Lees verder

Rick Grashoff (Groen Links) ‘wint’ HHs-verkiezingsdebat

Op 15 maart gaan we naar de stembus. Maar geldt dat ook voor de ruim 850.000 stemgerechtigde jongeren? Veel jongeren weten helemaal nog niet of ze gaan stemmen. Toch zijn zij samen goed voor maar liefst 13 zetels in de Tweede Kamer. De Haagse Hogeschool hield op 13 maart een verkiezingsdebat om de politiek dichter bij de studenten te brengen.

Lees verder

"Als je vertegenwoordigd wilt worden, moet je stemmen."

Op 15 maart gaan we naar de stembus. Maar geldt dat ook voor de 850.000 stemgerechtigde jongeren? Veel jongeren weten nog niet of ze gaan stemmen. Toch zijn zij samen goed voor 13 zetels in de Tweede Kamer. Als het aan de studenten Bestuurskunde Jason Daniëls (24) en Mirko de Boer (20) van De Haagse Hogeschool ligt, gaan zo veel mogelijk medestudenten stemmen. Om hen hiervoor enthousiast te maken, organiseerden zij in de aanloop naar de verkiezingen allerlei activiteiten. “De beslissingen van politici hebben invloed op de studie, het leven en werk van studenten. Als je vertegenwoordigd wilt worden, moet je stemmen.”

Lees verder

De Haagse partner met NIMAR (Nederlands Instituut in Mar...

Op 1 maart opende minister Bussemaker van OCW het nieuwe pand van NIMAR (Nederlands Instituut in Marokko) in Rabat. Dit instituut maakt sinds 2015 deel uit van de Universiteit Leiden, en heeft tot doelstelling onderwijs te verzorgen, onderzoek te faciliteren en actief bij te dragen aan de kennis in Nederland van de Marokkaanse talen, culturen en samenleving. De Haagse Hogeschool en NIMAR maakten van de gelegenheid gebruik en tekenden een overeenkomst voor verdere samenwerking. Rogier Busser, opleidingsmanager International Business and Management Studies, zette namens De Haagse Hogeschool zijn handtekening.

Lees verder

Oplevering Sportcampus Zuiderpark eind februari

Wat ruim 10 jaar geleden onder de bezielende leiding van toenmalig academiedirecteur John van den Berg begon met een ambitieverklaring, wordt na 11 jaar eindelijk werkelijkheid. Eind februari wordt Sportcampus Zuiderpark opgeleverd. De opleidingen HALO, Sportkunde (vh Sportmanagement) en International Sport Management verhuizen deze zomer naar het Zuiderpark.

Lees verder

Thijs Brilleman genomineerd voor Docent van het Jaar ver...

Hij was al docent van het jaar in 2015 op De Haagse Hogeschool, maar dit jaar maakt de docent Industriële Robotica ook kans op de landelijke titel. ‘Hij laat studenten werken aan echte automatiseringsopdrachten vanuit bedrijven en biedt hen, door slim gebruik te maken van oud-studenten, dagelijkse begeleiding van experts,’ aldus het juryrapport.

Lees verder

4 februari Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse H...

Voor veel middelbare scholieren en mbo-studenten is de periode aangebroken dat ze zich moeten gaan oriënteren op een vervolgopleiding. Om hen een eindje op weg te helpen, is er op zaterdag 4 februari weer een Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool. Of je nou al vrjiwel zeker weet wat je wil gaan studeren, of nog volledig blanco bent, voor iedereen is er iets te halen op onze Open Dag.

Lees verder

Lab met innoverende retailconcepten in Haagsche Bluf

Op donderdag 12 januari hebben studenten van De Haagse Hogeschool een Concept Lab ingericht in een van de leegstaande panden in de Haagsche Bluf. In dit Lab waren verschillende innoverende retailconcepten te zien die de studenten hebben ontworpen. Dit project is een samenwerking tussen De Haagse Hogeschool, Bureau Binnenstad Den Haag en de eigenaar van het winkelgebied, de Geste Groep, die het lege pand ter beschikking stelde. Bureau Binnenstad heeft vanuit haar netwerk deze partijen aan elkaar weten te koppelen.

