International Business - Engels - 3 jaar - Voltijd

Met de 3-jarige versnelde opleiding International Business bereid je je voor op een internationale carrière. Waar dan ook ter wereld. Je bouwt aan een stevige basis van economie, marketing, sales, finance en management. Tijdens colleges en workshops doe je kennis op en leer je hoe het is om in een internationaal team te werken. Je brengt je kennis de praktijk tijdens je stage bij een internationaal bedrijf.

Opbouw van International Business - Engels - 3 jaar - Voltijd

Colleges

20-24

uur per week

Zelfstudie

20

uur per week

Projecten

10

uur per week

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

In het eerste jaar van het 3-jarige versnelde Engelstalige programma van International Business bouw je aan je basiskennis. Je komt op het juiste niveau met vakken die je misschien al (deels) hebt gevolgd tijdens de laatste jaren van je Nederlandse vwo-opleiding of gelijksoortige buitenlandse opleiding. Met die vakken bouw je een fundament op dat je nodig hebt om je te ontwikkelen als international business professional.

Lesrooster

Semester 1
Management & Organization
International Business Environment
Thinking in Action II
Accounting I
Integrated Project: Creating a Business Plan
Finance I
Statistics & Research I
Semester 2
Economics
International Business Law
Operations & Sales
Integrated Project: Global Business Solutions
Personal & Professional Developmen
Ethics, Compliance & Sustainability
Statistics & Research II
Information Management

Jaar 2

In jaar 2 en 3 bouw je verder op het fundament dat je in je eerste jaar hebt gelegd. Je leert nóg meer over international business en spijkert je professionele skills bij. De 3-jarige Engelstalige opleiding is altijd actueel: we werken nauw samen met een Business Advisory Council, waarin international business professionals, afgestudeerde studenten en experts uit het werkveld meedenken over de vakken en projecten.

Naar het buitenland

Een van de semesters breng je door in het buitenland, als je op uitwisseling bent. Kies uit een van de 170 partneruniversiteiten in 43 landen. Tijdens je uitwisseling maak je kennis met verschillende culturen, manieren van leren en business modules. Afgelopen jaar gingen ruim 200 van onze studenten naar landen als de Verenigde Staten, Canada, Australië, China, Indonesië, Maleisië, Thailand, Taiwan, Zuid-Korea, Brazilië, Mexico, Spanje, Frankrijk, Duitsland, en Zweden.

Lesrooster

Semester 1
Supply Chain & Operations
Accounting II
Finance II
Advanced Marketing & Sales
People & Organization
Integrated Project: Intercultural Business and Inclusivity
Optional course: Foreign language
Semester 2
Minors / International Exposure
Business Intelligence
Personal & Professional Development
Integrated Project: Advanced Business Research
Optional course: Foreign language

Jaar 3

Afstuderen

In jaar 3 is het zover: tijd voor de beruchte scriptie. Nou ja, die zou berucht zijn als je 30.000 woorden op rijm zou moeten schrijven over een saai onderwerp. Gelukkig studeer jij af op een onderwerp waarmee je een organisatie écht verder helpt. Of je zorgt ervoor dat een bedrijf duizenden euro’s bespaart. Misschien krijg je na je scriptieonderzoek wel een prachtige baan aangeboden. Bij de opleiding International Business schrijven de meeste studenten een scriptie voor de organisatie waar ze stage hebben gelopen. In het buitenland of in wereldstad Den Haag. Zo zie én onderzoek je van dichtbij hoe je dagelijks een bedrijf runt, terwijl je je interculturele, persoonlijke en professionele skills ontwikkelt.

Inspirerende voorbeelden

Een van onze oud-studenten analyseerde tijdens zijn scriptieonderzoek of de Nederlandse markt klaar was voor Tom of Maine’s natuurlijke tandpasta. Een andere oud-student onderzocht of cybercrimeverzekeraar RealeGroup in Turijn voet aan de grond zou kunnen krijgen. En weer andere oud-studenten belandden na hun opleiding en een hooggewaardeerde scriptie bij bedrijven als Karl Lagerfeld, Nike, BlueLynx, BMW en Boston Consulting Group.

Lesrooster

Semester 1
Specialization: People & Organisation
Specialization: Finance & Accounting
Specialization: Operations & Supply Chain
Specialization: Marketing & Sales
Semester 2
The Internship
The Final Thesis

Je docenten

Clair Moore

Deputy Head of Academic Staff


LinkedIn LinkedIn profiel

Armand van Oostrom

Deputy Head of Academic Staff


LinkedIn LinkedIn profiel

Rishma Radjie

Deputy Head of Academic Staff


LinkedIn LinkedIn profiel

Elena Olivera

Deputy Head of Academic Staff


LinkedIn LinkedIn profiel

Hongli Joosten-Ma

Principle Lecturer Marketing


LinkedIn LinkedIn profiel

Lilian Volker

Lecturer, People and Organization


LinkedIn LinkedIn profiel

Jonathan Barnett

Senior Lecturer Operations & Supply Chain


LinkedIn LinkedIn profiel

Sara Pikaar-Xu

Coordinator Year 3


LinkedIn LinkedIn profiel

Golam Robbani

Lecturer Finance & Accounting


LinkedIn LinkedIn profiel

Maria Martina

Lecturer Finance & Accounting


LinkedIn LinkedIn profiel

Poornima Verboom

Senior Lecturer Business Communications


LinkedIn LinkedIn profiel

Ozcan Demir

Senior Lecturer Mathematics & Statistics


LinkedIn LinkedIn profiel

Lou Smeding

Chair of the Exam Board


LinkedIn LinkedIn profiel

Celso Meiller-Salinas

Internship Coordinator


LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Studie in beeld

Minors

Geef je opleiding een persoonlijk tintje

Met een minor duik je dieper in international business. Je specialiseert je, of je verbreedt kennis juist. Je volgt colleges, werkgroepen, werkt aan projecten en leert van experts uit het werkveld. Ieder jaar kun je kiezen uit een breed assortiment minors:

  • Business and Service in Marketing
  • Branding and Trends in Marketing
  • Finance
  • Supply Chain Management
  • Human Resource Management
  • Sustainable Business
  • Business in Asia - Business in Africa - Business in Latin-America

Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Elk semester komen CFO’s en CEO’s uit de businesswereld langs om gastcollege te geven. Vorig jaar bijvoorbeeld, vertelde Niels Vink, Manager Data Analytics bij PricewaterhouseCoopers, hoe je menselijk gedrag kunt beïnvloeden.

Tijdens het opleidingsprogramma doe je niet alleen kennis op; je leert ook hoe je je ontwikkelt tot business professional. Zo krijg je eerst vooral colleges en workshops, terwijl je later meer stage loopt en werkervaring opdoet. Je vaardigheden ontwikkel je tijdens vakken als Management Skills, Intercultural Competency, Communication in International Business en Personal and Professional Development.

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding International Business? Stuur een e-mail naar ib-thuas@hhs.nl of like ons op Facebook en volg ons op Instagram. Heb je vragen over toelating of inschrijving, mail dan naar csi@hhs.nl.

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Als International Business-student krijg je een mentor. Hij of zij helpt je met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op De Haagse en daarbuiten. Je mentor is er voor je als je iets kwijt wilt en staat voor je klaar als je moet wennen aan de internationale opleiding of zelfs aan een heel nieuw land en een andere cultuur. Ook later in de opleiding krijg je hulp van je mentor. Bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt, op school of privé. Of als je tijdens je stage of uitwisseling vragen hebt.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
International Business - Engels - 3 jaar - Voltijd?

Meld je aan