Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Hedendaagse bedrijven worden geconfronteerd met veel mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, verstedelijking, migratie, digitalisering, gezondheidscrises en verschuivende economische machten. 

Van MBA-afgestudeerden wordt dan ook verwacht dat ze volledig zijn toegerust voor een verscheidenheid aan bedrijfs- en managementuitdagingen buiten het economische en financiële domein, en dat ze in staat zijn om met effectieve, maar ook verantwoorde en duurzame oplossingen te komen. Daarom heeft de HHS Pro in haar masterprogramma een sterke focus gelegd op duurzaamheid, verantwoordelijkheid en waardecreatie. Een MBA-afgestudeerde van de HHS Pro is niet alleen een verantwoordelijke leider, maar ook een zelfverzekerde leider die relevante bedrijfskennis en managementtheorieën kan toepassen in combinatie met de nieuwste best practices. Na een MBA-studie kun je managementproblemen effectief analyseren en oplossen. Weet je werkbare strategische oplossingen te vinden in uitdagende situaties. Je bent dan in staat om een bedrijf of innovatie effectief te starten en je hebt relevante en actuele kennis over de aspecten van zakendoen in een moderne bedrijfswereld.  

Je kunt aan deze master beginnen vanuit verschillende situaties en fases in je carrière. Er zijn studenten die werken bij een internationaal bedrijf. Anderen hebben een leidinggevende functie in een bedrijf met vestigingen op diverse plekken in de wereld. Je kunt ook aan deze master beginnen als je een internationale carrière ambieert. Of als je je eigen bedrijf wilt starten. Er zijn ook studenten die als zelfstandig consultant actief zijn in de industriële wereld, de zorg of de overheid. Waar je ook werkt op dit moment, je bent gewend om in je werksituatie in het Engels te communiceren. 

Studenten die zich aanmelden voor deze MBA-studie hebben eerder verschillende opleidingen succesvol afgerond: bijvoorbeeld een bachelor Bedrijfskunde of een technische opleiding. Met deze MBA-studie geef je een belangrijke boost aan je carrièrekansen. Kiezen voor deze master betekent: je verder ontwikkelen in internationale bedrijfsvoering en management én een verdieping en verbreding van je professionele en leiderschapscompetenties. Die breng je naar een senior niveau. Zo haal je meer uit jezelf, je werk en je organisatie. De MBA brengt je waar je zijn wilt. Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring opgebouwd. Of je werkervaring relevant is voor de MBA-master, stellen we vast tijdens het intakegesprek. 

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Dit zijn de vereisten voor deze masteropleiding: 

 • Je kunt een bachelordiploma laten zien.
 • Je hebt een test gedaan in het International English Language Testing System (IELTS) of een gelijkwaardige test, waarbij 6.0 je minimumscore was op alle subonderdelen en je een gemiddelde had van minimaal 6.5.
 • Je hebt twee jaar relevante professionele werkervaring (MBA PT 3 jaar). 
 • Je voert een verplicht intakegesprek, waarin je meer vertelt over je motivatie. 
 • Je kunt een aanbevelingsbrief overhandigen. 
 • Je levert een actueel curriculum vitae in.
Aanmelden, hoe doe je dat?

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina  Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Beheersing Engels

Omdat onze internationale masteropleidingen volledig in het Engels worden gegeven, moeten kandidaten aantonen dat ze de Engelse taal goed beheersen, zowel gesproken als geschreven. Je kunt de Engelse taalvereisten in dit document bekijken. 

Neem contact op met het toelatingsbureau (masters-admission@hhs.nl) voor meer informatie. 

Meld je aan voor deze opleiding

Uitspraken over je toelaing

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Waarom deze opleiding?

 • Je carrière krijgt een krachtige boost met een MBA-diploma. 
 • Onze MBA is sterk gericht op de beroepspraktijk en het delen van best practices met ervaren docenten uit de praktijk en de academische wereld. 
 • Onze MBA besteedt veel aandacht aan persoonlijke leiderschapsontwikkeling en professionele vaardigheden. 
 • Onze MBA hecht waarde aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties en besteedt aandacht aan onderwerpen als circulaire economie, duurzaamheid, innovatieve bedrijfsmodellen en verantwoord management. 

Je kiest ervoor om deze master te volgen bij De Haagse Hogeschool PRO omdat we in de master praktijkgericht bezig zijn, omdat de locatie centraal gelegen is en omdat je gebruik kunt maken van onze internationale omgeving.   