Lees verder

Studenten De Haagse Hogeschool met Collectebus naar Glaz...

Vijfenveertig studenten die aan De Haagse Hogeschool het keuzevak (minor) Eventmanagement volgen, hebben zich ingespannen om geld op te halen voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Met een scala aan evenementen hebben zij een totaalbedrag van €10.050,= opgehaald om in te zetten in de bestrijding van een stille ramp: longontsteking. Op 23 december reisden de studenten met een Collectebus af naar de Grote Markt in Breda.

Lees verder

Brazilianen en HHs’ers zetten bakkersproducten op de Bra...

Maandagmiddag zijn vijftien Braziliaanse en vijftien HHs-studenten aan de slag gegaan met de Challenge of Ideas. In vijf dagen tijd moeten ze met een plan komen om het Nederlandse bedrijf Zeelandia – een specialist in bakkerijgrondstoffen – nog bekender te maken onder de 63.000 Braziliaanse bakkerijen.

Lees verder

HagaZiekenhuis en De Haagse Hogeschool creëren Zorg Inno...

Het HagaZiekenhuis heeft samen met De Haagse Hogeschool een Zorg Innovatie Community (ZIC) opgezet op de afdeling Longziekten. Hier coördineren stagiairs in een leerwerkunit de zorg voor meerdere patiënten. Daarnaast leren zij samen met verpleegkundigen de eigen beroepspraktijk te onderzoeken in een zogenaamde ‘learning community’. De Zorg Innovatie Community is een nieuwe manier van opleiden in de studie hbo-verpleegkunde, één van de populairste opleidingen in Nederland.

Lees verder

How To Get There – De Haagse Hogeschool

Op 17 november stond De Haagse Hogeschool volledig in het teken van Ondernemerschap en Innovatie. De hoofdlocatie van De Haagse was op deze datum het podium voor de How To Get There Summit, dé plek waar het innovatie-ecosysteem van Nederland, corporates, startups en de innovatiehubs, samenkomt om sneller innoveren mogelijk te maken.

Lees verder

5 november Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse H...

Het studiejaar 2017-2018 lijkt nog heel ver weg, maar voor veel middelbare scholieren en mbo-studenten is de periode aangebroken dat ze zich moeten gaan oriënteren op een vervolgopleiding. Om hen alvast een eindje op weg te helpen, is er op zaterdag 5 november weer een Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool.

Lees verder

Positief advies prestatieafspraken De Haagse

In 2012 hebben alle hoger onderwijsinstellingen prestatieafspraken gemaakt met het ministerie van OCW. Nu, in 2016, heeft een reviewcommissie bekeken in hoeverre de onderwijstelingen die afspraken ook daadwerkelijk zijn nagekomen. De Haagse Hogeschool heeft met gepaste trots vernomen dat de reviewcommissie voor de Haagse instelling een positief advies heeft afgegeven.

Lees verder

Allereerste Europese COIL-conferentie in Den Haag

De Haagse Hogeschool (De HHs) organiseert de eerste Europese conferentie over Collaborative Online International Learning (COIL) op 1 en 2 december 2016. COIL is een wereldwijd netwerk voor internationale samenwerking dat studenten kennis laat maken met intercultureel leren dankzij informatietechnologie.

Lees verder

Oplevering Sportcampus Zuiderpark vertraagd

Sportcampus Zuiderpark wordt in het vroege voorjaar van 2017 opgeleverd. Wethouder Rabin Baldewsingh (Sport) schrijft dit dinsdag aan de gemeenteraad. Uit een aangepaste bouwplanning van aannemerscombinatie TeamSport Zuiderpark V.O.F. blijkt dat de voorgenomen oplevering dit najaar niet haalbaar is.

