Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Binnen 2 jaar een erkend diploma Finance & Control halen? Dat kan op De Haagse Hogeschool! Met deze praktijkgerichte Associate degree-opleiding ga je 4 dagen per week naar school en leer je tijdens projecten en stages alle ins en outs van een financieel professional. 

Ben je daarna nog niet uitgeleerd? Geen probleem! Je kunt direct door naar de laatste 2 jaar van de bachelor Finance & Control. Liever even pauze of direct aan het werk? Werkgevers staan te springen om jouw financiële basiskennis!  

Met de studie Finance & Control word je overal met open armen ontvangen. Als bedrijfseconoom zorg je er namelijk voor dat elk bedrijf of organisatie de juiste financiële koers vaart. Je bent breed inzetbaar omdat je verschillende vakken krijgt. Van boekhouding tot risicobeheersing. Van kostprijsanalyse tot circulair ondernemen. En elk onderdeel koppelen we gelijk aan toepassing in de praktijk, in samenwerking mét en voor bedrijven. Dus ben je ondernemend, flexibel en communicatief? Hou je van cijfers en financiële plaatjes? En twijfel je aan het volgen van een 4-jarige bacheloropleiding? Dan is deze unieke Associate degree ideaal voor jou! 

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
  • C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie en Wiskunde A of Wiskunde B)
  • E&M
  • N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
  • N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
Vwo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

 

Intakegesprek 

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek. Met dit gesprek willen we samen met jou achterhalen wat de beste onderwijsvorm voor jou is. Door te kijken naar je huidige functie, je ambities en je beschikbaarheid kunnen we achterhalen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen in je opleiding en je verdere carrière.

Aanmelden, hoe doe je dat?
  1. Open Studielink en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD? Vraag er dan eentje aan (5 werkdagen), of maak een Studielink-account aan. 
  2. Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek. 
  3. Jouw gegevens worden automatisch aan ons doorgegeven. Mochten we nog documenten van je nodig hebben, dan krijg je een e-mail met een link waar je deze kunt uploaden. Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
  4. Optioneel: intakegesprek. Als je toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, dan word je bij sommige Associate degrees uitgenodigd voor een intakegesprek. Dat vindt plaats op De Haagse Hogeschool of online. Hierin bekijkt de programmamanager of jij en het programma een match zijn. Na ongeveer 2 weken krijg je terugkoppeling op het gesprek. 
  5. Kies je voor de duale studie? Dan sluit je een tripartiete overeenkomst (leerwerkovereenkomst) af tussen jou – je bedrijf en De Haagse. Kies je voor de deeltijdstudie? Toon dan in je CV relevante werkervaring aan.  
  6. Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina.  

Wil je in september starten, dan moet je uiterlijk op 15 augustus via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 augustus moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. Wil je in februari starten, dan moet je uiterlijk op 15 januari via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 januari moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. 

Overige situaties

Niet rechtstreeks toelaatbaar? 

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent, doordat je bijvoorbeeld een of meer vakken mist. Je hebt dan, zoals dat heet, een deficiëntie. Bij de Toelatingseisen kun je kijken hoe je deze kunt wegwerken om alsnog te kunnen starten aan De Haagse. 

21+ toelatingsonderzoek 

Heb je geen toelatingsdiploma en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, doe dan het Toelatingsonderzoek 21+. Slaag je voor deze digitale capaciteitentoets, dan kun je starten met je studie. 

Je hebt een buitenlands of internationaal diploma 

De Haagse Hogeschool waardeert alle buitenlands of internationaal diploma’s. Toelating is mogelijk, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je de Nederlandse taal aantoonbaar voldoende beheerst. 

Zomercursus Wiskunde

De opleiding biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.

Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers. Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.

  • De zomercursus kost € 195,-.
  • De cursus is van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus 2024, van 09:00 tot 17:00 uur.

Heb je interesse?

Meld je dan aan (vóór 1 juli a.s., betaling dient 10 juli binnen te zijn) door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus Wiskunde".

Let op: de zomercursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Meld je dus snel aan, dan weten we ook snel of de zomercursus inderdaad door zal gaan.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Hulp bij studiekeuze

Doe mee aan onze studiekeuzeactiviteiten en ontdek of De Haagse het heeft voor jou.

groep studenten in atrium

Open Dag

Zaterdag 9 november 2024

Go to Open Dag

Open Dag

Zaterdag 9 november 2024

Heeft De Haagse het ook voor jou? Een Open Dag bezoeken is dé manier om dat te ontdekken. 

Go to Open Dag
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen
Twee studenten aan tafel

Proefstuderen

Go to Proefstuderen

Proefstuderen

Heb je al een idee welke opleiding(en) bij jou passen, maar wil je die nog beter leren kennen? Tijdens een proefstudeerdag duik je dieper in de inhoud van een studie. 

Go to Proefstuderen

Studie in cijfers

3-4

onderwijs-dagen per week

1

projectdag per week

12

uur projecten per week

18

uur workshops / instructie per week

4

uur coaching per week

6

uur zelfstudie per week

Inhoud van de studie

Wat ga je doen per jaar?

Jaar 1
Jaar 2
Toetsing en begeleiding

De opleiding is opgebouwd rond leeruitkomsten; kennis, houding en vaardigheden die je in de praktijk moet beheersen om een bepaalde module af te kunnen ronden. Die leeruitkomsten worden getoetst. Hoe je je op die toets voorbereidt, bepaal je zelf. Je richt je eigen leeromgeving in met een mix van praktijkleren, onderwijs op school en online activiteiten. Via zelfstudie, met experts (op school en praktijk) en samen met medestudenten. Je hebt veel persoonlijk contact met medestudenten, docenten en studiecoaches. 

Je eigen tempo

Het standaardprogramma is 2 jaar. Bij je planning krijg je ondersteuning van een studiecoach. Je doorloopt het programma in je eigen tempo. 

Na je studie

Aansluitende functies

Passende beroepen

  • Assistent-accountant

  • Boekhouder

  • Financieel adviseur

  • Financieel medewerker

  • Personeelsadministrateur

  • Projectcontroller

Doorstuderen

Aan De Haagse Hogeschool

Heb je je Ad-diploma op zak en bevalt het studentenleven je wel? Dan kun je na je opleiding Ad Finance & Control verder studeren. Je kunt een hbo-bachelor Finance & Control volgen aan De Haagse Hogeschool.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en in februari.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Aan het begin van je Associate degree opleiding Finance & Control maak je kennis met je studiecoach. Je kunt bij hem of haar aankloppen als je vragen hebt. Heb je behoefte aan extra hulp? Dan ben je altijd welkom bij onze decaan, vertrouwenspersoon of psycholoog. 

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

Officiële opleidingsnaam: Associate degree Finance & Control

Naam internationaal: Associate degree Finance & Control

Opleidingscode (Isat): 80065

Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC of European Credits) behalen. Heb je aan deze puntennorm voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA). Behaal je minder dan 50 studiepunten, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.