UPDATE COVID 19: vanaf 30 augustus meeste onderwijsactiviteiten weer op campus!

COVID-19_Update_130821_Nl

We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat tijdens de persconferentie van vrijdag 13 augustus is bevestigd dat het basisscenario voor het hoger onderwijs vanaf 30 augustus in werking treedt. In dit scenario laten we de 1,5 metermaatregelen los en geldt er alleen nog de maximale groepsgrootte van 75 personen in één onderwijsruimte.

Met andere woorden: de meeste onderwijsactiviteiten kunnen weer gewoon op locatie plaatsvinden. Uiteraard wel met de kennis en ervaring op het gebied van blended learning die wij in de afgelopen periode hebben opgebouwd. Vanwege de beperking op de maximale groepsgrootte in één onderwijsruimte blijven de hoorcolleges in het eerste semester echter nog wel uitsluitend online. Desalniettemin doet het ons meer dan goed om iedereen weer te verwelkomen op onze hogeschool!

Wel of geen mondkapje?

Het dragen van mondkapjes is vanaf 30 augustus weer verplicht binnen onze hogeschool. Hierin geldt hetzelfde uitgangspunt als van voor de versoepelingen: een mondkapje moet alleen gedragen worden als men zich verplaatst in de gebouwen van De Haagse Hogeschool, dan wel verblijft in verplaatsingsruimten. Bijvoorbeeld in de gangen, bij het binnengaan en verlaten van lokalen, bij de liften, in kantines en in wachtrijen. Als de plaats van bestemming bereikt is, kan het mondkapje afgezet worden. Wie uit eigen beweging tijdens het onderwijs een mondkapje wil dragen, blijft daarin vrij.

Neem je eigen verantwoordelijkheid

Maak ook in het eerste semester gebruik van zelftesten voordat je naar De Haagse komt, bij voorkeur twee keer per week. De zelftesten zijn, in tegenstelling tot eerder bericht, in elk geval tot in september te bestellen op het bestelportaal van SURF. Er zullen ook zelftesten uitgedeeld worden op de locaties van De Haagse. En kom je terug van vakantie uit het buitenland? Handel naar de kleurcodes van het land waar je op vakantie bent geweest. Ga in quarantaine als dat nodig is.

Alleen samen houden we het virus onder controle. Dat betekent in de aankomende periode ook dat we elkaar misschien weer vaker aan de geldende maatregelen moeten herinneren. Aarzel nooit om een student of collega begripvol en respectvol te benaderen.

Inenten op onze campus

Om het virus in toom te houden, is het van belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Heb je je nog niet laten vaccineren, maar wil je dat wel? Op donderdag 19 en 26 augustus en 2 september kunnen studenten én medewerkers zich op onze campus aan het Johanna Westerdijkplein door de GGD laten inenten. Om te controleren of je in aanmerking komt voor prikken op De Haagse én/of om je meteen aan te melden voor een van de data ga je naar het aanmeldformulier. Kun je niet op één van deze data, kijk dan op de landelijke website van de Rijksoverheid www.prikkenzonderafspraak.nl.

Het belooft een mooi studiejaar te worden

Dit positieve besluit geeft een goede start aan wat belooft een mooi studiejaar te worden! Kom je na de vakantie weer op De Haagse? Grijp vooral een goodie bag mee: deze worden vanaf 30 augustus uitgedeeld bij de entrees van al onze campussen. We hopen je snel te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Het College van Bestuur,