Je bent zeer toegewijd aan deze intensieve fulltime masteropleiding. Daarom raden wij het af om naast de opleiding een parttimebaan aan te houden. We vragen je volledige toewijding gedurende één jaar. Denk je dat dit niet lukt, dan kun je er ook voor kiezen om onze MBA verspreid over twee jaar te halen. Kies dan voor de deeltijdvariant MBA.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Opleidingsopties

We hebben ervoor gekozen om geen Nederlandstalige MBA aan te bieden. Je volgt het onderwijs altijd in het Engels, maar je kunt wel je examens en projecten in het Nederlands doen. Je kiest de optie die het best bij jouw situatie past:  

 • Het intensieve voltijdprogramma van één jaar, voor studenten die vooral aan het begin van hun carrière staan met minimaal twee jaar werkervaring; 
 • Het tweejarige deeltijdprogramma voor werkende professionals, gericht op internationale en Nederlandse studenten met ten minste twee jaar werkervaring die al in Nederland wonen en werken, meestal in het midden- en hoger kader; 
 • Een andere deeltijdoptie is studeren in je eigen tempo met losse mastermodules die deel uitmaken van de reguliere opleiding. Deze optie is alleen voor studenten die al in Nederland wonen en werken. Als je geïnteresseerd bent in deze masterclasses, klik dan hier.
Heel praktisch

Of je nu kiest voor een fulltime of een parttime MBA, de masteropleiding zelf blijft inhoudelijk hetzelfde. Beide opties leggen bijvoorbeeld de nadruk op de praktijk en richten zich op je leiderschaps- en ondernemersontwikkeling, uiteraard rekening houdend met je kennisniveau. Alle aspecten van zakendoen komen aan bod, van strategie tot marketing en innovatie, van economie tot financiën. Tijdens elke module leer je over echte bedrijfsproblemen en deel je best practices. Je werkt actief aan het analyseren en oplossen van actuele business cases en vraagstukken van bedrijven. Al onze MBA-modules ondersteunen je dus in de groei tot een flexibele leider op senior niveau met diepgaand inzicht in mondiale vraagstukken, omgevingsfactoren en bedrijfsinnovatie. 

Leren en netwerken

De Master in Business Administration aan de HHS Pro biedt veel meer dan bedrijfs- en management-gerelateerde onderwerpen. De MBA-opleiding is gericht op internationaal zakendoen, ondernemerschap en duurzaamheid. Leren van en met andere professionals is een ander belangrijk aandachtspunt, aangezien een MBA van oudsher gebaseerd is op het delen van best practices met medestudenten uit verschillende sectoren. Met klassen die meerdere nationaliteiten en culturele achtergronden van over de hele wereld omvatten ontwikkel je jezelf tot een veelzijdige leider met een stevig mondiaal zakelijk perspectief.  

Speciale aandacht

De Haagse Hogeschool is een UNESCO Associated School, we besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan het milieu en de SDG's van de Verenigde Naties. De ontwikkeling van persoonlijk leiderschap loopt als een rode draad door de hele opleiding. De Integratiemodule aan het einde van de opleiding combineert alle theorie en vaardigheden uit eerdere modules in een echt consultancyproject. 

Kosten

Wat kost de opleiding per jaar?

Kosten in één keer*€ 21.995
Kosten in termijnen**€ 22.495
Kosten studiemateriaal€ 800

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

36

uur per week

12

maanden lang

Praktische info

Officiële naam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Master in Business Administration
 • Naam internationaal: Master in Business Administration; MBA
 • Opleidingscode (Isat): 
 • Instellingscode (Brin): 27UM
 • Graad: Master in Business Administration (MBA)

De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).  

Diploma en erkenning

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

 • ontvang je het geaccrediteerde getuigschrift Master in Business Administration (MBA); 
 • mag je de titel Master in Business Administration (MBA) voeren; 
 • ben je bedreven in alle aspecten van de bedrijfsvoering om je eigen bedrijf op te starten; 
 • ben je in staat om innovatieve globale bedrijfsstrategieën te analyseren, toe te passen en te creëren om de efficiëntie van het bedrijf te verhogen; 
 • ben je in staat om bedrijfsonderzoeksmethoden toe te passen in de beroepspraktijk. 
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Master of Business Administration 2 professionals collaborating behind a laptop

Master of Business Administration

 • Master
 • deeltijd
 • 2 jaar
Met deze deeltijd MBA groei je uit tot een leider met inzicht in mondiale kwesties, omgevingsfactoren en innovatie.
Ga naar Business Controller A group of 4 people having a meeting in a large room

Business Controller

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 - 12 maanden
Na deze Engelstalige studie ben jij dé schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management.
Ga naar Financial Management and Control A women presenting data on a smarttv with 2 people looking at her presentation

Financial Management and Control

 • Master
 • voltijd
 • 1 jaar
Dankzij deze Engelstalige voltijdmaster groei je in je carrière als businesscontroller die de organisatie gezond houdt.