Facility Management - Voltijd

Wat loopt die organisatie gesmeerd! Nou, dankzij jou. Jij bent het regeltalent achter de schermen, verantwoordelijk voor facility management. Met je proactieve instelling en oplossingsgerichtheid zorg jij ervoor dat iedereen probleemloos kan werken. Op kantoor, de thuiswerkplek, een beurs of event. Jij herkent de trends en speelt flexibel in op veranderingen. Een aanpakker die topprestaties mogelijk maakt: dat ben jij. En dat leer je in een fijne sfeer. Bij Facility Management aan De Haagse Hogeschool vorm je een hechte community met je medestudenten en je werkt veel samen. Het is een kleinschalige opleiding met een persoonlijke benadering en alle begeleiding die je nodig hebt. Een plek waar jij je thuis voelt.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
 • Meer weten? Vraag het de opleiding
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar of het filmpje die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Kom kijken of het klikt met onze docenten!
  Met welke mensen ga je straks het gesprek aan als je voor onze opleiding kiest? Maak kennis met onze docenten
 • Volg ons op onze socials!
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram en Facebook!

Studenten aan het woord

Gaby de Bruin

Over gaan studeren

Folkert van der Linden

Over zijn favoriete project

Van de middelbare school ineens in het centrum van de macht; het kan snel gaan.

Bruce Wentzel

Over de Tweede Kamer

Sleep opzij

Toelatingseisen

Facility Management Voltijd, 2022-2023

Om te beginnen met de bacheloropleiding Facility Management moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma op niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Heb je een havo- of vwo-diploma? Dan word je direct toegelaten tot de studie Facility Management met het profiel Economie & Maatschappij (E&M). Het is helemaal mooi als je daarbij in je vrije ruimte het vak management en organisatie of bedrijfseconomie hebt gevolgd. Bij alle andere profielen moet je het vak economie of management en organisatie of bedrijfseconomie op je lijst hebben staan en bij het profiel Cultuur & Maatschappij (C&M) moet je daar nog wiskunde A of B bij hebben gedaan.
Ook met een mbo-4-diploma kun je instromen in de voltijdopleiding Facility Management. De best aansluitende opleidingen zijn mbo-opleidingen met een economisch profiel. Meer specifiek: mbo facilitair leidinggevende of horecaondernemer.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je mist een of meer vakken

Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen. 


Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Overstappen naar De Haagse terwijl je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool zit, kan niet. Tenzij je er heel vroeg bij bent in het studiejaar. Je vragen over toegangseisen en instroomeisen leg je voor aan onze coördinator studieloopbaanbegeleiding Mandy Binken via mail m.binken@hhs.nl of telefoon 06 - 57 87 08 60. Of neem contact op met teamleider Jaap Kloos via j.kloos@hhs.nl of telefoon: 06 - 57 87 08 93.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Brons - EW Beste studies Topopleiding 2021

Brons – EW Beste studies Topopleiding 2021

Elsevier Weekblad kent jaarlijks medailles toe aan topopleidingen in het hoger onderwijs. Opleidingen van verschillende instellingen worden op sectorniveau met elkaar vergeleken op elf onderdelen uit de Nationale Studenten Enquête. Afhankelijk van het aantal bovengemiddelde scores op deze elf onderdelen, ontvangen opleidingen een bronzen, zilveren of gouden medaille.

Onze opleiding Facility Management ontving van EW Beste studies een bronzen medaille. 

Student voor een dag

5 november 2022

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 5 november tussen 10.00 en 14.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Evenementen

 1. 5 november 2022
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Facility Management - Voltijd?