Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Hedendaagse bedrijven worden geconfronteerd met veel mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, verstedelijking, migratie, digitalisering, gezondheidscrises en verschuivende economische machten. Van MBA-afgestudeerden wordt dan ook verwacht dat ze volledig zijn toegerust voor een verscheidenheid aan bedrijfs- en managementuitdagingen buiten het economische en financiële domein, en dat ze in staat zijn om met effectieve, maar ook verantwoorde en duurzame oplossingen te komen.

 Daarom heeft de HHS Pro in haar masterprogramma een sterke focus gelegd op duurzaamheid, verantwoordelijkheid en waardecreatie. Een MBA-afgestudeerde van de HHS Pro is niet alleen een verantwoordelijke leider, maar ook een zelfverzekerde leider die relevante bedrijfskennis en managementtheorieën kan toepassen in combinatie met de nieuwste best practices.

Na een MBA-studie kun je managementproblemen effectief analyseren en oplossen. Weet je werkbare strategische oplossingen te vinden in uitdagende situaties. Je bent dan in staat om een bedrijf of innovatie effectief te starten en je hebt relevante en actuele kennis over de aspecten van zakendoen in een moderne bedrijfswereld.  

Je kunt aan deze master beginnen vanuit verschillende situaties en fases in je carrière. Er zijn studenten die werken bij een internationaal bedrijf. Anderen hebben een leidinggevende functie in een bedrijf met vestigingen op diverse plekken in de wereld. Je kunt ook aan deze master beginnen als je een internationale carrière ambieert. Of als je je eigen bedrijf wilt starten. Er zijn ook studenten die als zelfstandig consultant actief zijn in de industriële wereld, de zorg of de overheid. Waar je ook werkt op dit moment, je bent gewend om in je werksituatie in het Engels te communiceren. 

Studenten die zich aanmelden voor deze MBA-studie hebben eerder verschillende opleidingen succesvol afgerond: bijvoorbeeld een bachelor Bedrijfskunde of een technische opleiding. Met deze MBA-studie geef je een belangrijke boost aan je carrièrekansen. Kiezen voor deze master betekent: je verder ontwikkelen in internationale bedrijfsvoering en management én een verdieping en verbreding van je professionele en leiderschapscompetenties. Die breng je naar een senior niveau. Zo haal je meer uit jezelf, je werk en je organisatie. De MBA brengt je waar je zijn wilt.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring opgebouwd. Of je werkervaring relevant is voor de MBA-master, stellen we vast tijdens het intakegesprek. 

Alles over toelating

Criteria

Dit zijn de vereisten voor deze masteropleiding: 

 • Je kunt een bachelordiploma laten zien.
 • Je hebt een test gedaan in het International English Language Testing System (IELTS) of een gelijkwaardige test, waarbij 6.0 je minimumscore was op alle subonderdelen en je een gemiddelde had van minimaal 6.5.
 • Je hebt twee jaar relevante professionele werkervaring (MBA PT 3 jaar). 
 • Je voert een verplicht intakegesprek, waarin je meer vertelt over je motivatie. 
 • Je kunt een aanbevelingsbrief overhandigen. 
 • Je levert een actueel curriculum vitae in.
Meer informatie over taalvereisten Engels

Omdat onze internationale masteropleidingen volledig in het Engels worden gegeven, moeten kandidaten aantonen dat ze de Engelse taal goed beheersen, zowel gesproken als geschreven. Je kunt de Engelse taalvereisten in dit document bekijken. 

Neem contact op met het toelatingsbureau (masters-admission@hhs.nl) voor meer informatie. 

Meld je aan voor deze opleiding

Waarom deze opleiding?

 • Je carrière krijgt een krachtige boost met een MBA-diploma. 
 • Onze MBA is sterk gericht op de beroepspraktijk en het delen van best practices met ervaren docenten uit de praktijk en de academische wereld. 
 • Onze MBA besteedt veel aandacht aan persoonlijke leiderschapsontwikkeling en professionele vaardigheden. 
 • Onze MBA hecht waarde aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties en besteedt aandacht aan onderwerpen als circulaire economie, duurzaamheid, innovatieve bedrijfsmodellen en verantwoord management. 

Je kiest ervoor om deze master te volgen bij De Haagse Hogeschool PRO omdat we in de master praktijkgericht bezig zijn, omdat de locatie centraal gelegen is en omdat je gebruik kunt maken van onze internationale omgeving.   

Je bent zeer toegewijd aan deze intensieve fulltime masteropleiding. Daarom raden wij het af om naast de opleiding een parttimebaan aan te houden. We vragen je volledige toewijding gedurende één jaar. Denk je dat dit niet lukt, dan kun je er ook voor kiezen om onze MBA verspreid over twee jaar te halen. Kies dan voor de deeltijdvariant MBA.

