Ontdek meer op onze Open Dag

Past iets met Marketing bij jou?

Verschijnt er bij jou een glimlach als je de website van Coolblue bekijkt? Herken je McDonald’s al aan het symbool en weet je bij de kreet ‘Just Do It’ welk merk erbij hoort? Het geheim ervan is marketing.

Eerlijk en menselijk
Met dit interessegebied zet je een product of bedrijf positief in de markt. Je bouwt een imago op en zet een merk neer, dat door de hele organisatie loopt. Van het begin tot het eind moet het hele verhaal kloppen. Wat werkt, is een eerlijk en menselijk verhaal vertellen. Wie weet bedenk jij wel zo’n pakkende slogan die de hele wereld overgaat en een lifestylebeleving in gang zet.

Kortom, jij ...

 • bent creatief en denkt out-of-the-box

 

 • volgt trends en ontwikkelingen

 

 • weet een merk neer te zetten

Beroepen binnen het interessegebied Marketing

 • Online consultant

 • Social media manager

 • Marketing- en communicatiemanager

 • Productmanager  

 • Ondernemer

 • E-commerce manager

 • CRM-manager

 • Direct marketeer

 • Accountmanager  

 • Online marketeer

 • SEO/SEA-marketeer

 • Marktonderzoeker

 • Databasemarketeer

 • Campaign manager

 • Brand specialist

Welke opleidingen over marketing heeft De Haagse?

Of je nu manager bij een groot bedrijf wilt worden of droomt van een eigen zaak: de opleidingen uit het interessegebied Marketing zijn daarvoor de ideale studies.

Ga jij straks als marketingmanager bij IKEA aan de slag? Waar je de sociale media strategisch aanstuurt? Vind je het leuk om de zichtbaarheid van het merk te vergroten met alle online tools die er zijn. Dan is Commerciële Economie voor jou de perfecte opstap. Spreekt het je aan mee te werken aan de ontwikkeling van Shell op weg naar een duurzame energieproductie? Dan is de opleiding Bedrijfskunde geknipt voor jou. Misschien heb je straks goud in handen als nieuwe concurrent van OHRA en Centraal Beheer en wordt verzekeren eindelijk eenvoudig.  Marketing en bedrijfskunde vormen dan de theoretische basis onder jouw flitsende bedrijf. Heb je een fijne neus voor nieuwe trends en wil je die breder bekend maken door een boodschap te formuleren die echt bij de mensen binnenkomt? Dan kun je alle kanten op bij de opleiding Communicatie.

De kracht van een ‘brand’ is in handen van de marketeers, maar ook van de bedrijfskundigen. Met (digital) marketing draag je alle kenmerken van het merk uit. En met bedrijfskunde zorg je voor de perfecte organisatie achter het merk, inclusief goed opgeleid personeel, planning en budgetbewaking. Samen zorgen jullie voor topprestaties.

Welke vorm opleiding past bij jou?

Ook als het gaat om studievorm of -taal zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste marketingopleidingen zijn Nederlandstalig, behalve International Communication Management. Daarvoor moet je je Engels goed beheersen. Alle opleidingen kun je in 4 jaar afronden, in voltijd of deeltijd. Kijk eens in welke vormen je de opleidingen marketing kunt volgen en welke opleidingsvorm het beste bij jouw situatie past.

Wat kun je worden met een opleiding marketing?

Bedrijven zoeken doorlopend naar marketeers en bedrijfskundigen. Zij zijn immers de ruggengraat van de onderneming. Je zorgt er straks misschien als accountmanager van DHL voor dat de grote webshops meer bestellingen via jouw bedrijf leiden. Je maakt een steengoede communicatiecampagne voor Picnic die je terug laat komen op de elektrische bezorgautootjes. Of als marketingmanager Benelux zet je dat nog onbekende Deense horlogemerk heel goed in de markt. Of je regelt als logistiek manager van een distributiecentrum dat geen pakketje te laat de deur uitgaat. En als je vrij bent, bedenk je met welk nieuw product jouw eigen bedrijf straks de markt kan bestormen.

Waarom een opleiding aan De Haagse Hogeschool?

De opleidingen in het interessegebied Marketing volg je in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool. Den Haag is de stad van grote (internationale) bedrijven, zoals Nationale Nederlanden, Shell, Siemens en T-Mobile. Onze hogeschool is een wereld op zich. Je vindt er studenten uit Nederland en veel andere landen. Je maakt kennis met verschillende culturen en leert van verschillende kanten naar jouw vakgebied te kijken. Met je docenten bouw je al heel snel een leuke band op. Studeren op De Haagse betekent ook dat je heel snel kennismaakt met het bedrijfsleven. En dat je samen met anderen leuke projecten uitvoert, waar je óók nog eens veel van opsteekt.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Wil je meer informatie over de opleidingen binnen het interessegebied Marketing? Klik dan door naar de opleidingspagina's. Laat je inspireren door de verhalen van de studenten. Vaak is het mogelijk om contact te zoeken met huidige studenten. Blijf je het lastig vinden om een keuze te maken? Bekijk dan hoe wij je kunnen helpen bij je studiekeuze.