Sandra Lutchman aangesteld als lid Raad van Toezicht De Haagse Hogeschool

Sandra Lutchman is per 1 juni benoemd als lid van de Raad van Toezicht van De Haagse Hogeschool. Zij volgt Johan Vermeer op die zijn termijn van twee maal vier jaar eind mei afsluit. Sandra wordt lid van de RvT-commissie Onderwijs en Onderzoek van de Raad van Toezicht.

Foto_Sandra Lutchman Sandra Lutchman is jurist en heeft een achtergrond als ambtenaar (ministerie, Europese Commissie, bestuursdienst Amsterdam) en als directeur van maatschappelijke ondernemingen (o.a. Talent naar de Top). Ze is een zeer ervaren toezichthouder, met nationale en internationale ervaring bij Oxfam Novib, Amnesty International en European Women on Boards. De combinatie van haar toezichthoudende ervaring, haar brede kennis op het gebied van diversiteits- en inclusievraagstukken en de ervaring die zij meeneemt vanuit haar positie als voorzitter van de Raad van Toezicht bij Esprit scholen (po, vo, internationale onderwijs) maken van haar een waardevolle aanvulling voor het team en de beste kandidaat voor de commissie Onderwijs & Onderzoek.

Sandra Lutchman: " ik zie er naar uit De HHs, een bijzondere, internationale educatieve gemeenschap met een hoge ambitie, te komen versterken. Het vanuit een toezichthoudende positie helpen volgende generaties van studenten met diverse achtergronden te equiperen om een bijdrage te kunnen leveren in de maatschappij, is een belangrijke persoonlijke drijfveer".

Ik ben verheugd dat we met Sandra Lutchman een ervaren toezichthouder aan ons team toevoegen.  Het bestuur van de Haagse is met deze benoeming weer compleet, we kunnen dus met volle kracht vooruit blijven gaan.

Namens de Raad van Toezicht

Wubbo Tempel,