Co-creatie en netwerkevenement voor innovatieve denkers 

Wil je een nieuwe generatie professionals klaarstomen om effectiever te werken in Latijns-Amerika en Europa? Wil je talent binnen je organisatie ontwikkelen, waarbij je culturele diversiteit erkent en omarmt als een aanwinst? Vind je het leuk om leerervaringen vorm te geven die een verschil maken - als onderdeel van een intercontinentaal team van professionals, academici en studenten? Je bent meer dan welkom om mee te doen met ons co-creatie bootcamp en (hybride) network evenement op 3 juli 2024 op De Haagse Hogeschool. 

Wat is BecomeGLOCAL? 

In 2024 en 2025 bundelen zes Chileense, Colombiaanse, Spaanse en Nederlandse hoger onderwijsinstellingen hun krachten met lokale industrieën in hun regio's in het BecomeGLOCAL project. In dit project willen we studenten, academici en professionals de vaardigheden en denkwijzen meegeven die ze nodig hebben om succesvol te zijn op de glocal (zowel local als global) werkplek, door gezamenlijke cursussen te ontwikkelen die hen inzetbaar maken. 

De afgelopen zes maanden hebben we samen een goede basis gelegd voor deze cursussen: relaties opbouwen, werkvaardigheden (employability skills) in verschillende regio's bekijken en onze pedagogische kennis uitbreiden. Met deze stevige basis kunnen we nu verder en samen de cursussen creëren die we de komende maanden gaan uitvoeren. We nodigen je graag uit om mee te doen aan dit leuke proces! 

Bootcamp 

Op 3 juli komen academici van de zes hogescholen en partners uit het bedrijfsleven, die werkgevers uit verschillende regio's vertegenwoordigen, samen voor een co-creatie bootcamp. Na een inspirerende start door de glokale ondernemer Jhonatan Bringas gaan we aan de slag met een intensieve co-design sessie. Teams van vijf academici, twee mensen uit de industrie en twee studenten gaan onder tijdsdruk een concreet voorstel maken. Na een paar uur hard werken presenteren de teams hun plannen aan collega's, bedrijven en andere geïnteresseerden tijdens een hybride netwerksessie. 

Programma 

09.30Openingspanel (Jhonatan Bringas, CEO Lapsi Health) 
10.00Welkom (Arend Hardoff, College van Bestuur, De Haagse Hogeschool) 
10.30Co-design sessie 1 in groepen (Eveke de Louw & Marloes Ambagts)
12.30Lunch (verzorgd) 
13.30Co-design sessie 2 in groepen (Eveke de Louw & Jhonatan Bringas) 
15.00Hybride netwerkevenement met keynote, pitches en dialoog 
16.00Drankjes, hapjes en vervolg gesprekken 

Waar en wanneer? 

De Bootcamp en het Networking event vinden plaats op 3 juli 2024 van 9:30 - 17:30 CET op De Haagse Hogeschool. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de Bootcamp op locatie en het Networking event op locatie, of online. 

Meld je hier aan! 

Meer details zullen worden gedeeld na aanmelding. Voor meer informatie over het project, zie www.becomeglocal.com , of neem contact op met Marloes Ambagts (lectoraat Global Learning) m.v.vanrooijen@hhs.nl.  

Dit evenement maakt deel uit van het onderzoeksproject BecomeGLOCAL. Dit is een onderzoeksproject van het lectoraat Global Learning binnen het Kenniscentrum Global & Inclusive Learning