Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

De juiste persoon op de juiste plek. Dat is waar Human Resource Management voor staat. Dat is óók hoe jij je zult voelen bij de HRM-opleiding aan De Haagse Hogeschool. Een kleinschalige opleiding waar iedereen elkaar kent en waar je elkaar stimuleert het beste uit jezelf te halen.

Als de omstandigheden in een organisatie goed zijn, kunnen mensen daar het verschil maken. Dat vind jij interessant en daarom denk je erover de opleiding HRM te gaan volgen. Wat heeft iemand nodig om optimaal te functioneren? Hoe zet je mensen in hun kracht? Hoe werf je medewerkers die de organisatie versterken en blíjven versterken? Die zich willen blijven ontwikkelen in een snel veranderende wereld? Bij de HRM-opleiding aan De Haagse groei jij naar de professional die een antwoord heeft op deze vragen.

In de praktijk
HRM is altijd in ontwikkeling. Denk aan hybride werken. Wanneer op kantoor, wanneer thuis? Wat doet dat met de saamhorigheid tussen collega’s? In deze digitale tijd is het persoonlijk contact alleen maar belangrijker geworden. Bij de HRM-opleiding aan De Haagse is samen werken en samen beter worden een belangrijke drijfveer. Dat begint al direct, als je met je medestudenten en met HRM-professionals veel aan de slag gaat in de praktijk. 

Op weg naar persoonlijke groei
De kleinschalige HRM-opleiding aan De Haagse is wellicht jouw pad naar persoonlijke groei. Je leert over talent-, organisatie- en teamontwikkeling. Verder leer je samenwerken, onderzoeken en beleidskeuzes maken. Alles voor een gezonde organisatie. 

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Vwo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Om met de HRM-opleiding te kunnen beginnen, moet je een havo- of vwo-diploma hebben. Controleer hierna even of je het goede havo- of vwo-profiel hebt om in te stromen. Je ziet dan dat je ook welkom bent met een mbo-diploma op niveau 4.  Voldoe je niet aan bovenstaande toelatingseisen? Kijk dan onder Overige situaties  wat voor jou geldt.

Instroomadvies

Wil je beginnen aan de opleiding HRM? Dat kan zonder enig probleem als je een havo- of vwo-diploma hebt. Hierboven heb je gezien dat alle profielen passend zijn. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom (zie hieronder: ‘Je hebt een mbo-diploma’). Denk je dat je niet het juiste diploma hebt, kijk dan hieronder bij Overige situaties wat voor jou geldt.

Je hebt een mbo-diploma
De mbo-opleidingen die het beste aansluiten op de HRM-opleiding zijn, naast Sociaal Juridisch Medewerker, de economische opleidingen. Studenten uit andere richtingen zijn ook welkom. De ervaring leert dat zelfsturing, motivatie en discipline belangrijke eigenschappen zijn om de HRM-opleiding succesvol te kunnen doorlopen.

Overige situaties

Niet direct toelaatbaar

Wil je de HRM-opleiding volgen en heb je ontdekt dat je niet direct toelaatbaar bent? Bijvoorbeeld omdat je niet een vooropleiding hebt gevolgd die toegang geeft tot de opleiding. Of omdat je niet een examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk dan welke mogelijkheden je nog hebt om te starten met de opleiding HRM aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder? Dan kun je alsnog worden toegelaten tot de HRM-opleiding als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli-augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je wilt overstappen naar De Haagse
Zit je nu op een andere hogeschool, dan kun je in principe overstappen naar De Haagse. Bekijk wel goed wanneer overstappen mogelijk is. En ook hoe de opleiding HRM aansluit bij wat je nu studeert. Als je tijdens je opleiding besluit om iets anders te gaan studeren, is de kans aanwezig dat je studievertraging oploopt. Wil je meer weten? Neem dan contact met Sander Rijksbaron, opleidingsmanager, 06 – 39 08 21 90 of per e-mail: s.rijksbaron@hhs.nl.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Studie in cijfers

60

studiepunten per jaar

4

thema's per jaar

20

contacturen per week

4

dagen op school per week in de propedeuse

3

dagen op school per week in de hoofdfase

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Jaar 4
Werkvormen

Hoorcolleges? Werkcolleges? Bij de HRM-opleiding hebben we het er niet meer over. We bieden juist activerend onderwijs, zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid van de HRM-praktijk. De docent is jouw begeleider in dit leerproces. Hieronder lichten we drie belangrijke principes van ons onderwijs toe.

