Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd

Heb jij je weleens afgevraagd hoe IKEA de populairste meubelwinkel ter wereld werd? Vooral doordat gebruikers hun producten continu uittestten en suggesties gaven voor verbetering. Kortom: door cocreatie. Voor ‘open innovator’ studenten van de Engelstalige opleiding Industrial Design Engineering is cocreatie zelfs een tweede natuur. Je leert je creativiteit in goede banen te leiden, zodat je nóg vaker met een briljant idee komt. Hoe? Door rekening te houden met ethische aspecten en samen te werken met verschillende culturen en verschillende stakeholders. Op die manier maak jíj straks het verschil.

Industrial Design Engineering, 2019-2020

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding Industrial Design Engineering heb je een vwo-diploma met een passend profiel en moet je de Engelse taal goed beheersen. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Wiskunde en natuurkunde zijn vakken die je leuk vindt.

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

• Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.
Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding Industrial Design Engineering heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Ook moet je examen hebben gedaan in wiskunde. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Mocht je (nog) niet aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.
De opleiding Industrial Design Engineering biedt geen toelatingstest aan voor wie met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder is en geen geschikt diploma heeft.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Tijdens de Open Dag neem je een kijkje op De Haagse. Je ontmoet studenten, docenten en studieadviseurs. Je ziet de creatieve werkplaatsen waar je tijdens IDE college volgt en aan opdrachten werkt, zoals Area 51 en het 3D-protolab.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl