CMD-student ontwerpt design ADO-bus

De spelersbus van ADO Den Haag springt er behoorlijk uit. Het indrukwekkende design is ontworpen door student Communication and Multimedia Design Cidalia Madeira. Naast haar studie werkt Cidalia bij Eye-c Multimedia, een online marketingbureau. Het bureau heeft business seats bij ADO en veel medewerkers zijn supporter van de club. “Toen deze vraag voorbij kwam wist ik meteen dat ik deze opdracht heel graag wilde doen,” vertelt Madeira. De eigenaar van Eye-c, zelf ook fanatiek ADO-supporter, gaf haar daar de kans voor.

Schermafbeelding 2021-10-28 om 12.22.47 “Ik had ook meteen een beeld bij de briefing. Het moest een ontwerp worden waarin de supporters van ADO zich zouden herkennen,” legt Madeira uit. “Van mijn collega’s wist ik al een beetje hoe de fans van ADO zijn. Ze zijn fanatiek, uitgesproken en laten hun passie zien.” Dit komt allemaal terug op de groene bus waarop een deel van de fanatieke aanhang van ADO luidkeels zingend een ooievaar vooruit stuwt, richting de skyline van Den Haag.

Is ze zelf inmiddels ook ADO-fan geworden? “Wel een beetje. Ik kom zelf uit Den Haag, dus natuurlijk heb ik een voorkeur voor de club uit mijn stad. Maar ik heb sinds ik aan deze opdracht ben gaan werken wel vaker met mijn vrienden meegekeken als ze voetbal gingen kijken. En dan ben ik natuurlijk voor ADO.”