Leren op verschillende manieren
Tijdens de HRM-opleiding doe je mee aan verschillende leeractiviteiten, waarin je veel leert over HRM en over jezelf. Je werkt aan opdrachten uit de praktijk, volgt workshops en trainingen, werkt een paar dagen mee in een organisatie of doet onderzoek. De projecten waaraan je werkt, doe je soms alleen en soms in groepjes, zodat je je zowel individueel als samen leert ontwikkelen.

Leren buiten de grenzen
Excursies, studiereizen, (online) uitwisselingen: ook dat bieden we je graag aan. Zodat je ontdekt hoe HRM in het buitenland werkt en wat jouw rol op internationaal niveau kan zijn.

Het uitgangspunt in de opleiding is steeds de employee journey, de ‘reis van de werknemer’. Daar leer je alles over, zodat je na 4 jaar als een volwaardig HR-professional de arbeidsmarkt kunt betreden. In het bedrijfsleven, bij de overheid of als zelfstandig ondernemer.

Minor

Je kunt je HRM-opleiding verbreden of verdiepen door de minor die je volgt in het eerste semester van jaar 3.

Na je studie

Wat kun je later worden en wat niet?

Dit word je wel

  • HRM-adviseur

  • HR-beleidsmedewerker

  • HR-consulent

  • HR-manager

  • Coach / trainer

  • Recruiter

  • Arbeidsbemiddelaar

  • Opleidingsadviseur

  • Re-integratieadviseur

  • Organisatieadviseur

Dit word je niet

  • Bedrijfsmaatschappelijk werker

  • Mediator

  • Vakbondsbestuurder

Doorstuderen

Heb je je HRM-opleiding succesvol afgerond, maar ben je nog niet toe aan een baan? Dan kun je doorstuderen, net als veel andere studenten na deze opleiding. Omdat HRM veel raakvlakken heeft, zijn er tal van mogelijkheden voor een vervolgstudie. De Haagse Hogeschool biedt de Master Integrale Bedrijfsvoering aan en de Master Human Capital Innovation. Je kunt ook Bedrijfskunde gaan studeren aan bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit. Een verdere verdieping en verbreding van je kennis vergroot alleen maar je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Je krijgt hulp bij het studeren. Jouw studiecoach - altijd een docent van je opleiding - begeleidt jou individueel tijdens je hele studie. Je kunt bij hem of haar aankloppen als je vragen hebt. Over je studie, je vorderingen, je carrièrekansen en nog veel meer. Is er meer aan de hand - een studiedip, ziekte, of twijfels over je studiekeuze - en heb je daarom behoefte aan extra hulp? Maak dan een afspraak met onze psycholoog, met de vertrouwenspersoon, de decaan of het loopbaancentrum.
Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

  • Officiële opleidingsnaam: Human Resource Management
  • Naam internationaal: Human Resource Management
  • Opleidingscode (Isat): 34609
  • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Studiepunten halen

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding (zie Downloads).

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Communicatie Student stelt vragen met microfoon

Communicatie

  • Bachelor
  • voltijd
  • 4 jaar
Je groeit uit tot een communicatieprofessional die de trends en doelgroepen kent en die weet hoe een boodschap goed aankomt.
Ga naar Facility Management Twee studenten overleggen achter laptop

Facility Management

  • Bachelor
  • voltijd
  • 4 jaar
De FM-opleiding aan De Haagse: kleinschalig, met een persoonlijke benadering. De beste manier om FM-professional te worden. Maak kennis met deze opleiding.
Ga naar Social Work Man speelt gitaar en vrouw zingt

Social Work

  • Bachelor
  • voltijd
  • 4 jaar
In deze opleiding leer je hoe je mensen helpt om zichzélf te helpen. Bijvoorbeeld bij de reclassering of in het onderwijs.