Leonard Geluk nieuwe algemeen directeur Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Op 1 april start Leonard Geluk bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) als algemeen directeur. Geluk neemt dan afscheid van De Haagse Hogeschool, waar hij sinds 2014 voorzitter van het College van Bestuur was.

Leonard Geluk

“De afgelopen 6 jaar heb ik leiding mogen geven aan een mooie hogeschool in een spannende fase van ontwikkeling. Mijn belangrijkste opdracht was het versterken van de herkenbaarheid van De Haagse”, kijkt Geluk terug. “Met een stevig profiel rond Wereldburgerschap, Internationalisering en Netwerkhogeschool en door de scherpere positionering van het onderzoek is dat goed gelukt. Ik ben blij met de huidige stabiliteit van de hogeschool en ik heb er alle vertrouwen in dat de opgaande lijn wordt voortgezet.”

Afgelopen 11 jaar was Geluk als schoolbestuurder werkzaam in het onderwijs. In de 17 jaar daarvoor was hij, als deelraadslid, gemeenteraadslid en wethouder van Rotterdam betrokken in het lokaal bestuur. “Met mijn vertrek naar de VNG word ik weer volop actief in het politiek- bestuurlijke domein. Ik kijk er zeer naar uit om bij te dragen aan de verdere versterking van de positie van de gemeente als eerste overheid, in het belang van haar burgers.”

Wubbo Tempel, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Haagse: “In zes jaar tijd heeft Leonard ervoor gezorgd dat er een heldere koers en structuur voor de hogeschool is gecreëerd, waaronder een stevige onderwijsvisie waar we met recht trots op mogen zijn. Op het fundament dat Leonard daarmee legde, kunnen wij samen met zijn opvolger met een gerust hart verder bouwen. Ik wens Leonard het allerbeste in zijn nieuwe rol bij de VNG, een mooie en verantwoordelijke positie.”

Mendeltje van Keulen, voorzitter van de Hogeschoolraad: “Wij feliciteren Leonard met zijn nieuwe functie en bedanken hem voor zijn enorme inzet in de afgelopen zes jaar voor de hogeschool.”

Jan van Zanen, voorzitter VNG: “Wij zijn verheugd dat Leonard Geluk terug keert in de kring van het lokaal bestuur, nu in de rol van algemeen directeur van de VNG. Hij is een ervaren bestuurder en zeer betrokken bij alles wat in gemeenten leeft.”

Met het vertrek van Leonard Geluk ontstaat binnen het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool een vacature. Uiteraard start de Raad van Toezicht de werving van een opvolger zo snel mogelijk op.