Lees verder

Ondertekening landelijke Retailinnovatie-agenda

De gemeente Den Haag maakt werk van de retail en heeft samen met 16 publieke en private partners het initiatief genomen voor de Retailinnovatie-agenda. Hierin vormt de lokale praktijk de basis voor een samenhangende en landelijke uitrol.

Lees verder

Minister Bussemaker opent hbo-collegejaar

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker opende op maandag 5 september het hbo-jaar op De Haagse Hogeschool. De verhalen van onze studenten Anushka Lalay (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) en Minelfa Koranchie (Facility Management) – beiden eregast van de minister – vormden de rode draad in de speech van de minister over gelijke kansen.

Lees verder

Innovatietop komt naar Den Haag

De How To Get There Summit, geïnitieerd door Minister Kamp en Neelie Kroes, is dé plek waar innovatief Nederland samenkomt om van elkaar te leren en om zaken te doen met startups/scaleups. Op 17 november vindt dit grootse innovatie evenement plaats op De Haagse Hogeschool waar ruim 2500 innovatieprofessionals, groeiondernemers, investeerders, bestuurders en startups samen sneller innoveren.

Lees verder

Samenwerking op het gebied van security & fraude riskman...

Donderdag 30 juni jl. hebben de Academie voor Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool en Fortress Group een samenwerkingsovereenkomst getekend om samen onderwijs en een kennisplatform op het gebied van security en fraude riskmanagement te ontwikkelen. Hiermee spelen de partners in op de behoefte aan specifieke kennis vanuit het werkveld.

Lees verder

Thales en De Haagse Hogeschool tekenen overeenkomst voor...

Vandaag, vrijdag 10 juni, hebben Thales en De Haagse Hogeschool een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een lectoraat over cyber security. Beide partijen willen gezamenlijk onderzoek te doen naar de cyber security van fysieke systemen en hebben daarvoor drie programma’s gedefinieerd. De overeenkomst werd op de hogeschool ondertekend door Lukas Roffel, CTO Thales Nederland en Leonard Geluk, voorzitter College van Bestuur van De Haagse Hogeschool.

Lees verder

Beweegtuin voor ouderen

Op 21 april is de Bronovo Beweegtuin geopend, een bijzonder initiatief dat ouderen op een vernieuwende manier helpt fysiek en mentaal gezond te blijven. Tinus Jongert, lector Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving, sprak er namens De Haagse Hogeschool die het traject van totstandkoming van de Beweegtuin in het afgelopen najaar heeft ondersteund. De Beweegtuin is gesteund en gestimuleerd door Gemeente Den Haag en deels gefinancierd door stichting Vrienden van Bronovo.

Lees verder

Paralympische Road to Rio

Op 11 april organiseerde de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport van De Haagse Hogeschool het symposium ‘De Paralympische Road to Rio’. Inspirerende en toonaangevende sprekers, waaronder André Cats en Esther Vergeer, spraken er over relevante aspecten van aangepaste topsport. Een mooi voorproefje voor een paralympische studiereis.

Lees verder

Praktische innovatiekracht op het snijvlak techniek en g...

Vier hogescholen uit de Zuid-Hollandse regio zijn toegetreden tot de Medical Delta, een netwerk van kennisinstellingen, zorginstellingen en bedrijven uit de sectoren Life Sciences, gezondheid en techniek. Met het toetreden van de hogescholen verdiept en verbreedt de Medical Delta zich op het gebied van beroepsgericht opleiden en praktijkgericht onderzoek. De samenwerking heeft tot doel de samenleving meer te laten profiteren van de kennis en het ondernemerschap op zorggerelateerd en medisch technisch gebied.

Lees verder

We hebben niks kunnen vinden, probeer opnieuw te filteren.

Persvoorlichting:

Dhr. B. (Bas) Schrijver

Contactgegevens:

persdienst@hhs.nl
070 - 445 7549