Jouw investering

Startdatum

Introductiedagen 28 en 29 augustus 2024

5 september 2024

Periode12 maanden
LocatieHHS Pro, locatie Poseidon
Opleidingsvorm Master
Tijdsinvestering36 uren per week (inclusief zelfstudie)
Investering

€ 19.995 (in één keer) 

€ 22.499 (in termijnen)

€ 800 (boeken)

Goed om te weten  

Mogelijk heb je recht op een beurs. Meer informatie over beurzen

Nederlandse studenten zijn vrijgesteld van btw. 

Je werkgever kan opleidingskosten volledig verrekenen met brutoresultaten en deze als bedrijfskosten aanmerken.  

In sommige gevallen is het mogelijk om een lening te krijgen van de Nederlandse overheid. Ga naar de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs voor een LevenLangLerenKrediet.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Blok 1
Blok 2
Blok 3
Blok 4
Opleidingsopties

We hebben ervoor gekozen om geen Nederlandstalige MBA aan te bieden. Je volgt het onderwijs altijd in het Engels, maar je kunt wel je examens en projecten in het Nederlands doen. Je kiest de optie die het best bij jouw situatie past:  

 • Het intensieve voltijdprogramma van één jaar, voor studenten die vooral aan het begin van hun carrière staan met minimaal twee jaar werkervaring; 
 • Het tweejarige deeltijdprogramma voor werkende professionals, gericht op internationale en Nederlandse studenten met ten minste twee jaar werkervaring die al in Nederland wonen en werken, meestal in het midden- en hoger kader; 
 • Een andere deeltijdoptie is studeren in je eigen tempo met losse mastermodules die deel uitmaken van de reguliere opleiding. Deze optie is alleen voor studenten die al in Nederland wonen en werken. Als je geïnteresseerd bent in deze masterclasses, klik dan hier.
Heel praktisch

Of je nu kiest voor een fulltime of een parttime MBA, de masteropleiding zelf blijft inhoudelijk hetzelfde. Beide opties leggen bijvoorbeeld de nadruk op de praktijk en richten zich op je leiderschaps- en ondernemersontwikkeling, uiteraard rekening houdend met je kennisniveau. Alle aspecten van zakendoen komen aan bod, van strategie tot marketing en innovatie, van economie tot financiën. Tijdens elke module leer je over echte bedrijfsproblemen en deel je best practices. Je werkt actief aan het analyseren en oplossen van actuele business cases en vraagstukken van bedrijven. Al onze MBA-modules ondersteunen je dus in de groei tot een flexibele leider op senior niveau met diepgaand inzicht in mondiale vraagstukken, omgevingsfactoren en bedrijfsinnovatie. 

Leren en netwerken

De Master in Business Administration aan de HHS Pro biedt veel meer dan bedrijfs- en management-gerelateerde onderwerpen. De MBA-opleiding is gericht op internationaal zakendoen, ondernemerschap en duurzaamheid. Leren van en met andere professionals is een ander belangrijk aandachtspunt, aangezien een MBA van oudsher gebaseerd is op het delen van best practices met medestudenten uit verschillende sectoren. Met klassen die meerdere nationaliteiten en culturele achtergronden van over de hele wereld omvatten ontwikkel je jezelf tot een veelzijdige leider met een stevig mondiaal zakelijk perspectief.  

Speciale aandacht

De Haagse Hogeschool is een UNESCO Associated School, we besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan het milieu en de SDG's van de Verenigde Naties. De ontwikkeling van persoonlijk leiderschap loopt als een rode draad door de hele opleiding. De Integratiemodule aan het einde van de opleiding combineert alle theorie en vaardigheden uit eerdere modules in een echt consultancyproject. 

Het resultaat

 • ontvang je het geaccrediteerde getuigschrift Master in Business Administration (MBA); 
 • mag je de titel Master in Business Administration (MBA) voeren; 
 • ben je bedreven in alle aspecten van de bedrijfsvoering om je eigen bedrijf op te starten; 
 • ben je in staat om innovatieve globale bedrijfsstrategieën te analyseren, toe te passen en te creëren om de efficiëntie van het bedrijf te verhogen; 
 • ben je in staat om bedrijfsonderzoeksmethoden toe te passen in de beroepspraktijk. 

Praktische informatie

Inschrijven en aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? De aanmelddeadline is 15 augustus. Deze voltijd masteropleiding start in september.

Officiële naam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Master in Business Administration
 • Naam internationaal: Master in Business Administration; MBA
 • Opleidingscode (Isat): 
 • Instellingscode (Brin): 27UM
 • Graad: Master in Business Administration (MBA)

De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).