Celainy Obispo combineert studie Communicatie met voetbalcarrière

Spelen als linksback in het vrouwentopteam van ADO Den Haag. Dat is de wereld van derdejaarsstudent Celainy Obispo. “Van mijn 5e tot mijn 17e voetbalde ik tussen de jongens. Toen ik erachter kwam dat ik er best goed in was, gaf dat mijn een ontwikkeling een extra boost. En 2 jaar geleden maakte ik de overstap naar een dameselftal. Ik speel nu in het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen, waar we in de Eredivisie Vrouwen uitkomen.”

Celainy Obispo combineert Communicatie met voetbalcarriere

Debuut

"Mijn mooiste moment op het voetbalveld had ik toen ik mijn Eredivisiedebuut maakte. We speelden die dag tegen toenmalige landskampioen FC Twente. Zenuwachtig viel ik in de 58e minuut bij een 1-1-stand in. Het eerste duel won ik direct van mijn tegenstander. Alle zenuwen vielen weg en we wonnen met 3-1. Die strijd op het veld, die vind ik toch wel het mooiste. Dat je altijd de grenzen opzoekt om je doel te behalen - goedschiks of kwaadschiks. En het teamgevoel, dat is ook belangrijk voor mij."

Strijder

Wat wordt de toekomst voor Celainy? Voetballen of communiceren? "Ik ben er nog niet uit wat ik met de studie ga doen. Wel weet ik dat ik online communicatie en crisiscommunicatie het leukst vind. In het laatste collegejaar en in mijn stage hoop ik erachter te komen welke kant ik precies op wil. Maar mijn grootste ambitie ligt op het voetbalveld. Ik wil deze jaren voldoende ervaring in de Eredivisie opdoen om uiteindelijk een overstap naar het buitenland te maken. Bijvoorbeeld naar een club in Engeland, Frankrijk of Spanje. ADO Den Haag is niet mijn eindstation. Ik ben een strijder."