Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

De juiste persoon op de juiste plek. Dat is waar Human Resource Management voor staat en dat is hoe jij je zult voelen bij de opleiding HRM aan De Haagse Hogeschool. Een kleinschalige opleiding waar iedereen elkaar kent, met een fijne sfeer.

Want als de omstandigheden goed zijn, kunnen mensen het verschil maken. Juist daarom is HRM zo belangrijk voor elke organisatie. Jij vindt de ontwikkeling van mensen interessant en wilt weten wat iemand nodig heeft om optimaal te functioneren. Je wilt mensen in hun kracht zetten en medewerkers werven die de organisatie versterken. En ook blijvend versterken, omdat het in onze snel veranderende wereld van belang is dat iedereen zich blijft ontwikkelen. Dat is jouw streven, voor jezelf, samen met je medestudenten en straks met de professionals om je heen. Samenwerken, samen beter worden.

In de praktijk
HRM is altijd in ontwikkeling, nu meer dan ooit. Denk maar aan hybride werken: afwisselend thuis en op kantoor. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen in de organisatie. Hoe zorg jij dan voor saamhorigheid tussen collega’s? Dat er ondanks de afstand nog teamwork is? En dat je elkaar kunt blijven stimuleren om het beste uit jezelf te halen? Deze tijd van digitalisering vraagt juist om persoonlijk contact. Bij de opleiding HRM aan De Haagse Hogeschool leer je veel in de praktijk. Leren door te doen, want dat is het leukste en werkt het beste. 

Op weg naar persoonlijke groei
Samen leren, met studenten, betrokken docenten en professionals uit de praktijk, op weg naar persoonlijke groei. Jij weet straks hoe organisaties in elkaar zitten, welke mensen daarbij passen, hoe je hen gezond houdt en hun kennis up-to-date. Een personeelsbeleid gericht op diversiteit en inclusiviteit, omdat een afspiegeling van de samenleving de organisatie sterker maakt.

Vind je meerdere vakgebieden interessant?  
Dan is het goed te weten dat De Haagse Hogeschool ook een nieuwe opleiding Management & Organisatie Track. Met dit onderwijsprogramma combineer je de vakgebieden BedrijfskundeHuman Resource ManagementFacility Management en Communicatie. Nieuwsgierig? Meer informatie over deze track vind je op de opleidingspagina Management & Organisatie Track

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
 • C&M
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Vwo
 • C&M
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

 

Instroomadvies

Om met de bacheloropleiding Human Resource Management voltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hierboven zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onderaan wat voor jou geldt.

Je hebt een mbo-diploma
De best aansluitende mbo-opleidingen zijn, naast SJM-AP, de economische opleidingen. Studenten uit andere richtingen zijn ook welkom. De ervaring leert dat om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen, zelfsturing, motivatie en discipline belangrijk zijn.

Overige situaties

Niet direct toelaatbaar

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je wilt overstappen naar De Haagse
Zit je nu op een andere hogeschool, dan kun je in principe overstappen naar De Haagse Hogeschool. Bekijk wel goed wanneer overstappen mogelijk is. En ook hoe de opleiding HRM aansluit bij wat je nu studeert. Als je tijdens je opleiding besluit om iets anders te gaan studeren, is de kans aanwezig dat je studievertraging oploopt. Wil je meer weten? Neem dan contact met Sander Rijksbaron, opleidingsmanager, 06 39 08 21 90 of per email: s.rijksbaron@hhs.nl.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Studie in cijfers

60

studiepunten per jaar

4

thema's per jaar

10

contacturen per thema per week

20

contacturen per week

4

dagen op school per week

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Jaar 4
Werkvormen

Het leerlandschap
Tijdens de hbo-opleiding Human Resource Management aan De Haagse reis je door een leerlandschap waarin je veel leert over HRM en over jezelf. Je werkt er aan projecten – soms alleen, soms in groepjes – en ontdekt welke manier van leren het beste bij jou past. In het leerlandschap draait het om de vier hoofdthema’s van HRM: vitaliteit, talentontwikkeling, organisatieontwikkeling en professionele ontwikkeling. Bij elk thema ga je aan de slag met een opdracht uit de praktijk. Je volgt workshops en trainingen, werkt een paar dagen mee in een organisatie of doet onderzoek.

