Over het kenniscentrum

Gelijkwaardige kansen voor studenten en professionals creëren en rechtvaardigen. Bij het kenniscentrum Global and Inclusive Learning onderzoeken we de processen om dat te realiseren. Net als de processen voor het actief bevorderen van inclusief onderwijs en een inclusieve samenleving. 

We ondersteunen ieder lerend persoon in hun talentontwikkeling, zodat ze zich ontpoppen tot verantwoordelijke professionals en kritische burgers.

We studeren, werken en leven in een complexe en globale samenleving waarin niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Een samenleving die voortdurend onderhevig is aan verandering, onder andere door technologische ontwikkelingen en waarin veel ‘wicked’ issues spelen als klimaatadaptatie, migratie- en integratievraagstukken. Het onderwijs moet daarop inspelen en loopt vaak achter op de feiten. Dat moet veranderen. De Haagse Hogeschool fungeert als broedplaats, denktank en laboratorium hoe leren en ontwikkelen hier een rol in kan spelen. Met onder anderen praktijkgericht onderzoek, debat, dialoog, out-of-the-box denken stimuleert kenniscentrum Global and Inclusive Learning leerprocessen en stelt verborgen veronderstellingen, houdingen en gedrag aan de kaak.

Het centrum streeft duurzame innovatie na binnen het onderwijs en daarbuiten door het accent te leggen op thema’s als wereldburgerschap, talentontwikkeling, inclusief onderwijs, internationalisering at home en praktische wijsheid binnen de beroepspraktijk. Alles staat in het teken van professionele en persoonlijke ontwikkeling: een heel leven lang.

Projecten

Student voice

Hoe kunnen we de stem van de student -en daarmee de ontwikkeling van de student en de hogeschool- versterken? Deze vraag staat centraal in het onderzoek Student Voice, waarvoor het lectoraat Wereldburgerschap een Comeniusbeurs heeft aangevraagd.
Lees meer

Internationalization at Home activiteiten in verschillende academische disciplines

Deze studie heeft tot doel vast te stellen hoe Internationalization at Home (IaH) wordt geïmplementeerd in verschillende disciplinaire categorieën op basis van het concept van academische stammen, of bepaalde IaH-activiteiten voorrang krijgen boven andere, en welke beweegredenen worden toegepast bij de keuzes van IaH-activiteiten in verschillende disciplines.
Lees meer

PowerHouse geeft educatief kwetsbare studenten zelfvertrouwen

Hoe kunnen we langstudeerders hun eigenwaarde laten herontdekken? Want het zoveelste herexamen en een steeds maar oplopende studieachterstand werken fnuikend op het zelfvertrouwen van een student.
Lees meer

Nieuws

Rosa Groen
7 maart 2023

Rosa Groen maakt zich hard voor duurzaamheid en rechtvaardigheid

Onderzoek

Het is echt een unicum. In dezelfde maand promoveren en ook nog eens verkozen worden tot de meest duurzame docent hoger…
Lees meer
Laurence Guérin
8 februari 2023

‘Inclusieve participatie legt zoveel mogelijk perspectieven op tafel’

Onderzoek, Samenwerken

Aan het woord is Laurence Guérin, lector Wereldburgerschap en deelnemer van het project Partner Up!, een collectief van…
Lees meer
Partner Up! wil in een informele samenwerking het onderwijs verbeteren
17 januari 2023

Partner Up! wil in een informele samenwerking het onderwijs verbeteren

Onderzoek

Ze is erg te spreken over het nieuwe Instellingsplan en de manier waarop het tot stand is gekomen. Ze vindt het mooi…
Lees meer

Agenda

Faith in Human Rights
30 maart, 16:00 - 18:00

Uitreiking Clara Weijer-Wichmann penning

Ieder jaar reikt de Liga voor de Rechten van de Mens de Clara Meijer-Wichmann penning uit aan een persoon of groep die zich in Nederland op een bijzondere wijze hard gemaakt heeft voor de mensenrechten.
Lees meer
bemiddeling
17 april

Week van de Bemiddeling: Ontwikkel je dagelijkse bemiddelingsvaardigheden

In de week van 17 april biedt dit evenement studenten en docenten de gelegenheid om mediationvaardigheden in verschillende contexten te oefenen.
Lees meer

Het team

 Laurence Guérin

dr. Laurence Guérin

Leading Lector Kenniscentrum en Lector Wereldburgerschap

Jos Beelen

dr. Jos Beelen

Leading Lector Kenniscentrum en Lector Global Learning

Ellen Sjoer

dr. Ellen Sjoer

Lector Duurzame Talentontwikkeling

Chris Detweiler

Chris Destweiler

Lector Filosofie en Beroepspraktijk

Naomi van Stapele

dr. Naomi van Stapele

Lector Inclusive Education

dr. Naomi van Stapele
Lector Inclusive Education

Naomi heeft een heldere visie op inclusief onderwijs en een duidelijk beeld van hoe dit binnen De Haagse Hogeschool verder vorm kan krijgen. 

Mendeltje van Keulen

dr. Mendeltje van Keulen

Lector Changing Role of Europe

dr. Mendeltje van Keulen
Lector Changing Role of Europe

Dr. Mendeltje van Keulen is sinds 1 januari 2018 lector Changing Role of Europe.

dr. Barbara Warwas

dr. Barbara Warwas

Lector Multilevel Regulation

dr. Barbara Warwas
Lector Multilevel Regulation

Dr. Barbara Warwas is sinds 2016 werkzaam bij De Haagse als coördinator en docent bij de opleiding International en European Law.

Olivier Bello

Olivier Bello

Programmacoördinator

Watte Zijlstra

Wâtte Zijlstra

Senior onderzoeker

Jolanda van der Toorn

Jolanda van der Toorn

Strategisch adviseur

Tamara Takacs

dr. Tamara Takács

Strategisch adviseur

dr. Tamara Takács
Strategisch adviseur

Ze heeft verschillende leidinggevende functies vervuld: eerst als hoofddocent en teamleider bij de opleiding Law, en recent als senior onderzoeker en  recent als senior onderzoeker.

Maaike de Loor

Maaike de Loor

Strategisch adviseur

Maaike de Loor
Strategisch adviseur

Maaike de Loor is een enthousiaste, vooruitstrevende professional met meer dan 20 jaar werkervaring in internationale ontwikkeling. 

Studenten projecten

Student Branch project: Hang in there

Het Hang In There Project is een initiatief georganiseerd door de Student Branch van het Lectoraat Inclusive Education gericht op het ondersteunen van studenten in hun avontuur in het eerste jaar op De Haagse Hogeschool. Hier delen studenten hun ervaringen en hoe zij ze overkomen zijn.
Lees meer

Wereldburgerschap

Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport en Global Citizenship Certificate
Lees meer