Waarom deze opleiding?

De Master Risicomanagement van De Haagse Hogeschool leidt op tot seniorniveau. Wanneer jij straks bij ons je master hebt gehaald, ben je goed in staat om de risico’s in de volle breedte van je organisatie of businessunit te identificeren en te beheersen.

De kern van de master bestaat uit zes elementen:

  • kritisch leren begrijpen van een reeks van theorieën, principes en concepten met betrekking tot risicomanagement;
  • herkennen van risico’s in een integrale en internationale omgeving en die leren analyseren;
  • toepassen van je kennis en inzichten over risicomanagement en die communiceren in een brede context;
  • effectief beoordelen van maatregelen, waarbij je rekening houdt met sociale en ethische aspecten;
  • toepassen van praktijkgericht risicomanagementonderzoek op strategisch niveau;  
  • jezelf doorontwikkelen tot autonome specialist met een breed takenpakket en verantwoordelijkheid. 

Het doel van de master is dat jij risicomanagement straks succesvol toepast in jouw eigen organisatie. Dat je daarbij in staat bent om autonoom te werken. Aan het einde van de opleiding beschik je over de competenties om zelfstandig het risicoprofiel te bepalen. Om vervolgens een risk control framework in te richten op basis van je analyses. En om het implementatieproces succesvol uit te voeren, zowel inhoudelijk als interpersoonlijk.

Veel interactie tussen docenten en studenten 

Je volgt colleges met een diverse groep medestudenten en werkt in kleine groepen nauw samen. Al gauw ken je iedereen. Niet alleen de studenten, maar ook je docenten die meestal naast hun docentschap een boeiende functie in het bedrijfsleven hebben. Wat je aan expertise opdoet, pas je gelijk toe in je eigen werksituatie. Daar haal je ook de probleemstelling en de input voor je praktijkopdrachten vandaan. Werk en studie zijn zo in hoge mate geïntegreerd. Jouw organisatie heeft er ook direct profijt van.

Ervaringen van oud-studenten

Oud-studenten waarderen onze persoonlijke benadering en de korte afstand tussen college en praktijk. Als opleidingsinstituut houden we goed contact met onze oud-studenten. Twee van hen geven aan wat deze master hun heeft gebracht.

‘Binnen de politie opgeklommen van inspecteur tot commissaris’

“Ik werk al lang bij de politie. Tijdens en na de afronding van de Master Risicomanagement heb ik in twee jaar tijd twee keer promotie gemaakt. Binnen onze organisatie bestaat een grote behoefte aan risicomanagementexpertise op strategisch niveau. Toen ik aan deze studie begon, was ik inspecteur. Nu ik de studie heb afgerond, ben ik commissaris. Met de doorontwikkeling die ik zelf op het vakgebied van risicomanagement heb gemaakt én met mijn twee promoties in een korte periode, kan ik zonder meer stellen dat de studie mij heel veel heeft gebracht.”

‘Al binnen een half jaar kon ik promotie maken’

“Ik werk bij een internationaal opererende organisatie gespecialiseerd in zwaar transport en hijsklussen. Toen ik aan de Master Risicomanagement begon, was ik daar Insurance & Risk Analyst. Mijn werkgever wilde meer specialisten in de organisatie met een brede kennis van risicomanagement. Hij gaf mij de kans mij hierin verder te ontwikkelen. Tijdens deze master kwam ik in aanraking met allerlei gebieden waar risicomanagement wordt toegepast, van corporate governance tot operationeel en financieel risicomanagement. Ook de menselijke kant – net zo belangrijk – kwam uitgebreid aan bod. Je leert hoe je risicomanagement kunt laten landen binnen een organisatie. Dankzij deze master weet ik nu enorm veel meer over bijvoorbeeld governance, risk and compliance en bedrijfsrisicobeheer. Binnen een halfjaar na het afronden van de master heb ik promotie gemaakt. Inmiddels ben ik Internal Control Manager voor Europa. Dat ik deze master heb gevolgd, heeft absoluut bijgedragen aan deze promotie.”

Ga terug

Brochure