Excursies, studiereizen en uitwisselingen
Je krijgt ook te zien hoe HRM in het buitenland werkt. Met je eigen ogen, want je gaat op excursie, maakt een studiereis of neemt deel aan een online-uitwisseling. Na jouw reis door het leerlandschap ben je als HRM’er klaar voor een mooie functie. In het bedrijfsleven, bij de overheid of als zelfstandig ondernemer. Wil jij het verschil maken? Kom langs bij HRM op De Haagse Hogeschool of meld je aan!

Vrije ruimte

Je eigen interesse volgen
Je krijgt ook de vrijheid om te kiezen wat je wilt leren binnen het thema vrije ruimte. Het uitgangspunt is dat je overal kunt leren en iedereen op zijn of haar eigen manier leert. Denk aan sollicitatietrainingen geven, middelbare scholieren coachen, vluchtelingen begeleiden of een ministage lopen. Wat jij wilt!

Na je studie

Wat kun je later worden en wat niet?

Dit word je wel

 • HRM-adviseur

 • HR-beleidsmedewerker

 • HR-consulent

 • HR-manager

 • Coach / trainer

 • Recruiter

 • Arbeidsbemiddelaar

 • Opleidingsadviseur

 • Re-integratieadviseur

 • Organisatieadviseur

 • Verzuimbegeleider

Dit word je niet

 • Bedrijfsmaatschappelijk werker

 • Mediator

 • Vakbondsbestuurder

Doorstuderen

Heb je je bachelor Human Resource Management op zak, maar ben je nog niet toe aan een baan? Dan kun je net als veel andere studenten na deze opleiding doorstuderen. Omdat HRM veel raakvlakken heeft, zijn er tal van mogelijkheden voor een vervolgstudie. Denk aan een mastertitel Personeelswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg of de Universiteit van Antwerpen. En aan de studie Bedrijfskunde aan bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit. Een verdere verdieping en verbreding van je kennis vergroot alleen maar je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Je krijgt hulp bij het studeren. Jouw studiecoach - altijd een docent van je opleiding - begeleidt jou individueel tijdens je hele studie. Je kunt bij hem of haar aankloppen als je vragen hebt. Over je studie, je vorderingen, je carrièrekansen en nog veel meer. Is er meer aan de hand - een studiedip, ziekte, of twijfels over je studiekeuze - en heb je daarom behoefte aan extra hulp? Maak dan een afspraak met onze psycholoog, met de vertrouwenspersoon, de decaan of het loopbaancentrum.
Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

 • Officiële opleidingsnaam: Human Resource Management
 • Naam internationaal: Human Resource Management
 • Opleidingscode (Isat): 34609
 • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Studiepunten halen

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding (zie Downloads).

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Communicatie Student stelt vragen met microfoon

Communicatie

 • Bachelor
 • voltijd
 • 4 jaar
Je groeit uit tot een communicatieprofessional die de trends en doelgroepen kent en die weet hoe een boodschap goed aankomt.
Ga naar Facility Management Twee studenten overleggen achter laptop

Facility Management

 • Bachelor
 • voltijd
 • 4 jaar
Van camera’s in een recreatiepark tot de bewegwijzering op Schiphol. Als facility manager regel je dat alles feilloos werkt.
Ga naar Social Work Man speelt gitaar en vrouw zingt

Social Work

 • Bachelor
 • voltijd
 • 4 jaar
In deze opleiding leer je hoe je mensen helpt om zichzélf te helpen. Bijvoorbeeld bij de reclassering of in het onderwijs.