Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd

Heb jij je weleens afgevraagd hoe IKEA de populairste meubelwinkel ter wereld werd? Vooral doordat gebruikers hun producten continu uittestten en suggesties gaven voor verbetering. Kortom: door cocreatie. Voor ‘open innovator’ studenten van de Engelstalige opleiding Industrial Design Engineering is cocreatie zelfs een tweede natuur. Je leert je creativiteit in goede banen te leiden, zodat je nóg vaker met een briljant idee komt. Hoe? Door rekening te houden met ethische aspecten en samen te werken met verschillende culturen en verschillende stakeholders. Op die manier maak jíj straks het verschil.

Industrial Design Engineering, 2019-2020

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding Industrial Design Engineering heb je een vwo-diploma met een passend profiel en moet je de Engelse taal goed beheersen. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
E&M
N&G
N&T
C&M
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wiskunde en natuurkunde zijn vakken die je leuk vindt.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)

Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

The Hague Pathway College

Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dat is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Year versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding Industrial Design Engineering heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Ook moet je examen hebben gedaan in wiskunde. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Tijdens de Open Dag neem je een kijkje op De Haagse. Je ontmoet studenten, docenten en studieadviseurs. Je ziet de creatieve werkplaatsen waar je tijdens IDE college volgt en aan opdrachten werkt, zoals Area 51 en het 3D-protolab.

Meelopen

Wil jij meedoen aan workshops en met een projectgroep van IDE brainstormen? Loop een dag mee met een student. Zo ervaar je of onze manier van lesgeven bij je past. En ontdek je of jij via de internationale opleiding IDE de designer wordt die je graag wilt zijn.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd?