Zó word je in 4,5 jaar tijd zowel groepsleerkracht als gymleraar.

Het lerarentekort loopt in de regio Den Haag steeds verder op. Ook de vraag naar leraren die zowel voor de klas kunnen staan als bewegingsonderwijs kunnen geven wordt groter. Vanaf september 2023 kunnen studenten aan De Haagse Hogeschool starten aan een nieuwe geïntegreerde PABO/HALO-opleiding. In 4,5 jaar halen deze ambitieuze studenten een dubbele bevoegdheid waarmee ze als groepsleerkracht en als leraar lichamelijke opleiding kunnen werken in het basis- en het voortgezet onderwijs.  

Arend Hardorff (lid College van Bestuur van De Haagse Hogeschool: “We zien het als onze gezamenlijke opdracht om samen met schoolbesturen en de overheid op te trekken om het probleem van het lerarentekort aan te pakken. Zodat ieder kind goed onderwijs kan volgen in de regio Den Haag. We zijn daarom ontzettend blij dat studenten die geïnteresseerd zijn in het onderwijs bij ons de nieuwe gecombineerde opleidingsvariant PABO/HALO kunnen volgen. We verwachten dat deze opleiding weer een nieuw soort startende leraren aantrekt. Met een dubbele bevoegdheid kunnen zij door hun brede inzetbaarheid op verschillende plekken in het onderwijs aan de slag, wat zorgt voor een gevarieerder carrièreverloop. Ook kunnen leraren met een dubbele bevoegdheid een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van bewegend leren en het werken aan een gezondere school.”

Hilbert Bredemeijer (Wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport gemeente Den Haag): “Goed nieuws dat studenten in Den Haag vanaf deze zomer kunnen starten met de PABO/HALO aan De Haagse Hogeschool. Den Haag heeft iedere leraar hard nodig en deze opleidingsvariant spreekt weer een andere groep jonge leraren aan. Met een diploma van de PABO/HALO ben je breed inzetbaar en heb je nog meer diversiteit in je beroep.”  

PABO/HALO 

Als je de PABO/HALO volgt, ga je lesgeven op een school waar bewegen en leren met elkaar verbonden zijn. Door het curriculum te combineren halen studenten van deze opleidingsvariant twee bachelordiploma’s in 4,5 jaar. Er wordt gebruik gemaakt van de overlap die er is in de programma’s van de PABO en HALO: denk hierbij aan vakken als ontwikkeling van het kind, de afstudeerscriptie en lessen in leren lesgeven en orde houden. Dat betekent dat er over vijf jaar een nieuwe lichting leraren aan de slag kan in de regio Den Haag die breed inzetbaar is in het basis- en voortgezet onderwijs als docent en gymleraar. 

Open Dag: 4 februari 

Wil je meer weten over deze opleiding? Kom dan naar de Open Dag van De Haagse Hogeschool op zaterdag 4 februari van 10.00-14.00 uur. Een Open Dag bezoeken is de manier om erachter te komen of een opleiding van De Haagse het heeft voor jou. Aanmelden kan via onze website: Bezoek onze Open Dag | Haagse Hogeschool (dehaagsehogeschool.nl).

Meer informatie over de PABO/HALO? PABO/HALO (dehaagsehogeschool.nl).