Docent- en columnist Jennifer Kilgus Smits deelt haar verhalen over werken in Washington DC

Jarenlang werkte Jennifer Smits-Kilgus in Washington DC, oftewel ‘The Hill’. Het is een plek waar een werkweek van 70 uur normaal is en waar je elk jaar van functietitel kan veranderen. Zo had Jennifer in tien jaar tijd elf(!) verschillende functies in Washington. In een nieuwe aflevering van de podcast Global Gossip vertelt ze over een voor haar “verslavende werkomgeving” waar elke minuut iets spannends gebeurt.

Global Gossip 2

Jennifer begon haar politieke carrière in de staat New Hampshire waar ze vandaan komt. Al snel wist ze dat ze naar Washington wilde. Daar werkte ze onder andere voor president Bush en bij het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, ‘The State Department’. Op die plek deed ze onder andere ervaring op met de huidige president Joe Biden.

Tijdens het gesprek zoomen we in op The State Department; één van de belangrijkste ministeries maar verassend genoeg ook de slechts gefinancierde. Ook speken we over de Amerikaanse politieke cultuur (“korte-termijn denkers”) en de oorlog in Afghanistan, één van de langste en duurste oorlogen voor Amerika. Kortom: een spannende aflevering met veel inside information from ‘The Hill’.

Beluister de aflevering op Apple Podcasts of Spotify.