Introductie

Het lectoraat Multilevel Regulation onderzoekt complexe regelgevingsprocessen op regionaal, nationaal en mondiaal niveau.

 Het centrale onderzoeksthema van het lectoraat is dat particuliere actoren, zoals bedrijven, de burgersamenleving en individuen, nieuwe regelgevende rollen aannemen in het kader van recente crises in het mondiaal bestuur alsmede de bijbehorende kritiek op de traditionele openbare regelgeving. Deze particuliere actoren hebben niet alleen meer bevoegdheden gekregen om belangrijke openbare beleidsvragen vorm te geven,  maar zijn ook in staat om de manier waarop normen, regels en wetten tot stand komen en worden nageleefd in twijfel te trekken, te veranderen, te ondermijnen en te verschuiven.

Over het lectoraat

Wat is onze focus?

Het hoofddoel van de onderzoeksgroep is het onderzoeken van de opkomende praktische ontwikkelingen op het gebied van meerlagige regulering die de manier hebben veranderd waarop normen, regels en wetten worden gemaakt, nageleefd en toegepast.

Concreet wil de onderzoeksgroep vooruitlopen op opkomende trends in het onderzoek naar en de praktijk van informele geschillenbeslechting (onderhandeling, bemiddeling, arbitrage) in Nederland, Europa en de wereld.

Politici, overheden, rechtbanken, dienstverleners en lokale gemeenschappen gebruiken allemaal informele technieken om relaties te verbeteren en naleving te vergroten. We onderzoeken hoe die informele technieken de hedendaagse rechtssystemen, de beroepspraktijk, het onderwijs en de moderne samenleving beïnvloeden.

Hoe?

We streven naar het creëren van een netwerk van academici, praktijkmensen, vertegenwoordigers van lokale en centrale overheden en studenten om samen te werken aan het verbeteren van hedendaagse regelgeving op meerdere niveaus en informele geschillenbeslechting door middel van innovatie en experimenten.

Partners en netwerk

Het lectoraat werkt aan het vergroten van de lokale aanwezigheid in Nederland en het aangaan van internationale samenwerkingen en samenwerkingsverbanden op het gebied van meerlagige regulering en geschillenbeslechting.

Over de lector

dr. Barbara Warwas

Dr. Barbara Warwas is sinds 2016 werkzaam bij De Haagse als coördinator en docent bij de opleiding International en European Law. In 2018 werd ze aangesteld als lector in Multilevel Regulation. In 2019, werd ze vervolgens benoemd tot directeur van het Global Governance kenniscentrum. Barbara is de auteur van The Liability of Arbitral Institutions: Legitimacy Challenges and Functional Responses, uitgegeven door Springer, 2016. 

In 2014 werkte ze als schrijver, onderzoeker en beheerder bij een baanbrekend onderzoek naar de juridische instrumenten en praktijken van arbitrage in de EU en Zwitserland, in opdracht van het Europees Parlement. Barbara heeft een PhD in Law van het European Institute (Florence, Italië). Voorafgaande aan haar aanstelling bij De Haagse Hogeschool, werkte Barbara als visiting counsel op de afdeling procesvoeringen van GE Oil & Gas in Florence en bij het Italiaanse advocatenkantoor Studio Legale Calabresi Guadalupi.

+31 (0)6 - 28 35 00 44
b.a.warwas@hhs.nl

LinkedIn profiel

Barbara Warwas

Hedendaagse regelgeving vereist experimentatie en innovatieve oplossingen.

Team

Binnen ons lectoraat werken onderzoekers, docent-onderzoekers en studenten nauw samen met praktijkpartners om onderzoek te verrichten. Samen zetten zij zich in om de resultaten van het onderzoek -kennis en inzichten- te vertalen naar de praktijk van het onderwijs en de regio.


Ontmoet ons team

Team Onderzoek

Agenda

Geen resultaten gevonden

Publicaties