Schrijver en podcastmaker Malou Holshuijsen komt naar De Haagse!

Malou is te gast bij The Lighthouse Boekenclub. De boekenclub heeft haar roman Zachtop lachen gelezen en gaat hierover met haar in gesprek. Jij kunt hier bij zijn!

Het interview wordt geleid door een van de leden van de boekenclub.

Dit evenement is open voor alle studenten en medewerkers, ook als je geen lid bent van de boekenclub. Graag wel eerst aanmelden.

Meld je aan!

Zachtop lachen

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen gaat over een jonge vrouw met galgenhumor, een dode Indische oma en een groot talent zich laconiek en luidkeels door het leven te bewegen.

Als ze van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, ‘eten is zilver en zwijgen is goud’ met dit alles te maken?

Zachtop lachen is een rauwe dialoog tussen een psycholoog en een patiënt-in-ontkenning over een allesbepalend geheim, afgewisseld met het tenenkrommende verhaal van een op het oog zorgeloos bestaan.

Het boek werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs van 2022.

Malou Holshuijsen - Zachtop lachen

Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen (Amsterdam, 1987) is een Nederlandse schrijver, columnist, radio-presentator en podcastmaker. Samen met schrijver en journalist Roos Schlikker presenteert Holshuijsen sinds mei 2021 voor Dag en Nacht Media de podcast Dit komt nooit meer goed. In februari 2022 begon ze daarnaast samen met schrijver en journalist Tatjana Almuli de podcast Tussen dertig en doodgaan.

Foto © Nienke ’s Gravenmade 

Malou Holshuijsen - fotograaf Nienke ’s Gravenmade

The Lighthouse Boekenclub

Wil je graag meer lezen, maar kom je er niet aan toe? Ligt er een prachtig boek op je nachtkastje wat maar niet uitkomt? Doe dan mee met The Lighthouse Boekenclub!

The Lighthouse Boekenclub

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer