Ik vind het erg leuk om in contact te zijn met oud-studenten van onze hogeschool.

Wat doe je als Alumni Officer? 

“Ik werk sinds 2009 bij De Haagse Hogeschool. Ik had daar verschillende jobs, maar vanaf 2019 ben ik Alumni Officer. Ik houd me in die hoedanigheid bezig met allerlei alumnizaken: denk bijvoorbeeld aan het helpen van oud-studenten die een gewaarmerkt kopie van hun diploma willen hebben of aan het koppelen van alumni die een gastles willen geven aan een geschikte opleiding. Ik stel het jaarprogramma voor de alumnitrainingen samen en help Alumnicoördinatoren die een alumniplan voor hun opleiding willen opstellen.” 

Wat is het allerleukste aan je baan? 

“Het organiseren van die maandelijkse alumnitrainingen. Die zijn gericht op de persoonlijke en werkgerelateerde ontwikkeling van onze afgestudeerde professionals. Samen met de trainers maak ik relevante trainingen. Daarna volgt de gezonde spanning of er voldoende aanmeldingen zijn: dat is eigenlijk altijd het geval. Tijdens het hosten van de trainingen vind ik het erg leuk om in contact te zijn met oud-studenten en om te zien hoeveel ze leren tijdens één avond! En ik steek er zelf ook altijd weer wat van op.” 

Je hebt dus veel contact met oud-studenten. Waar kunnen ze je ontmoeten? “Ik beantwoord alle e-mails die oud-studenten naar alumni@hhs.nl sturen. En ik ben natuurlijk aanwezig bij de maandelijkse alumnitrainingen.” 

Waar kunnen alumni de komende tijd nog meer verwachten van De Haagse Hogeschool? 

“We werken aan een eigen alumniplatform. Onze studenten en oud-studenten moeten dat platform makkelijker met elkaar in contact kunnen komen. En we staan op het punt om een nieuw CRM te introduceren waarin de gegevens van onze oud-studenten staan. Ik verwacht dat we de volgende keer een mooiere mailing hieruit kunnen versturen.”